/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 351.
    0
    1) ben ilk olarak kendi etrafımdan sorumluyum.

    2) hiç ama hiç umrumda değil ama annem de babam da dedeler de türktür. ayrıca o Pakistan, Afganistan, ırak gibi ülkeler var ya hani pislik olarak gördüğün. o ülkelerde gidip de sadece türküm desen ne aç kalırsın ne açıkta kalırsın. herkes henüz sizin kadar yozlaşmadı.
    bir de şunu belirtmek isterim ki türkiyede saf türk olduğuna gerçekten inanıyor musun?

    3) hiç alakası yok yalan söyleme iki yüzlülük etme. ilber ortaylı bunu bilmiyor mu? celal Şengör veya murat bardakçı bilmiyor mu? bunu da ilk kez senden durdum ulan.

    4) zamanında okullara alınmayan başörtülü insanlar, türkiye anayasa mahkemesine başvurduğunda, Avrupa mahkemelerine, insan hakları mahkemelerine başvurduğunda 1 kişi bile bu darbe zulmüne karşı bu insanları haklı bulmadı.
    o mahkemeler pkk'lı leyla zana'yı şu an haklı buluyor. ve türkiye devleti binlerce liralar ödüyor.
    bunu mahkemeler yargıladıysa doğrudur diyen arkadaşa cevap olarak yazmıştım. çünkü bu kafayla pkklı leyla zana'yı da haklı buluyorsunuz

    5) hocam rakam atlamışım, büyük bir dert mi?

    6) ben kimsenin dinine, imanına laf etmiyorum. ben size tarihi söylüyorum. elbette para için vatanını satan Müslüman da vardır, ama mühim olan çoğunluk. ilber ortaylı diyor bunu, kurtuluş savaşı kazanılana dek etrafında sarıklı, sakallı, çarşaflılar vardı. kazanıldıktan sonra hepsinde sıyrıldı.
    bak bunu sizin en iyi tarihçiniz söylüyor. sen farklı olabilirsin, 100lerce böyle düşünen vardır. ama kabul etmen gerekir ki çoğunluğunuz kaçtı ve bizi sattı. savaşanlar da kazananlar da Müslüman idi.

    KALANI:

    Nutuk'u okuduk az çok, ayrıca ailem benim gibi düşünmüyor çoğu konuda. neden sürekli meseleyi farklı yerlere çekiyorsun? Nutuk dediğin kitap bir hikaye kitabı gibi zaten, arada yorumlamış düşüncelerini katmış. yanı çok büyük bir değeri olan bir kitap da değil. tamdıbını da okumadım bu arada.

    gerekiyorsa canımı da veririm. Allah'ın izniyle korkum ağır basmaz.

    Akp demişsin ama Akp islamın temsilcisi değil, alakası da yoktur. Amerika ile başa geldi, yarı uyutarak yarı kandırarak az çok kendi isteğini yaptırarak gidiyor. ama tabi sonuç olarak abd ne derse o. ben oy kullanmıyorum.

    Atatürk'ün çevirisine gelince, kendisi bunu neden çevirttiğini de söylüyor, cümleler şu şekilde:
    'Arap oğlunun yavelerini (saçma sapan sözler) Türk oğullarına öğretmek için Kuran'ı Türkçeye çevirttireceğim. Ve böyle de okutacağım. Ta ki budalalık edip aldanmakta devam etmesinler.'
    Hocam tbmm.gov.tr sitesinden Atatürk'ün el yazmalarına ve konuşmalarına ulaşabilirsin. Bu konuşma var orada.

    Atatürk'e inşallah tapmıyorsunuzdur. Onun sayesinde mi din sayesinde mi? Savaş islam ile kazanıldı- şeyh said de madem savaşı islam ile kazandık savaştan sonra da islama uyalım dedi idam edildi. yazdıklarımı oku artık. ayrıca kitap okuyorum, varsa önerdiğin söyle okuyayım konuşuruz üzerinde.

    Abicim ekonomi ile latin alfabesi ne alaka?
    Tarih kitaplarında da güya bu söylenir.
    Hadi Abd'ye bir bakalım:
    uzunlukta inch, mile
    hacimde gallon
    ağırlıkta pound vsvs gibi kullanılıyor. filmlerde rastlamışsınızdır.
    ulan adamların ayak numaraları bile farklı. bizim 35 45 arası falan adamlarda 3 5,5 arası falan. bir alakası yok.

    şeyh said kurtuluş savaşında uşaklık falan yapmamıştır. asılmasının sebebi şu sözleri:
    madem savaş yıllarında ya rabbi ya rabbi diyordunuz Allahtan yardım dileniyordunuz o halde savaşı kazandıktan sonra da allaha boyun eyin.
    ayrıca dini istismar eden de senin o atan oluyor.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster