/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 76.
    0
    lan kargocu insanlar zekidir. emin ol senin gibik kargocu gemilerin olmasa da ürettiği malı bi yerden bi yere zütürecek bi teknoloji yine bulurdu. hah işte bak o teknolojiye biz üreteceğiz anladın mı. kafa taş aq anlamıyor ki. önemli oran mal, üretilen ürün. o varsa bi yerden bi yere bi şekilde zütürülür emin ol. şirketler o ürünleri sen bi yerden bi yere zütür diye üretmiyor var olmuyor lan gib kırığı, sen o ürünleri zütürmek için varsın kafan basmadı mı. sen bu arz talep işinin neresinde gördün gemi lojistiğini ha mal. insanlar bi ürünü şunu bize gemi keşke şu ülkeden getirsin diye mi isteniyor amın feryadı. insanların ihtiyaçları, sorunları var, ona yönelik geliştirilen çözümler, üretilen bir ürün/teknoloji var. son aşama olarak bu ürünün o insanlara ulaştırılması gerekiyor. ki sen orada ortaya çıkıyorsun. sen olmasan da o ürün dünyanın öbür ucuna gider aq. sen kafanı yorma. teknoloji bunun için var.

    dünyanın en zengin şirketleri bankerlerdir huur çocuğu kendin bilmiyorsun diye herkesi kendin gibi mal mı zannediyorsun. adam o kadar mal ki dünyanın dönüşünü bile gemi lojistiğine bağlamış. senin gibi bir züt deliği hiç görmemiştim.
    gemicilik dünyanın en eski işlerinden biri. eskiden boğazlar, denizler falan fevkalade önemli şeylerdi. ama sonra teknoloji gelişti demiryolu çıktı, kara taşımacılığı çıktı, havayolu çıktı bunlar hepsi denizciliğin pastasından pay çaldı demi anasını gibtiğim. ha belki şu an için gemiciliğin bir seferde fazla ve ucuz taşıma özelliğini geçmiş değiller bunlar, ama buraya kadar gelen bir olay sence burada kalır mı gibik. yarın yeni bir teknoloji çıkar, senin gemicilikte iyice pılını pırtını toplar, gibtir olur gider piyasadan. bi düşün aq eskiden insanlar uzak ülkelere abd ye falan neyle gidiyormuş. hangi ulaşım aracı en iyisi ve hızlısıymış. titanik falan neymiş niye varmış bi düşün. şimdi de kaç kişinin gemiyle bi yerden bi yere seyahat ettiğini, abd ye falan gemiyle giden kaç kişinin olduğunu bi düşün. var tabi seyahat eden de onlar işte malum sınır kaçakcısı, kaçak göçmen, umuda yolculukcu falan. yarın lojistik piyasasından da gibtir olur gider bu ulaşım aracı. bu kadar yavaş ve zahmetli olan bişeye kim katlanır.
    aq sokaktan çevirdiğin adam senden akıllı çıkar emin züt lalesi. dünyanın gemicilik etrafında döndüğünü zannetmez en azından adam. moron seni.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster