/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +19 -1
    tabiki de ütopya.
    ···
    1. 1.
      +39 -101
      Osmanlı
      ···
      1. 1.
        +75 -29
        bu ne salak bir cevaptır? sen bana bunu nasıl örnek gösterirsin? bir aç da oku bakalım osmanlı zaman sosyal yaşam nasılmış nasıl yürüyormuş. seni hadsiz. seni densiz. cahil cühela tayfasıyla buraya kadar gelinebilirdi zaten. matbaaya haram diyen bir zihniyet vardı ortada. neyse daha fazla konuşmayacağım. senin kalıbını gibeyim. seviye düzeltmesi.
        ···
      2. 2.
        +20 -14
        Panpa bu Osmanlıyı bi tak sanan cahillere iyi cevap olmuş helal
        ···
      3. 3.
        +32 -10
        osmanlı sanıldığı kadar parlak bir imparatorluk olmayabilir lakin itin zütüne sokmak da mallıktır beynini gibtiklerim anca olumsuz noktaları görüyorsunuz. sizin ben cibiliyetinizi gibeyim iki yüzlü huur çocukları.
        ···
      4. 4.
        +19 -8
        evet osmanlı dusman ları bu baslık altında toplanıyonuz...
        ···
      5. 5.
        +13 -11
        burda tarih parçalayacağına git de osmanlıdan önceki tarihinle ilgili birşeyler oku. islamın Türklük üzerindeki sıçmık etkilerini oku da az bişeyler öğren. benden daha Türkçü değilsindir emin ol. ama osmanlı denilen yozlaşmış ve devşirme bireylerden oluşan bir devleti tüm yönüyle kabul etmemi bekleme benden. şimdi burayı terk et. yoksa senin dıbını zütünü bir ederim.
        ···
      6. 6.
        +8 -5
        @2.1.7 mk ergeni ülkücü dememiş Türkçü demiş ayrıca meleklerin etek altına bakıyolar diye rasathane kapatmış cahil bir devletten bahsediyoruz lütfen toz pembe bakmayın gibtiğimin olayına
        ···
      7. 7.
        +6 -2
        Osmanlı'yı severdim, hatta yeri gelir savunurdum, itin zütüne bu derece sokulmasına da gönlüm elvermez, lakin.

        Bu cahil akzütler beni delirtti. Lan dürrük, bilimsel gelişmelere nokta kadar katkısı olmayan, 1600'lü yıllardan sonra vurun abalıya misali, isyanı, karışıklığı, yobazlığı ekgib olmayan Osmanlı'nın nesine bu kadar hastasınız. Ulan kendi valisi, Kavalalı Mehmet Ali Paşa, Kütahya'ya kadar ele geçirmiş ülkenin 4'te 3'ünü, moskof gavuru durdurmasa adam istanbul'u alacaktı derler tarihçiler.

        Ha o moskof gavuru da istanbul'a kadar geliyor, bu sefer de durduran ingilizler. Avrupanın hasta adamı diye 200 yıl taşşağa sarmışlar. O süper Osmanlı medreselerinde, müderrislik babadan oğula geçiyordu be. Cehaletin, rüşvetin kol gezdiği Osmanlı'yı biraz tanıyın.

        Kendi Padişahını, Genç Osman, tecavüz edip öldüren mükemmel Osmanlı, vay ki ne vay. Rüşvetçi paşaları, Rüstem, ihtiraslı karıları, Hürrem, ile ne kadar da mükemmeldi vallahi.

        Hele Osmanlı'da Türklerin nasıl 2. sınıf insan olduğunu bir okuyun. Anadolu'da elle tutulur tüm eserler Selçuklu eseri, sebebi de işte bu, adamların gibinde bile değildiniz. Ulan vatandaş bile değildiniz be, davardan sayılıyordu halk, bildiğin davar.

        Haaa dediğim gibi itin zütüne yine sokturmam, gavura karşı da savunurum da, biraz öğrenin cahil köylüler.

        Fatih Sultan Mehmet de hakkaten ayrıdır bak, o konuda arkadaş haklı, yalnız daha ölüsü soğumadan, oğlu yobazlığa, bağnazlığa sapmıştır. Fatih'in ilericiliği yoktur.

        Okuman isteyenler http://celalsengor.blogspot.co.nz/
        ···
      8. 8.
        +5 -1
        hahahaha, he amk onlar hep dizi. sizin gibi hıyarlar ancak ondan anlıyor diye örnek verdim. Sanki Şehzade Mustafa'ya yapılanlar yalan, he amk Muhteşem Yüzyıl yalan ama Fetih filmindeki tarihi mastürbasyon doğru. Bak arada Genç Osman da var örneğimde, Kavalalı da var, moskofun istanbul'a gelişi de var, aradan kılçık gibi seçip alma.

        Sen bi Zenta Savaşını oku da küçük Osman, sonra konuşalım. Sizin anladığınız bu kadar tarihten.
        Hatta elin değmişken, 2. Viyana kuşatmasındaki topuğu, iskender beyi falan da oku. Siz bunları bilmezsiniz, ancak amcık ağızlı gibi goygoy edersiniz.

        Osmanlı'nın geri dönme ihtimali mi? Ulan dalyarak senin Osmanlı'nın durumu şuydu en son (bkz: Sevr Antlaşması)

        Sen tak gibi ekonominle, doldurduğun 3 milyon it kopukla, senin gibi cahil goyguycuyla mı Osmanlı'yı getireceksin geri. Senin kifayetsiz, lise mezunu, cahil çakma padişahın mı geri getirecek Osmanlı'yı? Ulan Araplar bile taşşağa sarıyolar lan sizi, haberiniz yok.

        Siz neyinize güveniyorsunuz lan cahil sürüsü, amk köylü barzosu ahahhahahha. Ulan taşşak oğlanısınız başka birşey değil, bunu bile anlamayacak kadar aptalsınız.

        Osmanlı'yı da senin gibi köylü beyinli cahiller bitirdi, matbayı, rasathaneyi kapattıran, matematiği yasaklatan (toplama-çıkarma tamam bölme çarpmaya gerek yok diye fetva var lan dümbük) bak benim düşmanlığım falan yok açıkca söylüyorum ama tarihten ders alınır, saçma şekilde öykünülmez. Sen tarihten ders alıp, Osmanlı mükemmeldi dersen, alır itin zütüne sokarlar.
        ···
      9. 9.
        +7 -7
        OSMANLININ ALDIĞI TOPRAKLARDA YAŞAYIP OSMANLIYA HAKARET ETMEK NASIL BiR huur ÇOCUKLUĞUDUR NASIL BiR PiÇLiKTiR YORUMSUZ..
        ···
      10. 10.
        +6 -2
        Bu toprakları osmanlı mı aldı gibimin antidepresanı 1071'de olan savaşı osmanlı mı yaptı bi düşün bakalım. lagara lugara yapıyorsunuz şurda boş yere. osmanlı hiç bir zaman türk olmamıştır. devşirme bir devlettir. osman bey türkmendir orhan beyden itibaren devşirme yapı başlamıştır. birazcık okumayı bilseniz tarihte türklere karşı ne kadar düşmanlık yaptığını islam yüzünden türklerin ebesini gibtiğini anlarsınız. bu kadar mal mal konuşacağınıza okuyun birader okuyun. hiç değilse yavuz selim ibinesinin yaptığı türkmen katlidıbını okuyun ve arkasında kimlerin yattığını okuyun. bu kadar gözü kapalı inanmayın yalan olan bir dine. ve dinin yozlaştırdığı osmanlı devletinize. adam ülkücüyle Türkçü arasındaki farkı bilmiyor burda laf kalabalığı yapıyor. ah gibimin oğulları ah...
        ···
      11. 11.
        +5 -1
        ben Türkçüyüm. sizin dininiz yalan. Arap yalakası huur çocuklarısınız. daha allah allah dediğiniz şeyin aslında tanrı demek olduğunu tanrı kelimesinin tengriden geldiğini öz Türkçe kelime olduğunu bilmiyorsun. arap yalakası orspu çocuğu olduğunuz için allah diyorsunuz. tengri desene amın oğlu cennete mi almıcak seni tengri deyince?

        kaldı ki şu tarihi neden osmanlıdan ibaret sanıyorsunuz bunu anlamlandırmak çok zor. git en basitinden googleye yaz osmanlıda türk düşmanlığı diye. dıbını evladını gibtimin oğlu sinirden elim ayağım titredi

        özelden mesaj atarsanız sorularınızı cevaplarım.
        ···
      12. 12.
        +1 -2
        Olm madem osmanliya salliyonuz su malum capsi koyun da ak boylar cildirsin
        ···
      13. 13.
        +1 -1
        feyd yeterince gibmiş bence.
        ···
      14. 14.
        +1 -2
        "Türkçülük bakımından Türkiye tarihi Selçuklu, ilhanlı ve Osmanlı hakimiyetlerinin, simdi de cumhuriyetin devam ettirdiği tarihtir. Tarihimizin Osmanlı çağı diğer iç ve dıs gelismelerle birlikte Türk soyunun devsirmelerle iç savası seklinde mütalaa
        olunacaktır."
        (Nihal Atsız - Türk Ülküsü s.43)
        Türkçülere yedi, hatta yirmi kusak ilerisine kadar soy kütüğü arayan kimseler diye iftira ediliyor. Tatbik kaabiliyeti ve arastırma imkânı olmayan bu safsatalar ancak moskofçuların ve baska düsmanların uydurmasından ibarettir. Her zaman verdiğimiz örnekleri yine tekrarlayalım: En büyük Türkler' den biri olan Yıldırım Bayazıd'ın anası Türk değildir. Hangi Türkçü onu Türklük kadrosundan çıkarmıstır veya çıkarabilir?
        (Nihal Atsız - Türk Ülküsü s.20)
        ''Türk milleti bir bütün olduğu için Türkçülük ancak ve yalnız bütün Türkleri içine alan bir milliyetçilik davasını ülkü edinir. Türkler ise Türk soyundan gelenlerle Türk soyundan gelmişler kadar Türkleşip kendini o soya bağlayan ve beyninde hiçbir yabancı ırk düşüncesi bulunmayan fertlerin topluluğudur."Türkçü" kelimesi bugün birçoklarını ürkütüp tedirgin etmektedir. Bunun altında bir nazizm, diktatörlük, kafatasçılık heyulaları görmektedirler. Türkçülük kelimesinin bu korkunç hale getirilmesinde yerli Moskofçuların rolü büyük olmuştur.
        (Nihal ATSIZ, Ötüken, 104. sayı, Şubat 1970 )

        Nihal Atsız osmanlı düşmanı değildi. yalnız gerçekleri de saklamıyordu. burda boş tatava yapma.

        Ahmet Çelebi'den bir dörtlük
        “Sakın Türk’ü insan sanma

        Bin an bile olsa Türk’le birlikte olma

        Türk eline şeker alsa o şeker zehir olur.

        Türk’ün başını kesenken sakın gam yeme

        Baban da olsa Türk’ü öldür.”
        Burda Türk diye kastedilen Anadolu alevileri Yani Türkmen Alevilerdir.

        al eline kitap oku kitap.
        kitap istersen
        "Bir Siyaset Tarzı Olarak Alevi Katliamları"
        Mehmet Bayrak ... Alevi değilim. dini inancım yok.
        ···
      15. 15.
        +1
        @atmisucsitayla denen mala

        "ilber ortaylıdan yusuf halaçoğlundan, halil inalcıktan, nihal atsızdan vs" den örnek vermeyecekmişiz.

        Dürrük o ilber Ortay dediğin adamın bilgisi senin tüm Neo-Osmanlıcı binlerinden fazla ki kendisi Osmanlı düşmanı değildir, bilakis Şehzade Mustafa olayında Kanuni'ye hak verir.

        Sen bize bir tarihçi söyle, bir kitap, bir kaynak öner de okuyalım madem, hangi kaynakları neşrettin lan acaba merak ettim. Tarihi, Karl Marx cindir diyen Kadir Mısıroğlu'ndan öğrenip burada züt gibi konuşmayı bilirsiniz. Utanıyorum lan sizin gibi cahil cühela köylü takımıyla aynı havayı solumaya. 5-6 dil bilip birincil kaynaktan okuyan ilber Ortaylı dururken kimi okuyacaz lan dallama. Sen ilber hocayı okusan, Osmanlı düşmanı falan olmadığını zaten bilirdin.

        Git bak aynaya, işte o sıfatsız suratın, işte o saman kafanızdı Osmanlı'yı da çökerten, Padişahım çok yaşa diyip, bir kuru ekmeğe hamdolsun çeken, şükürcü, bilimden, bilgiden korkan, Arap'ın diniyle sulanmış beyinlerinizle Osmanlı'nın içine sıçtınız.

        Şimdi de, gelmiş çakma Padişahınızın verdiği iki makarna, üç kömürle, asgari ücretle, bayramda yediğiniz iki dilim etle, çakma iphonela, kendinizi buğday ambarında sanıyorsunuz. Sen Allah'a gerçekten inansan, bu aptal kibirinizi bir sorgulardın önce. Ne ayaksınız lan siz. Osmanlı'nın dönüşü bizi korkutmuş. Lan sizin her tarafınız kor ateş olsa bizi korkutmaz lan cahil köylü sürüsü.

        Şimdi kafanızda hayali "deus-ex machina" Osmanlı var. Süperdi, mükemmeldi. Bak koçum mükemmel olan şey çökmezdi, mükemmel olan şey sürerdi, bunu dahi düşünemeyecek kadar aptalsınız. Osmanlı'nın devri kapandı, çok şükür Türkiye Cumhuriyetine yerini bıraktı. Ama sizin gibi soysuz köpekler, çakma Araplar, aynı Osmanlı'ya olduğu gibi Türkiye'ye de dadandı, mesele de tam budur.

        Osmanlı Türk öldürmedi diyenler için de son okuma (bkz: celali isyanları) ve sebeplerini araştırın derim.

