/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +1 -1
    Ha ağustos ortası gibi, bi asya tatili planımız var. Eğer kabul edersen seni "WAF" programıyla yanıma, temizlikçi olarak zütürebilirim bi kaç hafta. Hem çalışır eline bi kaç kuruş geçer, hemde biraz japon kültürü falan öğrenirsin.

    Ha waf programı ne dersen; açılımı work and fucking. ben amerika gibi değilim, özü sözü bir adamım. öyle söz oyunlarına girip kimsenin aklını çelmem. Ama amerikadaki deneyiminden ne bir ekgib ne bir fazla olur, onun da sözünü ben sana veriyorum. düşünürsen ara beni.
    ···
    1. 1.
      0
      ahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahha amk malı. benim babam yurtdışındaki kurumsal bir tanker firmasının da türkiye dağıtımcılığını üstlenen corporate bir holdingin armatörlük şubesinde vice president. ben abd'de okuyorum ve ilerde bütün ailem yüzyıllardır ne meslek yapmışsa, o mesleği devam ettireceğim... ve inan bana benim hayatımı sen hayal dahi edemessin; ben lisede de aynıydım, üniversitede de yurtdışında daha da bir şımardım... her gördüğün insanı kendi kalıplarına sığdırmaya çalışan ve şu an boş gezen dalyarak bir insansın sadece.

      ek olarak work&travel benim için sadece ufak bir tecrübeydi; babam çok harcamayıp tutumlu olabilmem için ayda 2500 tl yolluyor sen düşün gerisini. ve work&travel'ı yapmamı isteyen babamdı... bir hayat tecrübemin olmasını istiyor sürekli ve ben de onu kırmadım. şu an state university of new york'ta okuyorum ve beni buraya itü gönderdi. orada alay ve liyezon zabitiyim şu an 2.sınıf olarak. ayrıca career club'ın değerli bir parçasıyım. dıbına kodumun bini. çatla huur çocuğu. leşini giberim senin.

      yavrum sana şöyle özetleyeyim, benim gibi cebi dolu adamlar seni çarpıp çarpıp böler... babam armatör, ailem denizci, kafamı sola çevirsem kaptan sağa çevirsem çarkçı var ki bunların hepsi okullu... okullu olmaktan kastımı anlamışsındır... yüksek denizcilik okulu'ndan bahsediyorum, senin hayallerinde bile giremeyeceğin bir okuldan.
      ···
    2. 2.
      0
      yavrum sana şöyle özetleyeyim, benim gibi cebi dolu adamlar seni çarpıp çarpıp böler... babam armatör, ailem denizci, kafamı sola çevirsem kaptan sağa çevirsem çarkçı var ki bunların hepsi okullu... okullu olmaktan kastımı anlamışsındır... yüksek denizcilik okulu'ndan bahsediyorum, senin hayallerinde bile giremeyeceğin bir okuldan.
      ···
    3. 3.
      0
      ayrı ayrı üç girinde de ağzının payını verdim. önyargılı yaklaştın, bilmeden konuştun ve acı gerçek: kaybettin. şimdi cefanı da, çileni de gibtirmeden toz ol buradan, bir daha seni görmeyeyim yoksa belediyeyle konuşur evini yıktırırım huur çocuğu.
      ···
    4. 4.
      0
      o cevap buraya gelecek... af dileyecek ve elimi öpeceksin.
      ···
    5. 5.
      0
      bu arada, ağustos ortasında ben barcelona'dayım at yarra stajda olacağım.
      ···
    6. 6.
      0
      lan amcık hoşafı sen nasıl bi rezilsin lan bana burada gelmiş gibik denizcilik okulunu övüyorsun. nasıl bi eziklik, nasıl bi aşağılık kompleksi varsa burada bana denziciliği övüyorsun. benim şu hayatta tanıdığım iki tane denizcilik mezunu tanıdığım insan var biri otokoç ford'da satış elemanı şu an, birisi de naber isimli bi derginin sahibi ve çizeri (umut sarıkaya lan işte amucuk seni). yani ikisininde mesleğiyle uzaktan yakından ilgisi yok. hem niye olsun aq yapılacak işmi lan o mal. bi demir parçası üstünde karı yok kız yok günlerce git, git, git. senin gibi mallar ancak bu işi yapar ve bununla övünür.

      kısacası senin o övdüğün okullara ben gibimi sürmem delikanlı. akıllı ol şimdi gibtir git burdan, git watta balık filan ayıkla.
      ···
    7. 7.
      0
      ahahahahahahahahahah dıbına kodumun malı benim ailem köklü bir denizci ailedir. akrabalarımın hepsi zabit ve mühendis at yarra. seni çarpıp çarpıp bölerim zavallı insancık. birkaç istisna buldum diye zütün kalkmasın; türkiye'de çok büyük denizci aileler var. bana denizciliği ekonomik açıdan incelettirme burada fortune500'ün %40'ı denizcilik şirketlerinden oluşmaktadır. harbiden bu kadar aptal bir insanla tartıştığımı düşünememiştim, kendini haklı çıkarma uğruna güzide okullara ve değerli sektörlere çamur attın... balık ayıklamak değil de, altımda a4 var şimdi çıkıyorum kızla buluşacağım giberim geldiğimde seni buralarda görmeyeyim. kahpenin sıçtığı tak seni.
      ···
      1. 1.
        0
        a4ü ananın dıbına otoban yaptım git orada sür bin seni. adam bildiğin gibik lojistik firması, millettin ürettiği değerli malları, araba, pirinç filan taşıyan global dünyanın gibik kargo firması. gelmiş bana övüyor. denizcilik 19.yy da dünyada önemli bir konuma sahip olabilir ama şimdi olay göklere taşındı bin kurusu haberin yok mu senin hala. millet uzayda yer kapma yarışında bu adam hala gemi diyor, kaptan diyor. ben sana bitiren bu işi yapmıyor, o kadar gibik diyorum sen bana istisna diyorsun. madem o kadar iyi bu adam neden orta direk arabaları millete itelemeye çalışmakla meşgul bana onu açıkla gibik. senin o denizcilik şirketlerinin hepsini toplasak iki tane global teknoloji firması etmez burada boş boş konuşup canımı sıkma benim.
        senin o güzide okullarını ben değil okumak için gitmek, yazdığım tezin, üstündeki kapak kağıdının, köşesinin yırtık parçasını o okulun çöpüne atmam.
        keşke watta iki fazla balık ayıklasaymışsında yannan gibi upuzun sedan arabayla ortama akmaya çalışmasaymışsın. 50 yaşındaki adam arabasına binmiş burada bize züt züt konuşuyor. onu bırak passata bin bence yaşına daha uygun kaçar. zevksiz bin. babana selamımı söyle madem bin. kroluk yapmasın sama bi mercedes a45 falan alsın, yannan gibi sedan arabayla ortalarda dolaştırmasın.
        ···
      2. 2.
        0
        yemekten geldim kahpe evladı.

        kargo mu? ahahahahahah global ticaretten bahsediyorum. öylesi bir yükü asla ama asla havayoluyla abrayamassın; birim yükü en ucuz ve en kaliteli deniz yolu ile taşırsın. bu konuda seninle tartışamam zira hiçbir teknik bilgin yok. maersk'ü araştır, evergreen lines'ı araştır... bunlar dünya devidir ve fortune500'de ilk beştedir walmart'ı takip eder maersk. şimdi de a4'üme laf atıyorsun sen hakikaten katıksız bir huur çocuğusun. sana walmart'ın sahibiyim desem yine önüme kaynağı belirsiz bin tane zütten sallama şey sunacaksın beni haksız çıkarmak için.

        denizcilikle ilgili hiçbir şey bilmediğin ve kendini şu yazdıklarınla komik duruma düşürdüğün aşikar... sen bir gibim değilsin ve asla olamassın huur çocuğu. global trading deniz yolu taşımacılığıyla sağlanır ki devasa limanlar koskoca ülkelerin ekonomik durumlarını gösteren önemli bir key pointtir. sen bir ülkenin ekonomisini öğrenmek istiyorsan o ülkenin limanlarındaki export ve importa bakarsın ilk önce. koskoca mothershipler rotterdam limanına dünya'nın çeşitli noktalarından yığınla yük boşaltır ki bunlar gerek trenle gerek daha küçük gemilerle avrupa'nın diğer küçük limanlarına abranır... sen havayoluyla 80 bin tane konteynırı taşı bakalım, maliyeti sana ne oluyor? siemens böyle bir şeyi bir kere denediği an batar ben sana öyle söyleyeyim, kaynak yaratamaz. kurumsal oyuncu kurumsal oyuncuyla çalışır nasıl ki biz loyd register ile çalışıyoruz, scorpio ile çalışıyoruz, nasıl ki biz devasa gemilerin distribütörlüğünden tut israil'den ukrayna'ya uzanan büyük bir hatta lpg, lng taşımacılığı yapıyoruz; siemens de bizim gibi devasa oyuncularla çalışıyor anladın mı aslanım? bp ve shell'in türkiye distribütörü biziz başlatma ananı giberim senin huur çocuğu.
        ···
      3. 3.
        0
        lan bırak aq kargocusu seni. burada değer üreten firmaların mallarını taşımakla övünürsün sen ancak amın feryadı. neyse övün sen bin. bizim tasarlayıp, dünyanın gelişimine faydası bulunan, çağ atlatan, ürünleri teknolojik cihazları dağıtımı için sevin bakalım bin. bu amele işi de ne yazık ki dünyada birileri yapacak. siemens argeyle, aylar süren çalışmalarla bizim gibi bilim insanlarının sayesinde bir değer yaratacak, e elbette bunların insanlara ulaşması lazım. bir firmanın internet sitesinden satın alınan güzel bir cihazı, müşteriye ulaştıran kargo elemanın o üretilen ürün üzerinde ne kadar övenmeye hakkı varsa sende o kadar övün bakalım kaptan jack sparrowın taşşak kılı seni.
        ···
      4. 4.
        0
        at yarrana bak ya. global ticaret olmasa o ürünlerin piyasada zerre değeri olmaz diyorum, halk teveccüh göstermediği, tevazu ve arz etmediği sürece dünya'nın en kıymetli ürününü beş paraya satamassın. lan ekonomiden anlamıyorsun belli ama en azından kafan da mı yok huur çocuğu? dünya'nın en zengin şirketleri armatörlerdir, tarih boyunca bu böyle olmuştur gibtir git biraz nedenini düşün ve araştır bakalım sonra gel önüme. hiçbir gibim bilmez, gelir ahkam keser senin gibi çok fazla var sokağa çıktığında çevirdiğin adamdan farkın yok dıbını gibeyim leş kargası seni.
        ···
      5. 5.
        0
        amele işi dediğin devasa bir sektör... limancılığından tut gemi inşasına, gemi parçalarından tut hukuğuna, brokerlığından tut sağlık sektörüne, eğitim sektörüne, hayvancılık sektörüne hatta bütün ekonomiye direkt etki eden global bir ağdan bahsediyoruz ürünün ve hizmetin bir yerden başka bir yere güvenli taşınmasından bahsediyoruz ki bu olmasa emin ol dünya dönmez dıbına kodumun malı azıcık düşün ne züt bi eleman çıktın.
        ···
      6. 6.
        0
        lan kargocu insanlar zekidir. emin ol senin gibik kargocu gemilerin olmasa da ürettiği malı bi yerden bi yere zütürecek bi teknoloji yine bulurdu. hah işte bak o teknolojiye biz üreteceğiz anladın mı. kafa taş aq anlamıyor ki. önemli oran mal, üretilen ürün. o varsa bi yerden bi yere bi şekilde zütürülür emin ol. şirketler o ürünleri sen bi yerden bi yere zütür diye üretmiyor var olmuyor lan gib kırığı, sen o ürünleri zütürmek için varsın kafan basmadı mı. sen bu arz talep işinin neresinde gördün gemi lojistiğini ha mal. insanlar bi ürünü şunu bize gemi keşke şu ülkeden getirsin diye mi isteniyor amın feryadı. insanların ihtiyaçları, sorunları var, ona yönelik geliştirilen çözümler, üretilen bir ürün/teknoloji var. son aşama olarak bu ürünün o insanlara ulaştırılması gerekiyor. ki sen orada ortaya çıkıyorsun. sen olmasan da o ürün dünyanın öbür ucuna gider aq. sen kafanı yorma. teknoloji bunun için var.

        dünyanın en zengin şirketleri bankerlerdir huur çocuğu kendin bilmiyorsun diye herkesi kendin gibi mal mı zannediyorsun. adam o kadar mal ki dünyanın dönüşünü bile gemi lojistiğine bağlamış. senin gibi bir züt deliği hiç görmemiştim.
        gemicilik dünyanın en eski işlerinden biri. eskiden boğazlar, denizler falan fevkalade önemli şeylerdi. ama sonra teknoloji gelişti demiryolu çıktı, kara taşımacılığı çıktı, havayolu çıktı bunlar hepsi denizciliğin pastasından pay çaldı demi anasını gibtiğim. ha belki şu an için gemiciliğin bir seferde fazla ve ucuz taşıma özelliğini geçmiş değiller bunlar, ama buraya kadar gelen bir olay sence burada kalır mı gibik. yarın yeni bir teknoloji çıkar, senin gemicilikte iyice pılını pırtını toplar, gibtir olur gider piyasadan. bi düşün aq eskiden insanlar uzak ülkelere abd ye falan neyle gidiyormuş. hangi ulaşım aracı en iyisi ve hızlısıymış. titanik falan neymiş niye varmış bi düşün. şimdi de kaç kişinin gemiyle bi yerden bi yere seyahat ettiğini, abd ye falan gemiyle giden kaç kişinin olduğunu bi düşün. var tabi seyahat eden de onlar işte malum sınır kaçakcısı, kaçak göçmen, umuda yolculukcu falan. yarın lojistik piyasasından da gibtir olur gider bu ulaşım aracı. bu kadar yavaş ve zahmetli olan bişeye kim katlanır.
        aq sokaktan çevirdiğin adam senden akıllı çıkar emin züt lalesi. dünyanın gemicilik etrafında döndüğünü zannetmez en azından adam. moron seni.
        Tümünü Göster
        ···
      7. 7.
        0
        başka bir teknoloji yok. bana mesleğimi, işimi öğretme senin aklını giberim çocuk. madem bulunurdu niçin şimdiye kadar bulunmadı? yükleri havayoluyla taşımak dediğn noktada sen zaten bu konuda tartışma şansını bitirdin anlıyor musun huur çocuğu? bütün supply chain management gemi lojistiğine dayalıdır at yarra. dünya dönüyorsa deniz ticareti sayesinde dönüyor. üretici malını ulaştıramadıktan sonra pazarda beş para etmez, bunu hala anlayamadın mı?

        bankerlerdir doğru, ancak çoğu banker bünyesinde kaynakların en çok akıtıldığı armatörlük şirketlerini de barındıran dev holdinglerin sahibidir. bir şeyi derinine incelemeden konuşmayacaksın huur çocuğu. demiryoluyla japonya ve türkiye'yi bağla bakalım, ya da ukrayna ve türkiye'yi. demiryolu dediğin küçük bir alanda bile 10 yıllık bir plan isteyen devasa projelerdir. yapım maliyeti yüksektir. karayolu diyorsun, türkiye'nin bile leş ambarlı limanına günde 80 bin tanecik konteynır geliyor ve bak o tırlar kamyonlar trafiği ne hale getiriyor? karayolu ile o denli büyük bir yükü kavraman abraman mümkün değil. havayolu yalnızca yolcu taşımacılığı için elverişlidir, sen devasa konteynırları uçaklarla taşımaya kalkarsan dünya'nın parasını ulaştırma departmanına akıtırsın. dünya ekonomiyle ve ekonomi de global ticaretle dönüyor; global ticaret bugün %90 deniz taşımacılığı ile yapılıyor.

