/i/İnanç

İnanç
  1. 226.
    +1 -2
    "Türkçülük bakımından Türkiye tarihi Selçuklu, ilhanlı ve Osmanlı hakimiyetlerinin, simdi de cumhuriyetin devam ettirdiği tarihtir. Tarihimizin Osmanlı çağı diğer iç ve dıs gelismelerle birlikte Türk soyunun devsirmelerle iç savası seklinde mütalaa
    olunacaktır."
    (Nihal Atsız - Türk Ülküsü s.43)
    Türkçülere yedi, hatta yirmi kusak ilerisine kadar soy kütüğü arayan kimseler diye iftira ediliyor. Tatbik kaabiliyeti ve arastırma imkânı olmayan bu safsatalar ancak moskofçuların ve baska düsmanların uydurmasından ibarettir. Her zaman verdiğimiz örnekleri yine tekrarlayalım: En büyük Türkler' den biri olan Yıldırım Bayazıd'ın anası Türk değildir. Hangi Türkçü onu Türklük kadrosundan çıkarmıstır veya çıkarabilir?
    (Nihal Atsız - Türk Ülküsü s.20)
    ''Türk milleti bir bütün olduğu için Türkçülük ancak ve yalnız bütün Türkleri içine alan bir milliyetçilik davasını ülkü edinir. Türkler ise Türk soyundan gelenlerle Türk soyundan gelmişler kadar Türkleşip kendini o soya bağlayan ve beyninde hiçbir yabancı ırk düşüncesi bulunmayan fertlerin topluluğudur."Türkçü" kelimesi bugün birçoklarını ürkütüp tedirgin etmektedir. Bunun altında bir nazizm, diktatörlük, kafatasçılık heyulaları görmektedirler. Türkçülük kelimesinin bu korkunç hale getirilmesinde yerli Moskofçuların rolü büyük olmuştur.
    (Nihal ATSIZ, Ötüken, 104. sayı, Şubat 1970 )

    Nihal Atsız osmanlı düşmanı değildi. yalnız gerçekleri de saklamıyordu. burda boş tatava yapma.

    Ahmet Çelebi'den bir dörtlük
    “Sakın Türk’ü insan sanma

    Bin an bile olsa Türk’le birlikte olma

    Türk eline şeker alsa o şeker zehir olur.

    Türk’ün başını kesenken sakın gam yeme

    Baban da olsa Türk’ü öldür.”
    Burda Türk diye kastedilen Anadolu alevileri Yani Türkmen Alevilerdir.

    al eline kitap oku kitap.
    kitap istersen
    "Bir Siyaset Tarzı Olarak Alevi Katliamları"
    Mehmet Bayrak ... Alevi değilim. dini inancım yok.
    ···
   tümünü göster