        Son Yazı: Ulan Murat Bardakçı ki kendisi yine Osmanlı hayranıdır, Abdülhamit rom içerdi dedi diye, böğürdünüz, adam tuttu Abdülhamit'in torununu çıkardı, adam evet içerdi rom dedi de züt gibi kaldınız. Osmanlı sizin bildiğiniz gibi değil, bilakis hanedan olsa sizin gibi köylüleri istanbul'a sokmazdılar hahahhahahah
        ···
      16. 16.
        0
        anlamıyorlar değil. anlıyorlar da bakma anlamak işlerine gelmiyor bağnaz yobaz huur çocuklarının. feyd bunlar böyle huur çocukları.
        ···
      17. 17.
        0
        Sosyopatim isyanın var diyen gotveren alevi bir huur çocuğu sen türk değil Sürtüğün tekisin annesiz sazını dansını gibtigim bin
        ···
      18. 18.
        0
        yoo alevi değilim tam aksine allahınızı da alın gidin burdan mantığında bir ateistim. allah sizin olsun bana evren yeter.
        ···
      19. 19.
        0
        Ey Müslümanlar bilin ve haberdar olun ki, reisleri Erdebiloğlu ismail olan Kızılbaş topluluğu, Peygamberimizin şeriatını, sünnetini, islam dinini, din ilmini, iyiyi ve doğruyu beyan eden Kuran'ı küçük gördüler. Yüce Tanrı'nın yasakladığı günahlara helal gözü ile baktılar. Kutsal Kuran'ı, öteki din kitaplarını tahkir ettiler ve onları ateşe atarak yaktılar. Hatta kendi melun reislerini Tanrı yerine koyup ona secde ettiler. Hazreti Ebu Bekir'e, Hazreti Ömer'e söğüp, onların halifeliklerini inkar ettiler. Peygamberimizin karısı Ayşe anamıza iftira ettiler ve sövdüler. Peygamberimizin şeriatını ve islam dinini ortadan kaldırmayı düşündüler. Onların burada bahsedilen ve bunlara benzeyen öteki kötü sözleri ve hareketleri benim ve öteki bütün islam dininin alimleri tarafından açıkça bilinmektedir. Bu nedenlerden ötürü şeriat hükmünün ve kitaplarımızın verdiği haklarla, bu topluluğun kafirler ve dinsizler topluluğu olduğuna dair fetva verdik. Onlara sempati gösteren, batıl dinlerini kabul eden ve yardımcı olanlar da kafir ve dinsizdirler. Bu gibi kimselerin topluluğunu dağıtmak bütün Müslümanlar'ın vazifesidir. Bu arada, Müslümanlar'dan ölen kutsal şehitlerin yeri cenneti ala'dır. O kafirlerden ölenler ise, hakir olup cehennemin dibinde yer tutacaklardır. Bu topluluğun durumu kafirlerin (kitap sahibi Hıristiyan ve Yahudiler'in) halinden daha kötüdür. Bu topluluğun kestiği veya gerek şahinle gerek ok ile gerekse köpek ile avladığı hayvanlar murdardır. Onların gerek kendi aralarında gerekse başka topluluklarla yaptıkları evlenmeler muteber değildir. Bunlara miras bırakılmaz. Sadece islam'ın Sultanı'nın, onlara ait kasaba varsa, o kasabanın bütün insanlarını öldürüp mallarını, miraslarını, evlatlarını alma hakkı vardır. Ancak bu mallar islam'ın Gazileri arasında taksim edilmelidir. Bu toplamadan sonra onların tövbe ve nedametlerine inanmamalı ve hepsi öldürülmelidir. Hatta bu şehirde onlardan olduğu bilinen veya onlarla birlik olduğu tesbit edilen kimse öldürülmelidir. Bu türlü topluluk hem kafir ve imansız hem de kötülük yapan kimselerdir. Bu iki sebepten onların öldürülmesi vacibdir. Dine yardım edenlere Allah yardım eder, Müslümana kötülük yapanlara Allah da kötülük eder

        Her şeyi bilen Sultan, o kavmin etbâını kısım kısım ve isim isim yazmak üzere, memleketin her tarafına bilgiç katipler gönderdi; yedi yaşından yetmiş yaşına kadar olanların defterleri divâna getirilmek üzere emredildi; getirilen defterlere nazaran, ihtiyar-genç kırk bin kişi yazılmıştı; ondan sonra her memleketin hâkimlerine memurlar defterler getirdiler; bunların gittikleri yerlerde kılıç kullanılarak, bu memleketlerdeki maktullerin adedi kırk bini geçti.

        Hiç mezhep baskısı yokmuş vesselam .
        Tümünü Göster
        ···
      20. diğerleri 17
    2. 2.
      +1 -1
      alın la bunu burdan
      ···
    3. 3.
      +4 -24
      Tabii ki de KURDISTAN.
      ···
      1. 1.
        0
        huur çocuğusun.
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster