/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 26.
    0
    Panpa Her yıl Farklı farkış Hava olayları Daha Önemlisi Güneşten gelen ışınlar hep aynı değil ki güneşte olan olaylar patlamalar bilmem ne işte onun yuzuden değişiyo anla amk
    ···
  2. 27.
    0
    Küresel ısınmasi var bi de bu isin tabaka deligi her geçen yıl büyüdüğü için güneş ışıklarını daha net aliyo dünya o da isi degisimlerine yol açıyor olabilir. *
    ···
  3. 28.
    0
    Canım benim yaşın kaç bilmiyorum ama bilgi ekgibliğin çok sen hatayı başta yapmışsın dünya güneşin etrafında yuvarlak çizmiyor eliptik bir yörünge izliyor ayrıca güneşin konumu eliptik yörüngenin tam ortasında değildir bir tarafa daha yakındır. internete gir dünyanın eliptik yörüngede dönmesinin sonıcları yaz orda senin aklına takılan tüm soruların cevabı var
    ···
  4. 29.
    0
    Ufak tefek coğrafya bilgimlebiseler yazacam. Yanlis varsa duzeltin beyler. Mevsimlerin olusmasi eksen egikligine baglidir. Basinc bolgeleri dinamik ve termik ozelliklerin bir bilesimiyle belirlenir. Yani cografya da nem sicakligi sicaklik basinci basin ruzgari ruzgar hava olayini hava olayi da tekrar nemi etkiler yani baglantili hepsi birbiriyle. Her yil ayni olayin olup olmamasi konusuna gelince belki dedigin binlerce yil once mumkundu ancak artik dogadan ziyade havada beser etkili kardeşim
    ···
  5. 30.
    0
    Liseli ergenlerin einstein mod yapmaya calışmasının hazin sonu.tam arastırmadan gelip bırda oranızdan buranızdan atmayın kardeslerim tamam saygı duyuyorum ama beynini böyle boş yorma be arastır bilgi sahibi ol ondan sonra yaz.
    ···
  6. 31.
    0
    1- Sürekli aynı olaylar olduğu için aynı sonuçların doğması gerekiyor diyorsun ve bu etki olayınıda dünyanın güneş etrafında dönmesi olarak belirtiyorsun ancak bunun yanında yüzbinlerce farklı etkende var. Güneşin yüzeyindeki her hangi bir patlama, dünyanın manyetik alanının değişmesi çağlar içinde sürekli, iç etkenlerinsanlar gibi, yanardağlar depremler gibi Tüm bu etkenleri hesaplayabilirsen (imkansızdır) bir dahaki yıl hangi günde hangi su damlası nereye düşecek bilirsin.

    2- Dünya belli bir rotayı sürekli izlediğinden gelişecek olaylarında belli bir periodu izlemesi gerekiyor ve her şey abc abc abc abc olarak birbirini takip etmesi gerekiyor diyorsun. Haklısın ama bir noktayı atlıyorsun. Bu periodların başa dönüş zamanı. Daha açık olmak gerekirse;

    A olayına evinin önüne yağan yağmur diyelim b olayına istanbuldaki bir deprem diyelim c olayınada güneşin çok sıcak olduğu bir gün.

    Abc abc diye takip edeceğini düşünüyorsun ancak nedense birinci dönüşümden sonra yani abc olup tekrar a olayı olması gerekirken birden istanbulda bir deprem oluyor. Bu ne demek biliyor musun? abc şeması yanlış demek. Aslında bu son gerçekleşen olay d idi. Yani yukardaki dediğimide düşünürsen ortaya bir yıl içinde yaşanacak olaylar şu şekilde çıkacak.

    abchkspyflwpengpaldlaskfopjgopajdopkasopdkopasjfoajgoejaopfjopgjoapdjgopasjdopasdhhgğetrhömbpğğewpojıqhuqwguoojğekgğülepğdkwqpğdmaskgnoıebtıjewoptjğperhkpsdmvopjfopqnwıgewojopewrjopqfpoewjgopw.. ve dahası. En son milyonlarca yıl sonra belki başa geliriz ve tekrardan a ile başlayabiliriz.

    Umarım açıklayıcı olmuştur.
    ···
  7. 32.
    0




    ···
  8. 33.
    0
    aptal biz 4 mevsimi güneşe göre ama diğer olaylar felan dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesiyle oluyor xd
    ···
  9. 34.
    0
    Küresel ısınma yüzünden iklimlerde değişimler meydana geliyor ki bu benim bildiğim kadarıyla bu en büyük etken. Güneşin dünyaya düşürdüğü ışığın açısının etkisi diğer faktörlere oranla daha düşük. Senin dediğin şeyin olması mümkün değil. Hem dünyanın yuvarlak olmasıyla ne alakası var anlamadım.
    ···
  10. 35.
    0
    Zeki triplerine girip baya haya güzel sallamışsın verdiğin örnektten belli yağmur yağacak diyosun yağmur u güneş mi yağdırıyor am biti hadi onu geçtim aynı açıyla alıyor ama eşit miktarda mı alıyor her saniye patlamalar oluyor güneşde hadi onu da geçtim dünyanın ekseni kayıyor depremlerde bile 3-4 santim kaydığı oluyor
    ···
  11. 36.
    0
    sen hava durumu diye bir şey duymadın galiba
    liseli velet seni
    ulan su buharlaşma faktörü var
    co2 faktörü var
    nitrojen faktörü var
    ne cahilsiniz amk evlatları
    ···
  12. 37.
    0
    1 gun seç her sene ayni saattemi uyaniyosun dibina koydugumun salagi
    ···
    1. 1.
      0
      Evet oc okula gidenler oluyo işe gidenler oluyor amina koduklarim
      ···
    2. 2.
      0
      Lan dibina kodumu sen okula giderken hiç sektirmeden ayni saatte mi uyaniyon
      ···
  13. 38.
    0
    "Düyanında kendi ekseninde dönme süresine 24saat diyoruz. Yani dünyanın kendi ekseninde dönmesi bizim için 1 saattir." hasta mısın oğlum sen bu nasıl bir mantık
    ···
  14. 39.
    0
    kardeşim hava olaylarının dünyanın güneşe uzaklığıyla alakası yok o yüzden dediğin tez direk çöp
    ···
  15. 40.
    0
    amk en son sayfalar yazcam lakin okursun belki dıbını ızdırabını gibtimin veledi. kuantum fiziği bilmiyorsun konuşuyorsun. heisenberg belirsizlik ilkesi diye bir şey var. hareketi ve kütlesi olan her parçacıgın bir belirsilik oluşturma kuralı vardır. senin o tam tdıbına dediğin vakit hiç bi zaman tam tdıbına olmuyor şöyle diyeyim sana her ivmesi ve kütlesi olan cisimin bir belirsizliği vardır senin benim de bir konum ve hatta zaman belirsizliğimiz vardır. olayı matematiksel olarak açmayı düşünüyorum.

    konumun değişimi x momentum değişimi = planck sabiti / 4 pi

    şimdi byük ihtimal anlamazsın. belirsliklik ilkesine göre konumdaki değişim ile momentum değişimi herzaman planck sabiti h/4piden büyük veya eşit olmalıdır. görünür evrende bu oran çok büyük oldugu için farkedemeyiz lakin kuantum boyutunda ki parçaçıkları incelediğimizde bu belirsizlik o kadar artar ki çok çılgın teoriler ortaya çıkar mesela şunun gibi. hızı tam belirlenebilir olsun momentum eşittir hız carpı kütledir. kütle değişmez mutalktır onun için sabittir hızıda çok duyarlı cihazlarla ölçtüğümüzü düşünelim bunu neden böyle dedim konumdaki belirsziliği araştırcaz şimdi. eger elektron 500 metre saniye hızla gitse idi konumundaki belirsizlik 1.16 mm civarında olur yani şu noktada dediğimiz elektron yarıapı 1.16 mm olan bir kürenin tüm steradyan açılarını kapsıcak biçimde hacme dagılırdı ama o kürenin içinde oldugunu biliriz. peki ışık hızına yakın olan bir elektronda belirsizlik ne olurdu?o kadar büyük bir küre olurduk içindeki tüm noktalar artık limit hesabına göre sonsuza varırdı yani evrenin herhangi bir noktasında olabilrdi. yani öyle bir belirsizlik düşünki senin vüdunda ki herhangi bir elektron aslında evrenin herhangi bir noktasında bunun yerini bilemiyosun. bunları neden anlattım. heisenberg belirsziliğgine göre diğer bi hesap ise enerji değişimi çarpı zaman değişimi eşittir plan sabiti h bölü 4pi dir. yani aynı belirsizliği zaman içinde düşünebiliriz.

    yani aslında bir saniye dediğimiz olgu çok belirsiz bi olgu atom boyutunda .
    bunu neden anlattım peki. einstein reisin heisenbergin bu belirsizlik ilkesini atmadan önce dediği ünlü bir söz vardır aslında senin durumunu açıklar bir söz.

    tanrı asla zar atmaz.

    heisenber ise çıkıp einsteine yannanını yalatmıştır.
    neden?
    çünkü belirsizliğe göre her türlü koşul her türlü hız ivme zaman parçaçık herşey bir olsa bile atom boyutuna indiğimiz zaman belirsizlik sebebiyle aynı koşullarda attıgımız zar asla 2.de aynı koşulu vermez.

    schrödingerin kedisi deneyi mesela.

    bak kardeşim çok derin mevzu bunlar kuantum mekanigi beyin yakar neyse devam ediyrum. schröingerin kedisi deneyinde ise özet olarak şu denmektedir.her türlü şart sağlansa dahi ilk çıkan sonuç hiç bir zaman 2.deneyle aynı sonucu vermez.

    şöyleki elektronları zamanında bir yarıktan geçirip bakmışlarki elektronlar ölçüm yapılmadan önce dalga ölçüm yapılırken tanecik özelliği gösteriyor. klagib fiziğe yani makro yani bizim dünyamıza göre imkansız bir şey ya tanecik ya foton olur birşey.

    yani şunu demek istiyorum. hertürlü koşul herşey saglansa dahi kunatum parçaçıklarının belirslziği o kadar artıyor ki bir kelebek etkisi yaratıp herşeyi etkiliyor.

    ancak ve ancak kusursuz aynı ortam şartlarında aynı sonucu ikinci bi kez vericek bir evrende yaşamıyruz. bunu yapabilmenin tek yolu şudur yazılım. kendi pcnden herhangi bir ide ile bir kod yaz mesela toplama işlemi ypaan bir kod en basitinden kodu her çalıştırdıgında hepde aynı sayıları girersen sonuç hep aynı çıkar. ancak ve ancak yazılım dünyasında ilk sonucu ile aynı ikinci bir sonuç elde edebilirsin görünür evrenimizde asla ve asla aynı sonuç bir daha çıkmaz.

    not : mühendisim
    kızlar pm ;)

    edit: beyler belirsizliği eşitlemişim lakin o büyük eşit olcak
    Tümünü Göster
    ···
  16. 41.
    0
    Gerekmez çünkü zaman kavramındaki olaylar değişkenlerden oluşur
    ···
  17. 42.
    0
    Kardes dünya geoit yani Eksendeki duruş şekli yamuk donenceler var mevsimler bu şekilde oluşuyor işte gir nick6 mi
    ···
  18. 43.
    0
    Bak yakigibli oncelikle hava olaylari gunesin acisina bagli degildir
    Evet baglidir ama dogrudan ilgilendiren baska konularda var dunyadaki basinc surekli ayni olmaz nem miktari vs bunlar yeni olasiliklar doguracagi icin senin teori cope gider
    ···
  19. 44.
    0
    Kardesim yil icinde iklim degigiblikleri oluyor buzullar da hep ayni kalsin o zaman hic erimesin mantiksiz konusuyosun nick 6 pls
    ···
    1. 1.
      0
      ula her sene aynı olması gerek ozman dorumu acıklayan acıkladı aq az düşünüp yazın
      ···
  20. 45.
    0
    Panpa kafanı boşa yoruyon. Dünyaya her yıl düşen yağış miktarı aynı :D güldürdün beni panpa. Her yıl aynı... Yalnızca yeri farklı... O da dünyanın şeklinden yaşayışından merkez kaç kuvvetinden falan filan kaynaklanıyor... Ama miktar aynı... Bunu sor bence... Neden hep aynı?
    ···