/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +37 -3
    Arap kültüründe medeniyete sanata yer yok bro 😎😉
    ···
    1. 1.
      +7 -15
      Arap kültürünü islam sanmakla batı kültürünü medeniyet sanmak aynı hatadır. Muhsin Yazıcıoğlu
      Edit: Yazıcıoğlu saçmalamış beyler islam tabiki Arap kültürüdür. Sadece Müslümanlar buni çok paylaşıyor diye yanıt vermenizi istedim.
      ···
      1. 1.
        +19 -4
        Islam = Arap kültürü
        Batı = medeniyet
        ···
      2. 2.
        +10 -1
        islam basbayağı arap kültürü. hala nesini kabullenemiyorsunuz. iyiliği emredip kötülüğü yasaklamak evrensel olmaya yetmiyor.
        ···
      3. 3.
        +4
        islam, arap kültürüdür. Aksini nasıl iddia edebiliyorsun?
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      +2 -5
      Diyelim yasak, medeniyet heykel yapmak mı oluyor. medeniyet dediğin kime göre neye göre medeniyet. Gotunuzden medeniyet tanımları uydurmussunuz. He aynen heykel yapmayinca insan hayatı yok oluyor toplum batiyor. Dünyadaki adaletsizlikler, aile ve birey karakter önemine topluma önem verecekleri yerde yok heykel harammis aman ne kadar kötü gibi bir sığ ve malca bir anlayış anca sizin gibi mallardan çıkar. Kodugumun beyinsizleri sizi.
      ···
      1. 1.
        -1
        Diyelim diye bir şey yok kafirler gibi konuşma. Heykel, resim, çalgı haramdır.

        Âişe validemiz, bir evde şarkı söyleyen birini görünce ona, (Yazıklar olsun sana, bu şeytandır, bunu çıkarın dışarı!) dedi ve onu çıkardılar. (Buharî)

        (Bir zaman gelecek, zinayı, içkiyi ve çalgıyı helâl sayanlar çıkacaktır.) [Buharî]

        (Mugibi, kalbde nifak hâsıl eder.) [Beyhekî]

        (ilk teganni eden şeytandır.) [Taberanî]

        (Resulullah, çalgı çalarak para kazanmayı yasakladı.) [Begavî]

        (Ümmetimden bazıları, içkilere başka isim vererek içerler. Şarkıcı kadın ve çalgı aletleriyle eğlenirler. Allahü teâlâ, onları yerin dibine batırır.) [ibni Mace]

        (Ben, çalgıları, putları yok etmek için de gönderildim.) [i. Ahmed, Ebu Nuaym, i. Neccar]

        (iblis, dünyaya inince yemek istedi. Besmelesiz yenen yemekler senin, denildi. Müezzin istedi. Mizmarlar [çalgılar] müezzinin, denildi.) [Taberanî, ibni Ebi-d-dünya, ibni Cerir]

        (Nimete kavuşunca mizmar çalmak Allah’ın gazabına sebep olur.) [Deylemî, Bezzar]

        (Çalgıcılar çoğalınca, bela zuhur eder.) [Tirmizî, Ebu Davud, ibni Mace, i. Ahmed]

        (Bir zaman gelecek, zinayı, içkiyi ve çalgıyı helâl sayanlar çıkacaktır.) [Buharî]

        Bunların hepsi hadis yani muhafazid'in sözüdür.
        ···
      2. 2.
        +1 -3
        Olsa bile, medeniyet tanımi insan ve toplumun birbirlerine olan davranışlarının olumlu olmasi, toplum içinde insan ilişkilerinin sorunsuz ve güvenli olmasıdır. Bana göre medeniyet budur. Yok heykelmis yok oymus yok buymus, ulan yazdıklarınizi gören de her hafta heykel müzesine giden çok sanatkar insanlar zannedecek sizi mk. Çoğunuz hayatında bir sanat tarihi kitabı bile okumadiginw yüzde yüz eminim. Laf sallamak için güya buyik bir ekgiblik mal bulmus magribi gibi atlamayın boş boş. Medeniyet üç bes malın tanimina göre işlemez. Medeniyet tanımi ozneldir bana göre heykel yapmanın medeniyetle hiçbir alakası yoktur. Yasak olması da bir sorun değildir. Algılarınizi biraz değiştirmeye biraz farklı açılardan düşünmeye başlarsaniz size Twitter'da ezberletilen eleştirme kalıpları dışına çıkabilirsiniz.
        ···
      3. 3.
        0
        Ne alaka hafiz heykel resim gibi saçmalıklara ben de medeniyet gözüyle bakmam. Medeniyet birden fazla toplumun aynı ülkede kültürlerini birbirlerini rahatsız etmeyecek şekilde özgürce yaşamalarıdır. Yani Afrikadaki bir kabile eğer sorunsuz ve mutlu bir şekilde yaşıyorsa Londradaki insandan daha medeniyetlidir benim gözümde.
        ···
      4. 4.
        +1
        E usta o ne zaman parazit yapiyon. Heykeli yasaklasa bile senin benim günlük yaşam kalitemiz veya düzgün bir insan ve toplum yapısı için bir sorun mu yani ? Sen de benle aynı şeyi düşünüyorsun.
        ···
      5. 5.
        +2 -1
        Hafız çünkü sen diyelim yasak diyorsun heykel için. Diyelim diye bi şey yok direkt yasaktır. islamda heykel, resim, çalgı haramdır. muhafazidin sözlerini de ustte paylaştım zaten.
        ···
      6. 6.
        0
        Şuan olanı kırmak veya bozmak mantiksiz ama sen hep böyle bir bakış açısına maruz kaldığın için saçma gelitor olabilir. Dediğim gibi bence heykelin vs. medeniyetle hiçbir alakası yoktur. Medeniyetin tanımı nedir ve bu tanım kime göre neye doğru. Benim medeniyet tanimim üstteki entridedir.
        ···
      7. 7.
        +3 -1
        Sonra da islam ülkeleri neden gelişmiyor…

        Senin gibi cahil parazitler yaşadığı sürece hiçbir zaman da gelişmeyecek
        ···
      8. 8.
        -1
        Kes ulan dallama. Hayatında bir sanat tarihi kitabı okumamissindir yüzde yüz. Eğitim durumunu sorsam Çorum işletme okuyorsundur karşındakinin ne yaptığını bilmeden cahil diyebiliyorsun. Senin mantik ve algılaman Twitter lv1 ateist kafası. Sizin gibi mallara ne anlatsak anlatalım parazit gibi Mal mal argümanlarla islam'ı eleştirmeye devam edeceksiniz. O yüzden daha fazla kendimi yormayacagim. Gelişmek heykelle olmuyor aslan, gelişmek insan ve toplum yapısını iyileştirip, insanları erdemli insanlar haline getirmeye uğraşıp, bilimde ve adalette her zaman daha ileriye gitmeye daha düzgün bir toplum kurmaya uğraşmakla oluyor. Bana göre medeniyet budur. Şimdi ötede ağlayın.
        ···
      9. diğerleri 6
   tümünü göster