/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +172 -8
    Ulan fikirlerine saygı duymadığı zaman bedenini dik tutsa ne olur
    ···
    1. 1.
      +33 -10
      @1 elinde kanıt var ise dava edip meslekten men ettirebilirsin. Normalde imam hatip mezunu insan ile konuşmam. Hepsi Atatürk'ü aşağıladıklarından büyük ve hararetli tartışmalar oluyor. imam hatiplerin dıbına koyayım. (istisnalar kaideyi bozmaz. Genel olarak Atatürk'ü yererek tarih öğretiliyor pozitif yaklaşım yok.)
      ···
      1. 1.
        +82 -17
        ATATÜRKÜ SEVMEYENiN BU ÜLKEDE YERi YOK gibTiRSiN GiTSiN.

        Allah kahretsin onları.
        ···
      2. 2.
        +38 -87
        hocam sevmiyorum da, ülkeyi de terk etmiyorum. dedem de sevmiyordu onun babası da sevmiyordu. onların üstleri savaş meydanlarındaydı, onlar da sevmiyordu.
        komutanlığına laf etmem. askeri ve savaş zekası, becerisi yüksektir, doğrudur. zaten anasına bacısına sövmez aklı başında birisi.

        şimdi benim anlamadığım nokta şu, ben kimseyi peygamberi veya x, y, z insanını sevmeye zorlamıyorum. peki ben bu şahsı neden sevmek zorundayım? sevmez isem ülkeden neden kovuluyorum? ne haddine?

        bu adam yüzünden darbe dönemlerinde babam her hafta mahkemeden mahkemeye duruşmalara giderdi, her cuma namazında hutbeden ötürü anında 'laikliğe aykırı' hükmü verilirdi. evet kendisi imamdır.

        ayrıca iğrenç 'milliyetçilik'inizi de reddediyorum. faşist duygularından arınamayan insanların bir orta hal bulmasıdır bu.

        uzatmayacağım- neden sevmek zorundayım onu anlamıyorum

        edit: olm neden eksiliyorsunuz? cevap verin yeter.
        ···
      3. 3.
        +7
        kardeş sevmek zorunda değilsin. fakat saygı duymak zorundasın. hakaret de edemezsin. bu kadar.
        ···
      4. 4.
        +13 -3
        ayrıca iğrenç 'milliyetçilik'inizi de reddediyorum. faşist duygularından arınamayan insanların bir orta hal bulmasıdır bu.

        Atatürk milliyetçiliğini az buçuk anlasaydın şu entryi sıçmazdın imAMIN oğlu
        ···
      5. 5.
        +6 -2
        imamlar halkın aklını çelmek için örgüt kurmaktan dolayı mahkemelerde yargılandı. imam deden içeri girmemişse demek oluyor ki örgütle işi yok kardeşim. Bunda Atatürk'e laf atmanın alemi yok. Şimdi pkk ya peşkeş çekenleri göz altına alsalar halk bu adamı haklı mı bulur haksız mı bulur? Tarihi araştırmadan yargıya varma @radioohead'ın dediği gibi imAMIN oğlu.
        ···
      6. 6.
        +2 -7
        castin, burdaki huur evladı babadan doğumalara laf anlatamazsın. çoğu 17 yaşında, atatürk hakkında bir kitap dahi okumamış ilkokuldan beri dayatılan atatürk sevgisinin eşiğinde huurluk yapan liseliler. anasını yurdunu cumhuriyetini gibtiklerin ben kimseye saygı duymak zorunda değilim, değiliz. şu taktan milli tavrınızı kenara bırakıp konuşun, ulan hepiniz ilerde askerlikten yırtmak için bedelliye kredi çekecek uçkuru sonucu huur çocuklarısınız vatan millet ayağına atatürk yada kim olursa olsun yaptığı haksızlığı gizlemeye çalışmayın. Lan şimdi bi örnek vereyim küçük beyniniz alacaksa; dexer istedi diye hepimiz Kavuk takacaz yarından itibaren kavuk takmayanın iflahını gibecekler. E hadi bakalım kişiye göre değil de olaya göre yorumlayın da goreyim adamlığınızı.. eksileyin dıbına koydumun yortları
        ···
      7. 7.
        +5 -1
        @respecter ülkenin askerine saygı duyuyor musun?

        Edit: cevaplamaya aklın yetmez. Cevabın evet saygı duyuyorum ise, atatürkte askerdi ve bu ülke için savaştı gazi oldu kardeşim. işte sırf bu yüzden saygı duyman gerekiyor. Atatürk yok ülkeyi kurtarmış yok ananı gibmiş yok laiklik getirmiş. Bunlar için sevmeyebilirsin ama ülkenin askeri olupta vatanı için canını ortaya koymuşsa gibE gibE SAYGI DUYACAKSIN. Şimdi gibtir git liseli ilk okullu lafları anana söyle az dövsün seni koduğumun imam hatip liselisi.

        Edit2: ülkenin askerine saygı duymuyorsanda pkk lı huur çocuğu k*rtten başka bir şey değilsin ülkede yaşamaya bile hakkın yok o zaman.
        ···
      8. 8.
        +1 -6
        yok askeri dehaymış yok söyleymiş böyleymiş lisede öğrendiği yalan tarih bilgisiyle gelenler kamal atatürkün filistinde neden olduğu hezimetten dolayı mondrosu imzaladığımızı bilmezler bu mudur askeri deha
        ···
      9. 9.
        +4
        Ulan çok konuşacağınıza am hoşafı beynini gibtiğim dedeleriniz gidip devleti kurtarsaymış. Amın oğulları atalarınız allah bilir ülkeden kaçmıştır savaşmamak için. Kaçmamışsa karı kılığına girip savaşmamıştır. Koduğum itleri bi tak yaptıkları yok ülkenin ekmeğini sömürün bu çizilmiş sınırlar içerisinde yaşayın bu kanununları koyanların kanunlarına uyun sonra laf atın sizden bi yannan olmaz gibitirin gidin.
        ···
      10. 10.
        +1 -1
        ATAM YAPARSA VARDIR BiLDiĞi AYNISINI DEDEMEDE YAPTILAR SUÇLA YARGILANMADI SENiNKi SUÇLUYSA DEDENiNDE AMINA KOYAYIM
        ···
      11. 11.
        +2
        @castin biber Atatürk zamanında darbe mi oldu yada Atatürk yaşıyor iken ?
        ···
      12. 12.
        +1
        O adam olmasaydı baban giller darbe döneminde olmayacaktı, yargılanacak bir ülken olmayacaktı bin. Türk ırkının esaretle geçecek bir tarihi olacaktı.
        ···
      13. 13.
        +2 -2
        bakın uzatmak istemiyorum.
        en azından ciddi bir konuda biraz daha saygı beklerdim.

        1) benim için türkiye şimdi de vatan değildir. islamın hakim olmadığı düzeni baştan aşağı reddediyorum. ne anayasa benim anayasam ne hukuk benim hukukum.

        2) Atatürk milliyetçiliği zart zurt demiş bir arkadaş ama bunun ne olduğunu tabi ki de söylememiş. lütfen beni bu konuda aydınlatın.

        3) Atatürk zamanında sıkıntı olmadı diyen olmuş. sizin tarihçilerden örnek vereyim ki güvenesiniz. ilber ortaylı da celal Şengör de bunu açıklıyor:
        savaş zamanı Atatürk hep cübbeli şalvarlı halk ile beraber idi. savaşa onlarla gitti zaferi o çarşaflı, sakallı insanlarla kazandı. daha sonra savaş bitince cumhuriyetin ilanı ile beraber bu kesimden kurtuldu.
        şimdi beyler kim kimi kullanmış? lütfen atatürkün savaş öncesi ve sonrası fotoğraflarına bakın. ilber ortaylıdan dinleyin.
        şeyh said diye bir mücahidi 'kürdistan davası' gibi bir iftira altında yargılayıp idam ettiler, adamın savunması ise şu idi: 'savaşı kazanmadan önce allah diyordunuz, o halde allahın getirdiği zafenden sonra neden onu unuttunuz'

        4) siz o kadar cahilsiniz ki saplanıp kalmışsınız bir tarafa. neden dünya mahkemelerinde de Avrupa insan hakları mahkemelerinde de türkiyenin tek 1 mahkemesinde bile sadece ama sadece 1 tane başörtülü olduğu için okuldan atılan öğrenci haklı bulunmadı?
        aynı mahkemeler pkk'lı leyla zanayı haklı buldu. türkiyede de avrupada da insan hakları mahkemesinde de. nasıl bu mahkemelere güveniyorsunuz?
        benim ne babam ne annem kötü bir insan. darbe zamanında ikisi de 100'lerce kez ifade verdi. dayılarım da teyzelerim de amcalarım da bunlarla boğuştu.
        sizin o özgürlük dediğiniz cumhuriyetin bize yaptığı zulmü zaten diğer ülkeler bile yapmadı.

        6) çok biliyorsanız devleti kurtarsaymış diyen eleman cevabı verdim. zaten ülkeyi bizim dedelerimiz kurtardı. allahsız kitapsız dünya peşinde yaşayan insanların savaştığına mı inanmıştın? yazık

        7) lan imamların insanların aklını çelmeye ihtiyacı mı var? zaten ne başörtüye izin var ne sakala ne islami bir şeye.

        8) zaten hakaret etmedim, saygı duymak zorunda değilim ve duymuyorum.

        tek bir sorunun cevabını istiyorum. bu şahsa olan bu takıntı nedir?
        zaten ben kötü bir şey demedim.
        ···
      14. 14.
        +2 -2
        @castin biber zütün oğlu ben belki ateistim bu ülkenin ateist bi evladıyım yada yahudi bi evladıyım bu ülkenin senin gibi gavatlar yüzünden şeriatçı sistemde mi yargılanacam?

        Saygı duymak zorundasın bu kadar islam ın kuralları islamın kuralları anladığım kadarıyla şeriat sistemini istiyorsun. gibtir olup gidebilirsin koduğum araplarının yanına.

        Ek not babanıda gibeyim sülalenide gibeyim. Hepinize savaş müstehak gibtirin gidin geberin huur çocukları dahada yazmam buraya.

        Dipnot: imam hatip mezunusun beynin yıkanmış senin seninle gram konuşursam gibsinler.
        ···
      15. 15.
        +2
        yaşın kaç falan bilmiyorum ama şeriatın daha ş'sini bilmiyorsun. şeriat mahkemesi Müslüman için geçerlidir.

        evet şeriat istiyorum ama sizin neden istemediğinizi anlamıyorum. şeriat sisteme de isteyen alkol tüketiyor zaten, tek fark şu ki devlet desteği olmaz. yine isteyen istediğiyle istediğini yapar. fark şu ki devletin genelevi olmaz.
        anladın mı? 2 temel fark var.
        1) haram işlerde devlet desteği yasaktır.
        2) şeriat anayasası Müslüman için geçerlidir. peygamberin doğusundan Osmanlı yıkılana kadar bana tarihte Müslümanım demeyene islama göre ceza uygulandığını gösteremezsin.

        o kadar cahilsin ki yalan yanlış duyduğun iftiralarla eleştirip sövüyorsun. oysa dediklerin doğru bile değil.

        ayrıca imam hatip mezunu da değilim, şu an da tıp 2.öğrencisiyim. hayatımın yarısı almanyada geçti. hiç öyle beyni yıkanmış, kandırılmış bir kişi de değilim. hiç tam tersi olma ihtimalini düşündün mü?
        ···
      16. 16.
        +1 -1
        1)Afganistan, iran, Irak, Suriye, Mısır orada kucak açmış gidebilirsin.

        2)Atatürk Milliyetçiliği anlamak için önce Türk soyundan olman lazım. Arap bozmaları anlamaz.