        önüne binlerce tez çalışmasını şu saniye itibariyle sunarım da itü'nün ya da suny'nin veritabanlarına erişim yetkin yok huur çocuğu, link atarım ama id ve pass istediğinde giremessin.
        ···
      8. 8.
        0
        yannanımın kökünü at. sen daha gibik üniversite sıralamalarını atamıyorsun şuraya. closeworld dosya atacağım siye yarak yarak konuşuyorsun.
        ki tezler açık kaynak olur, dıbını yolunu gibtiğim. madem o sitelerin veri tabanına erişim hakkım yok. sende o tezlerin yayımlandığı bilimsel dergilerden, makalelerden önüme kaynak at. seni at yannanı seni.

        hala mal mal konuşuyorsun. üretilen malların, gemilerde taşınması için üretildiğini zannedyorsun. veledi zina mısın nesin anlamadım ki. söylediğimin neresini anlamıyorsun huur çocuğu. ürün üretim-taşıma arasındaki sebep sonuç ilişkisinin neresini anlamıyorsun hay dıbını yolunu gibtiğim. sen ciddi ciddi bu kadar ürünün dünyada gemiler taşısın diye üretildiğini ve gemiler olmasa insanların bunu üretmeyi kesip, ilk çağlara döneceğini mi düünüyorsun. ya tartıştığım adama bak alla sen. kafaya bak. hay o gemiler zütüne liman kursunda, zütün karadelik olsun evreni yutsun bin.
        ···
      9. 9.
        0
        http://hyperlooptech.com/
        ···
      10. 10.
        0
        tezler açık kaynak mı olur? ahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahah.

        gir bakalım huur çocuğu:

        https://divit.library.itu...ibrary.itu.edu.tr%3A80%2F

        http://0-www.sciencemag.o...divit.library.itu.edu.tr/

        http://0-spiedigitallibra...divit.library.itu.edu.tr/

        http://0-www.springerexem...divit.library.itu.edu.tr/

        nasıl bir kafayla sallıyorsun bunları amk?

        bu arada, attığın linkteki sistem elektromanyetik süspansiyonlarla vakum teknolojisiyle bir tüp içerisindeki yolcu ve yük taşımacılığından bahsediyor. devasa bir bütçe istiyor.

        işte bu teknolojiler ancak ve ancak deniz yolu ulaşımını support edebilir anlıyor musun? bunlar şehir içi, ülke içi uygulamalarıdır. kıtalararası bu teknolojide devasa yükleri abrayamassın.

        lan bak bebe, benimle kendi mesleğim hakkında tartışma. ordan burdan bulduğun şeylerle ağzını doldurup yanlış şeyler öğrenme. devasa şirketler devasa armatörlerle çalışır; dünya ancak bu şekilde dönebilir. liberal ekonomik teori ancak bu sayede çalışabilir. binlerce konteynırı a noktasından b noktasına taşımadığın an, ve taşıdığın bu konteynırları da demiryolu ile, karayolu ile, ve senin bahsettiğin yeni proje ile o kara parçası üzerinde yaymadığın an ürettiğin ürün ya da verdiğin hizmet hiçbir işe yaramaz.

        şimdi gibtir git.
        ···
      11. diğerleri 8
    8. 8.
      0
      hala mal mal konuşuyorsun. üretilen malların, gemilerde taşınması için üretildiğini zannedyorsun. veledi zina mısın nesin anlamadım ki. söylediğimin neresini anlamıyorsun oç. ürün üretim-taşıma arasındaki sebep sonuç ilişkisinin neresini anlamıyorsun hay aq. sen ciddi ciddi bu kadar ürünün dünyada gemiler taşısın diye üretildiğini ve gemiler olmasa insanların bunu üretmeyi kesip, ilk çağlara döneceğini mi düünüyorsun. ya tartıştığım adama bak alla sen. kafaya bak. hay o gemiler zütüne liman kursunda, karadelik olsun evreni yutsun.
      diğer taşımacılık çeşitleri buraya kadar geldiyse, burada kalmaz aq.
      al oku bak madem ingilizcen var ne diyor şurada. kalacak mıymış dünya böyle bi bak am yolu. adam dünyada hangi alanda gelişme durduysa, utanmadan bundan sonra gelişmez kalır diyor yaa. sendeki bu kafayı bi 1899 yılında "Artık yeni hiçbir şey yok . icat edilebilecek her şey icat edildi." diyen Charles Duell isimli at kafasında bir de sende gördüm. 1899 yılından bu güne hiç bişey icat edilmedi demi amucuk hoşafı.
      ···
    9. 9.
      0
      al dıbına soktuğum demiryoluyla ukrayna ve türkiye'yi bağlamamışlar elin gavurları ama çin ve abd'yi bağlamışlar. ha pardon ukrayna türkiye arası mesafe çin-abd arası mesafeden daha uzaktı demi kokuşmuş amcık seni.
      ···
    10. 10.
      0
      sen şimdi o yavaş gemiciklerini zütüne sok bence daha fazla rezil olmadan buradan uzaklaş. her lafın bir gaf, her lafın bir şıçmık.
      ···
    11. 11.
      0
      {{: http://www.elektrikport.c...-projesi/11971#ad-image-0 }}
      ]]
      ···
      1. 1.
        0
        {{: http://www.gozlemgazetesi...i-tasir.html#.VZ8Kt_ntmko }}
        ]]
        ···
      2. 2.
        0
        http://hyperlooptech.com/
        ···
      3. 3.
        0
        tezler açık kaynak mı olur? ahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahah.

        gir bakalım huur çocuğu:

        https://divit.library.itu...ibrary.itu.edu.tr%3A80%2F

        http://0-www.sciencemag.o...divit.library.itu.edu.tr/

        http://0-spiedigitallibra...divit.library.itu.edu.tr/

        http://0-www.springerexem...divit.library.itu.edu.tr/

        nasıl bir kafayla sallıyorsun bunları amk?

        bu arada, attığın linkteki sistem elektromanyetik süspansiyonlarla vakum teknolojisiyle bir tüp içerisindeki yolcu ve yük taşımacılığından bahsediyor. devasa bir bütçe istiyor.

        işte bu teknolojiler ancak ve ancak deniz yolu ulaşımını support edebilir anlıyor musun? bunlar şehir içi, ülke içi uygulamalarıdır. kıtalararası bu teknolojide devasa yükleri abrayamassın.

        lan bak bebe, benimle kendi mesleğim hakkında tartışma. ordan burdan bulduğun şeylerle ağzını doldurup yanlış şeyler öğrenme. devasa şirketler devasa armatörlerle çalışır; dünya ancak bu şekilde dönebilir. liberal ekonomik teori ancak bu sayede çalışabilir. binlerce konteynırı a noktasından b noktasına taşımadığın an, ve taşıdığın bu konteynırları da demiryolu ile, karayolu ile, ve senin bahsettiğin yeni proje ile o kara parçası üzerinde yaymadığın an ürettiğin ürün ya da verdiğin hizmet hiçbir işe yaramaz.

        şimdi gibtir git.
        ···
      4. 4.
        0
        hızlı trenle yük mü abranır dıbına kodumun salağı seni?
        ···
      5. 5.
        0
        bu arada, demiryolları lojistiğin bir parçasıdır. intermodal taşımacılığın bir parçasıdır. kıtalararası yükü demiryolu ile değil deniz yolu ile abrarsın. sonrasında ise ya yine deniz yolu ile daha küçük limanlara ulaştırılır ya da demiryolu ile abranır. karayolu zaten buna uygun değildir.
        ···
      6. 6.
        0
        al dıbına soktuğum. sana açık kaynaklı tez. dünyanın hepsi burada ebesini gibtiğim.
        https://scholar.google.com.tr/
        al bu da gibik okulundan
        http://search.fbe.itu.edu.tr/dk/doktez.asp
        daha dünyadan, tez çalışmasından, alıntılamadan, bilginin yayılması gerektiğinden haberin yok züt züt konuşuyor ya. o bilim adamları yazdığı tezleri yastıklarının altına saklıyor demi huur çocuğu.
        ···
      7. 7.
        0
        öyle bi teknoloji yok dedin çıkarttım suratına boşalttım. şimdi de karı gibi kıvırıyorsun. bak varmış demi. ben sana demiyorum ki huur çocuğu, şu anda bunlar dünyanın en iyisi. daha gelişme, prototip aşamasında olan teknolojiler bunlar mal. şu an için devasa bütçe isteyebilir ama emin ol 10 sene sonra bunlar da son kullanıcıya kadar iner. kıvırma artık huur sıçmığı lütfen. yok dedin bulduk şimdi de pahalı olamaz diye kıvırıyorsun. ne mal adamsın yaa. ukrayna türkiye arası demiryoluyla bağlanmaz dedin, sana çin abd bağlantısını gösterdim. şimdi de tüp müp zırvalıyorsun. onun tüp içerisinde olduğunusen söylemesen anlamayacağız sanki huur çocuğu.
        o teknoloiler support için de yapılmıyor alternatif üretmek için yapılıyor.
        dünya sen taşı diye mal üretmiyor, sen mal taşımak için varsın garson parçası. bak gördüğün üzere başka teknolojiler de var ve daha bunlar gelişecek anasını gibtiğim böyle kalmayacak. senin kafada olsaydık biz hala 3310 kullanıyorduk huur çocuğu.
        ha bu arada garsonluk yapıp, hamburger pişiren birisinin hizmet ettirmekten bahsetmesi çok ironik. bana bir de garsonluğun, emir almanın nasıl bi duygu olduğunu anlat çünkü ben hiç emir almadım *
        ···
      8. 8.
        0
        açık kaynaklı tez yok mu dedik lan at yara? açık kaynaklı tezler zaten var, sen diyorsun ki "tezlerin hepsi açık kaynaklı olur." yukarda gibtim seni.

        öyle bir teknolloji yok; gösterdiğin teknolojinin nerelerde kullanılacağını sana açıkladım. çin-abd hızlı tren bağlantısı yolcu taşımacılığı için kullanılacak-yük taşımacılığı için değil.

        o teknoloji bir alternatif değil, yeni bir taşımacılık modu olarak amaçlanmaktadır. destek olacaktır intermodal taşımacılığa ama şu an için proje başlangıç safhasında.

        emir almayan adam emir veremez. bunu da bil. bu her yerde böyledir. o pgibolojiyi bilmeyen adam iyi bir yönetici olamaz. ekonomi bilmeyen bir adam iyi bir yönetici olamaz. ve sende bunların zerresi yok.

        yukarda yazdıklarımı tekrar oku zira okumadığın belli. yine aptal aptal dolduruşlara gelmişsin, ordan buredan okumuşsun onu yazıyorsun.
        ···
      9. 9.
        0
        yavrum ben sana kaynak veriyorum sen hala züt züt zırvalıyorsun. hadi ben okuyup geldim ya sen huur çocuğu, zütünden sıçtığın şeyleri buraya saçıyorsun kaç zamandır. tak kokusu aldı başlığı yeter artık.
        eğer ki bilimin etik kuralları dışında bi deney yapmıyorsan. yaptığın deneyin sonuçları ve buluşun dünyanın dengesini değiştirebilecek veya sonunu getirebilecek bi şeyse. devlet sırrıysa. evet bunlar saklanır bin. ama senin gibik itü sitende değil. abd nin gizli kurumlarında. istihbarat servislerin de falan saklanır bin. onun haricinde ki tezlerin ve bilimsel çalışmaların hepsi. açık kaynaklıdır. en basitinden tezini makaleni kabul ettirebilmek için hazırladıktan sonra. bilim dünyasında adını kabul ettirmiş, güvenilirliği emin olan bilimsel bir dergide yayımlanır. bilim dünyasına sunulur. sen bilimsel çalışmaların nasıl yürüdüğü hakkında en ufak bir bilgin yok. o yüzden gibtir git buradan.

        bu arada verdiğin linkler açık kaynaklı yine huur çocuğu al giriş yaptım.
        https://divit . library.itu.edu.tr/search*tur
        https://divit . library.itu.edu.tr/search
        https://divit . library.itu.edu.tr/search*tur/?searchtype=d&searcharg=biology&sortdropdown=-&SORT=DZ&extended=0&SUBMIT=Ara&searchlimits=&searchorigarg=Xbiology%26SORT%3DD

        sen şark kurnazısın herhalde. öğrenci girişi sayfasını atmış bana al gir diyor mal. ahahahahah aq bari not sisteminin girişini atsaydın. en azından girişi zor olurdu ahahahaha. rezilsin
        lan sen kimsin nesin de yok diyorsun. hani ne ye dayanıyorsun kaynağın var mı belgen var mı? göster aq. nasıl yok. ben sana olduğunu yukarıda gösterdim. boş boş var da demedim kaynak verdim. sen yok dedin diye pufff diye birden yok olmadı bu teknolojiler. varlar ve daha da çoğalıp güçlenecekler.
        lan gibtir garson. haklısın ben onu bilemem çünkü ben hiç emir almadım. ama dünya emir almayıp. emir veren güçlü holdinglerin binlerce çocuğuyla dolu sen öyle san huur evladı. koçun veliahtlarının falan zannetmiyorum. hamburger pişirdiğini ahahahah * doğrusun ekonomiden de anlamam çünkü o konuda bi eğitimim yok. şimdi senin gibi huur çocukluğu yapıp zütümden sallayacak değilim. *
        hadi şimdi gibtir git *
        ···
      10. 10.
        0
        https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/

        ömö tözler köpölü köynöklü. kimsö ülöşömöz önlörö.
        ···
      11. 11.
        0
        vay amk malı. sana verdiğim linkler dünya'nın en değerli veritabanlarındandır ve sen gerçekten türkçe tezlerin gücüne inanıyor musun? ordan burdan alınma kopyalanıp yapıştırılma tezlerdir türkçe tezler bunu bilesin. amk malı ya yılolmuş 2015 hala türkçe tez diyor.
        hadi gir bakalım aşağıdaki veritabanlarına:

        https://divit.library.itu...ibrary.itu.edu.tr%3A80%2F

        http://0-www.sciencemag.o...divit.library.itu.edu.tr/

        http://0-spiedigitallibra...divit.library.itu.edu.tr/

        http://0-www.springerexem...divit.library.itu.edu.tr/
        ···
      12. 12.
        0
        lan oğlum malmısın. girdim ya işte. arama falan da yaptım verdiğin linklerde geri zekalı mısın aq nesin. verdiğim linklere tıklamıyor musun?

        https://divit . library.itu.edu.tr/search

        o girişler öğrenci girişi dıbına sapladığım olmasa da olur yine arama yapılabiliyor. sen gerizekalı mısın gerçekten şüphe ettim şimdi.
        ···
      13. 13.
        0
        arama yaparsın da o makaleyi raporu okuyamassın dıbına kodumun gerizekalı görmemiş cahili. ama ben o makaleyi okurum, hatta ordan 60 tane makale çıkarıp yeni makale yazarım at yarra.
        ···
      14. diğerleri 11
    12. diğerleri 9
   tümünü göster