1. 76.
    +199 -2
    90'dan önce doğan insanların hayatında bu yakınmalar daha az biliyo musunuz? eskiden üniversiteli liseli diye ayırırdık, şimdi 95'liler falan üniversiteye başlayınca artık üniversitede öyle olmuyor da diyemiyoruz.

    sebebi de basit bunların:

    eskiden kızların izleyeceği pussycat dolls gibi gruplar ya da ne bileyim böyle "göster ama elletme, bırak sürünsün pekekent" mesajlı medya içeriğinin sayısı falan azdı. şimdi "kadın güçlüdür, kadın güçlüdür, kadın güçlüdür, kadın güçlüdür" falan diye saçma bi imaj yarattılar. kızlar da ne yapacaklarını şaşırdı. önce bir kişilik inşa etmeleri gerektiğinin farkında değiller. o sümük atmayan zütü kalkık hatunların alayıyla oturup 10 dakika konuşsam, cehaletlerine ağlarlar...

    haberiniz var mı? o kimseleri beğenmeğen kızlar ayda 10 defa pgiboloğa gidiyor. tatmin olan ego'nun nevrozla, melankoliyle, histeriyle ne işi var?
    şu saatten sonra kızlara istediğiniz gibi davranın, bu gidişatı geri döndüremezsiniz. ailesi biraz mütevazi olan, biraz muhafazakar biraz kuralcı aileden gelen kızları tercih edin. onlar kısmen makul oluyor. eski kafanın herşeyi iyi değil ama, eski kafalılık dozu ayarlanınca süper evlat yetiştirmeye yarar. otoriter ebeveyn, tiranlaşmadığı sürece iyidir.

    benim yeğenim var, çok iyi hatırlıyorum 3-4 yaşındaydı, (bakın daha aşk erkek yüzü görmemiş bu kız), etrafındakilere emirler yağdırıyordu, zütü inanılmaz kalkık ki hala öyle, ve ailesi öyle zengin ya da elit olmamasına rağmen bir dediği iki edilmiyor. ben 85 doğumluyum, bana milyonlarca kere "hayır!" dendi küçükken. şimdi ne kimsenin peşinden koşarım, ne de peşimden koşulsun isterim. eğer birşey olacaksa karşılıklı güven ve tevazu isterim sadece. bu tamamen yetiştiriliş mevzusu. sizin gördüğünüz bu kızların anne babaları, 82 döneminde genç olup da kontrollü şekilde aptallaştırılmış insanlar. benim babam 70'lerde gençti, ben hiç öyle büyümedim, bana insan açlığı değil bilgi açlığı aşılandı. ki annem ev hanımı babam da işçiydi. proleter ailedenim yani (ailem muhafazakardır bu arada).

    benim de dahil olduğum erkekler güruhu ne yapabilir peki bu durumda?

    valla, am am diye de gezmeyin, aşk için dünyaları da yakmayın. bu kadar uç mevzular değil bunlar, kendinizde bulamadığınız değeri karı kısmında aramayın.

    kızların zütünün kalkma sebebini de sağda solda aramayın, onların gözünü açtığı dünya böyle. sizin bi baltaya sap olmanızın amacı size "aile geçindirmek" olarak aktarılırken onlara meslek sahibi olma sebebi "ekonomik özgürlüğe kavuşup erkek baskısından kaçmak" olarak anlatılıyor. bunun için zütlerini veriyorlar, güzelleşebilmek için kıçlarını yırtıyorlar, kendi aralarında manyak gibi sidik yarışına giriyorlar ve bunun adı özgürlük oluyor.

    kızların daha alacak çok yolu var. bırakın tüm huysuzluğumuz ve kabalığımızla biz erkekleri maymun bilsinler. yaş 30'u geçince görürüm ben onları...

    @1 (yazdığım iletiye yönlendirmiş kendisi, sağolsun, ben de onun yazısını beğenmiştim zaten, zannetmem ama, olur da eğer bu iletiden başlarsanız, @1'in haklılık payı büyük, onu da mutkalaka okuyun derim. ben sorunun evveliyatı olan kısmını düşündüm, kokomokocombo da daha güncel ve yaşadığımız dönem içerisinden bakmış. hakkı var.)
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster