/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 151.
    0
    Pgibolorez
    ···
  2. 152.
    0
    Rezervlerindeki Rezervlerinde Rezervle Rezervi Rezerved
    ···
  3. 153.
    0
    Rez sonra bakarım
    ···
  4. 154.
    0
    Bak bu yazı ortada kalmasın bitir tamamla şukunuda gibtirme bilimin karşılığımı olur mk takipteyim reis
    ···
  5. 155.
    0
    Rez yararlı başlık
    ···
  6. 156.
    0
    Rez panp yararlı
    ···
  7. 157.
    -1
    Okumayan beyler johny sins oldum
    ···
  8. 158.
    0
    devam panpa burdayız
    ···
  9. 159.
    0
    rez panpa devam
    ···
  10. 160.
    +2
    evet beyler geldim kimler burada?
    ···
  11. 161.
    +3
    up up up up
    ···
  12. 162.
    +3
    Sigmund Freud amcamızın kuramlarından birine daha giriş yapalım kısaca;

    (Pgibociksüel gelişim kuramı)

    Freud, kişiliği gelişim açısından inceleyen ve kişiliğin temel karakter yapısında bebeklik ve çocukluk yıllarının önemini belirten ilk kuramcıdır. Freud, beş yaşın sonlarında kişiliğin oldukça biçimlendiği ve bu yaştan sonraki gelişimin, temel yapımın işlenmesiyle sınırlandığı inancındaydı.Bu kuramda insanın gelişimini altı dönemde incelemiştir.
    ···
  13. 163.
    0
    Rezervatif
    ···
  14. 164.
    +4
    ORAL DÖNEM (0-2 YAŞ)

    Bu dönem id’in egemenliği altındadır. id’in yapısı isteklerin hemen karşılanmasını gerektirir. Doğal dürtülerin hemen doyurulması, gerginliğin hemen giderilmesi çocuğun en başta beklentisidir. Çocuk dışardan verilecek bakıma tümden bağımlı ve çaresizdir. Çocuk ancak kendine verebilecek bir annenin varlığıyla yaşdıbını sürdürebilir.

    Çocuğun bu dönemde kazandığı ilk toplumsal işlev, almak, almayı bilmek ve elde etmektir. Yani çocuk kendisine anne tarafından verilen şeyleri alırken, toplumsal anlamda almayı da öğrenir. Çocuk kendisine veren kişilerden verilmiş olmayı da değerlendirerek “vermek-verebilmek” yetisini de kazanır. Sürekli bakım veren kişinin (anne ya da sürekli bir bakıcı) bebekliğin ilk aylarındaki ekgibliği, çocuğun motor, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişiminde önemli aksamaya ve yetmezliğe, hatta geriliğe yol açabilir.
    ···
  15. 165.
    0
    Rezzzzzz
    ···
  16. 166.
    0
    up up up up up
    ···
  17. 167.
    0
    rez panpa
    ···
  18. 168.
    +3
    evet beyler geldim kimler burada
    ···
  19. 169.
    +3
    ANAL DÖNEM (2-4 YAŞ)

    Çocuğun yürümeye, konuşmaya ve kendi benliğini çevresinden ayrı algılamaya başladığı; yavaş yavaş bağımsızca düşünme ve davranma gibi yetilerin yapıtaşlarının geliştiği bir devirdir.Bu dönemde çocuğun dışkılama büzgeç kaslarının gelişmesiyle çocuğun dünyasına yeni bir eylem yetisi katılmaktadır. Çocuk içerde biriken dışkısını tutarak ya da bırakarak bir haz duyar. Çocuğun dışkısını tutabilmesi ve annesinin istediği yerde ve zamanda yapması çevreden büyük ilgi görür ve ödül alır. Böylelikle çocuk artık toplumun iyi, kötü, doğru, yanlış ve ayıp gibi yargıları ile karşılaşmaktadır. Bu da çocuğun Süperego gelişiminin önemli bir parçasıdır.
    ···
  20. 170.
    +3
    Anal dönemde bazı aile tutumları çocukta anal saplanmaya ve anal kişilik özelliklerinin gelişmesine yol açabilir. Bu tutumlar arasında, çocuğa sıkı, katı, cezalandırıcı tuvalet eğitimi; özerklik tanımayan, bağımlı, bebek kalmayı destekleyen aşırı koruyucu ve denetleyici tutumlar, aşırı düzenlilik ve titizlik eğitimi, çocuğa ayıp ve günah kavramlarının fazla aşılanması sayılabilir. Anal kişilik özellikleri gösteren yetişkin bireylerde, aşırı titizlik, tuvalet işlemleri ile aşırı uğraşma, cimrilik, inatçılık, aşırı düzenlilik, kararsızlık gibi özellikler görülür.
    ···