        3)O zamanlar Osmanlıcı kafadan yeni yeni çıkıyordu insanlar ve kıyafet inkılabı yoktu, modern kıyafetler yokken ne giyeceklerdi ki çok bilgili, kültürlü, okuma yazmayı bilmeyen salak herif.

        4)Dediğinden bir gib anlamadım salak herif önce 2 kelimeyi 1 araya getirmeyi öğren.

        5 Nerde?

        6)Din ve inanç özgürlüğü kişiden kişiye değişir.Ben inançsız biriysem bu benim vatanım için ölmeyeceğim anldıbına gelmez cahil çocuk, bak elim ayağım titriyor şu an sana sinirden.

        Neyse devamın boş konuşmuşsun ben sana birkaç şey yazayım:

        Muhtemelen ailen muhafazakar, bu kadar sığ ve ezberci konuşmalarına bakılırsa Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak için hiçbir yazı okumamışsın.En basitinden nutuk bile okumamışsın cahilsin kısaca.Sen var ya sen aptal arap bozması sen ne hak ediyorsun biliyor musun ? Suriye gibi bir yerde geberip can vermeyi.

        Dinine karışmam, kimsenin dinine karışmam hatta ülkemizde bu durum böyledir zaten ki daha ne istiyorsun anlamıyorum(şimdi diyeceksin ki akp sayesinderörörör he kardeşim he herkes dinini kendi içinde yaşadığı sürece kim kimin hayatına karışabilir).Ayrıca Atatürk kendi cebinden para verip Kur'an-ı Kerim'i Türkçe mealini yazdırmıştır. Sırf insanlar ulemaların kucağına oturmasın, din tüccarları dini pazarlamasın diye.

        Atatürk'e tapmam ama ona çok büyük saygı duyarım bunun sebebi böyle bir coğrafyada hala yıkılmadan dimdik ayakta durmamızı sağlamasındadır. Türk olduğumuzu bize hatırlatması sayesindedir. Lütfen biraz kitap oku lütfen.

        Ulan bir kere senin ekonomin yerlerde sürünmüyorsa bunun sebebi latin alfabesi sayesinde.

        Edit:Hızımı alamadım devam ediyorum.

        Senin o asıldı filan dediğin hacı hoca var ya.Kurtuluş Savaşı zamanında Yunanistan'ın uşaklığını yapan milleti din adı altında kandırmaya çalışan vatanın birliğini bozmaya çalışan orrrrospu çocuklarıdır. Muhtemelen dedenin arkadaşları da asılmıştı daha da tartışmak istersen bana mesaj at tarih bilgini gibeyim senin acayip sinir oldum sana.
        ···
      17. 17.
        0
        @evdekalmisadam boşa uğraşma anlamaz. Ben bunun sonucuna vardım.
        ···
      18. 18.
        0
        1) ben ilk olarak kendi etrafımdan sorumluyum.

        2) hiç ama hiç umrumda değil ama annem de babam da dedeler de türktür. ayrıca o Pakistan, Afganistan, ırak gibi ülkeler var ya hani pislik olarak gördüğün. o ülkelerde gidip de sadece türküm desen ne aç kalırsın ne açıkta kalırsın. herkes henüz sizin kadar yozlaşmadı.
        bir de şunu belirtmek isterim ki türkiyede saf türk olduğuna gerçekten inanıyor musun?

        3) hiç alakası yok yalan söyleme iki yüzlülük etme. ilber ortaylı bunu bilmiyor mu? celal Şengör veya murat bardakçı bilmiyor mu? bunu da ilk kez senden durdum ulan.

        4) zamanında okullara alınmayan başörtülü insanlar, türkiye anayasa mahkemesine başvurduğunda, Avrupa mahkemelerine, insan hakları mahkemelerine başvurduğunda 1 kişi bile bu darbe zulmüne karşı bu insanları haklı bulmadı.
        o mahkemeler pkk'lı leyla zana'yı şu an haklı buluyor. ve türkiye devleti binlerce liralar ödüyor.
        bunu mahkemeler yargıladıysa doğrudur diyen arkadaşa cevap olarak yazmıştım. çünkü bu kafayla pkklı leyla zana'yı da haklı buluyorsunuz

        5) hocam rakam atlamışım, büyük bir dert mi?

        6) ben kimsenin dinine, imanına laf etmiyorum. ben size tarihi söylüyorum. elbette para için vatanını satan Müslüman da vardır, ama mühim olan çoğunluk. ilber ortaylı diyor bunu, kurtuluş savaşı kazanılana dek etrafında sarıklı, sakallı, çarşaflılar vardı. kazanıldıktan sonra hepsinde sıyrıldı.
        bak bunu sizin en iyi tarihçiniz söylüyor. sen farklı olabilirsin, 100lerce böyle düşünen vardır. ama kabul etmen gerekir ki çoğunluğunuz kaçtı ve bizi sattı. savaşanlar da kazananlar da Müslüman idi.

        KALANI:

        Nutuk'u okuduk az çok, ayrıca ailem benim gibi düşünmüyor çoğu konuda. neden sürekli meseleyi farklı yerlere çekiyorsun? Nutuk dediğin kitap bir hikaye kitabı gibi zaten, arada yorumlamış düşüncelerini katmış. yanı çok büyük bir değeri olan bir kitap da değil. tamdıbını da okumadım bu arada.

        gerekiyorsa canımı da veririm. Allah'ın izniyle korkum ağır basmaz.

        Akp demişsin ama Akp islamın temsilcisi değil, alakası da yoktur. Amerika ile başa geldi, yarı uyutarak yarı kandırarak az çok kendi isteğini yaptırarak gidiyor. ama tabi sonuç olarak abd ne derse o. ben oy kullanmıyorum.

        Atatürk'ün çevirisine gelince, kendisi bunu neden çevirttiğini de söylüyor, cümleler şu şekilde:
        'Arap oğlunun yavelerini (saçma sapan sözler) Türk oğullarına öğretmek için Kuran'ı Türkçeye çevirttireceğim. Ve böyle de okutacağım. Ta ki budalalık edip aldanmakta devam etmesinler.'
        Hocam tbmm.gov.tr sitesinden Atatürk'ün el yazmalarına ve konuşmalarına ulaşabilirsin. Bu konuşma var orada.

        Atatürk'e inşallah tapmıyorsunuzdur. Onun sayesinde mi din sayesinde mi? Savaş islam ile kazanıldı- şeyh said de madem savaşı islam ile kazandık savaştan sonra da islama uyalım dedi idam edildi. yazdıklarımı oku artık. ayrıca kitap okuyorum, varsa önerdiğin söyle okuyayım konuşuruz üzerinde.

        Abicim ekonomi ile latin alfabesi ne alaka?
        Tarih kitaplarında da güya bu söylenir.
        Hadi Abd'ye bir bakalım:
        uzunlukta inch, mile
        hacimde gallon
        ağırlıkta pound vsvs gibi kullanılıyor. filmlerde rastlamışsınızdır.
        ulan adamların ayak numaraları bile farklı. bizim 35 45 arası falan adamlarda 3 5,5 arası falan. bir alakası yok.

        şeyh said kurtuluş savaşında uşaklık falan yapmamıştır. asılmasının sebebi şu sözleri:
        madem savaş yıllarında ya rabbi ya rabbi diyordunuz Allahtan yardım dileniyordunuz o halde savaşı kazandıktan sonra da allaha boyun eyin.
        ayrıca dini istismar eden de senin o atan oluyor.
        Tümünü Göster
        ···
      19. 19.
        0
        Şurda bi adam çıksa deseki ben pygamberi sevmiyorum azına sıçarsınız adamın yalanını gibeyim senin.
        ···
      20. 20.
        0
        olm senin kafan mı iyi? neye dayanıyorsun? umursamam bile, sevme abi sevme. kim kimi sevmeye zorlamış. zorla sevgi mi olur?
        kafalara bak ya.
        ···
      21. 21.
        0
        @at kurabiyesi panpa burda saygıdan bahsediyoruz. Sevgiden değil atatürkü sevmeyen ama saygı duyan bir sürü arkadaşım var.
        ···
      22. 22.
        +1
        @kasli filazof, ulan nickinin hakkını verip biraz kitap okuyaydın da burda beni eksileyen huur evladları gibi mal olmayaydın.. evet; ülkenin askerine saygım yok (hadi gibtir git), şehit şehit diye dolaşıyorsunuz etrafta. dıbına kodumun çocuğu nası şehit? başta birisi dedi diye adamlar hurra gidiyor olaya, sonra ne mı oluyor? devletin denetiminde döşenen o bombalar suçsuz askerde patlıyor, ölüyorlar. Böyle pişi pisine sürekli ölen askere ben şehit denen ölü asker derim. "yoh anasının amıı devlet koymuş bombaları" demi? lan açılardan ne farkınız var atatürkçü cumhuriyetçi diye geçiniyonuz dıbını cumhurunu gibtiğim koyun zihinleri. geçen dönemin en acı saldırısı diye tanımlanan pusuda çıkıp şunu dediler "hdp o dönemi silah depolamak için kullandı!!"
        lan amk evladı seni orda yolun altına bomba konup geri asfaltla kapatılıyor senin bundan nası haberin yok? Bal gibi de haberin var, çıkarın için gözün hiçbirşeyi gormez, dünyadaki tüm devletlerde olduğu gibi.. o otobüs saldırısında 29 değil en az 70 asker öldü. lan 2 otonun da içi rütbeli asker dolu, otobüsten kimse sağ çıkamadı; alev alıp kül oldu cesetleri. Sonra açıklama geldi şu şu yaptı ygpden mı ne taktur.. lan bu adamı tanıyosan (DNA aldıklarına göre devlette bi kopyası şart) neden ülkeye soktun? hadi gizlice girdi de nerden tanıyon; yine devlet çıkarları için öldü askerler.. Şimdi sana geleyim anasını pro-feministlere gibtirdiğim filazofu; ilkokulda milyonlarla beraber zorla öğrendiğin yalan tarihin benim okumama engel değil. atatürk dediğiniz adam sandığınız kadar mert, oo bişey mi oldu olay var hemen oraya gitmeliyim diyordu sanıyorsunuz ya yok öyle bişey. az karşıt gorusu de okuyun açın da okuyun, mal gelip mal gideceksiniz yorddıbına koduklarım. atatürkün asker olmasından başka dexer ile arasında fark yoktur, ikisi de dışardan yardım alarak ülkenin başına geçmiştir. bandırma vapurunu da ananızın amından üretti değil mi? resmen düşman olduğu osmanlıcılar mı ödünç verdi? dışardan geldi gemi dıbına kodumun uyur gezerleri.. daha fazla konuşup hayallerinizi yıkmayacam. karşımda filazof olduğunu sanan bi huur evladı var, yaz bakalım da kendini yine avut kirli tarihini örtbas et rahatla... daha cevap yok sana.
        ···
      23. 23.
        0
        @respecter küfüründen sonrasını okumadım. Az ötede entry açın gibtirin gidin entryimden.
        ···
      24. 24.
        0
        @respecter
        sal hocam, anlatamazsın. anlatsan da anlamaz. çünkü kendi okuyup bildiği bir şey yok, öyle olsa bunu da okur idi.
        her gün türküm doğruyum çalışkanım diye diye kritik düşünemeyen, hatta çoğu zaman düşünemeyen bireyler bunlar.
        Adamlar öncesini bilmiyor ki kıyas edebilsin kritik düşünebilsin.
        ···
      25. diğerleri 22
    2. 2.
      +15 -5
      Bu yannan hoca ayaga kalkmayı kimseye egilinmez diye soylemis beynini gibtimin egilmicen kalkican saygidan sadece tapmıyorsun ee saygi duymayi bu oclar gidip şeyhlerin etegine secde etme domalma olarak algiladigi icin oyle saniyor amk evladina su tarikkattan su hoca geliyor desek titreyerek bosalir hocayi Allah sanar gunahlarimin affet de anansini zebani bile gibmez bunlarin
      ···
   tümünü göster