1. 226.
    +1 -1
    Yaşadığımız çağ ignorance is bliss i öğütlemesine rağmen inadına bilinçli mutsuzluğu seçmiş, bilginin merakı söndürme şehveti şerbetinden içmiş kişi ki şu ‘ben de "bilme" ile iştigal etmeye çalışan bir kimseyim, okumuşluğu falan da çok el üstünde tutarım, cehalet denen şeyi sevmem. zira okumak denen şey sayesinde rönesas denen şey gerçekleşti…’ cümlesinin olduğu bu (bkz: #53932594) enrtysinden anlaşılabilir. Ama işbu entryde yine bahis olunur ki- ‘ama en nihayetinde, 3 günlük dünyanın sana sunacağı şey sabitleşmiş bir hazlar ve ızdıraplar yelpazesidir. bunu cahilce ya da dolu yaşaman hiçbirşeyi değiştirmez. mevcut narrative'i istediğin kadar yapısökümden geçir, "kakam var"a varırsın.’ *

    Zira 'din kitlelerin afyonudur' noktasında marx a ‘din, gerçeğini bilmeden yalanını uydurmaktır, ayakta kalmasının tek sebebi, doğrusu bilinmediği için detayda bazı farklılıklarla beraber haklı çıkma olasılıklarıdır. bu olasılık dinler için azalmaktadır ‘* ile destek çıkar ve ‘din olgusu var olmasa, iyi insanlar iyi işler, kötü insanlar da kötü işler yaparlar. iyi insanlara kötü işler yaptırmak istiyorsan, din kurumuna başvuracaksın’ (bkz: #64471860) ile devam eder.

    Ayrıca o ciksenler kuşağının getirdiği mütevazi samimiyeti tatmış son içten bireylerden biridir ki 40 milyon parası olsa kütüphanesi olsun ister (bkz: #65068742)zira kendisine 'insan açlığı değil bilgi açlığı aşılan'mıştır *. 82 döneminde genç olup da kontrollü şekilde aptallaştırılmış insanların çocuklarının aslında bir suçu olmadığını 'kontrollü şekilde aptallaştırma' tamlaması altında zapt ı rapt altına alır (bkz: #55208326).

    Asosyallik-sosyallik ikileminde ise (bkz: #94225814) bu entry içeriğine günümüz değme pgiboloji kitaplarında raslayamayabilirsiniz.

    ve eminim; bildikçe, bilgilendikçe bir taraftan da daha ne kadar çok şey bilmediğinin -o yukarıda bahsettiğim mutsuzluğunu yaşarken, rafine-elitize edilmiş kanaat ekseninde 'aman yarabbi ne kadar bilinçsiz bir dünya! acarsız isyan etmeliyim!!' ayaklarının bi taka yaramadığını ise çoktan sindirmiştir (bkz: #104461557).

    Ve daha niceleri…

    Yani kısacası azizim pek haddim olamayarak senle beni aynı zamirde 'biz' yapıp diyeceğim odur ki; biz, giderek indirgenen, bilgi ve birikimin değersizleştirildiği, sorgu ve sual etmenin anlamsızlaştırıldığı ve fakat içine doğduğumuz ve fakat yeri geldiğinde tıpkı bu 'an'a da sirayet ettiğince 'benim gibi düşünen insanlar da var' diye kendi çoğulculuğumuzda rahatlayabildiğimiz bu ekgib evrenin tam beşeriyatıyız belki…

    Çünkü bildiğini bilmek, bilen biri bildiğinde bilinendir….
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster