/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 85.
    0
    olum şaka mısın amk iklim olaylarını belirleyen sadece dünyanın hareketleri değil, dünya dönerken üzerinde milyon tane olay oluyo; azot döngüsü var su döngüsü var karbon döngüsü var sen bunu ciddi ciddi soruyosan kafana tukurum
    ···
  2. 84.
    0
    Dunya yuvarlaktan sonrasını okumadim
    ···
  3. 83.
    0
    sen hava durumu diye bir şey duymadın galiba
    liseli velet seni
    ulan su buharlaşma faktörü var
    co2 faktörü var
    nitrojen faktörü var
    ne cahilsiniz amk evlatları
    ···
  4. 82.
    0
    1 gun seç her sene ayni saattemi uyaniyosun dibina koydugumun salagi
    ···
    1. 1.
      0
      Evet oc okula gidenler oluyo işe gidenler oluyor amina koduklarim
      ···
    2. 2.
      0
      Lan dibina kodumu sen okula giderken hiç sektirmeden ayni saatte mi uyaniyon
      ···
  5. 81.
    0
    "Düyanında kendi ekseninde dönme süresine 24saat diyoruz. Yani dünyanın kendi ekseninde dönmesi bizim için 1 saattir." hasta mısın oğlum sen bu nasıl bir mantık
    ···
  6. 80.
    +1
    Olum sen ciddi misin amk. Yani çok affedersin ama dıbınakoyduğum. 1.si gib kafalı züt dalyarak dünyanın yörüngesi (güneşin etrafında döndüğü çizgi oluyor yörünge amk malı) yuvarlak değil elips (elips de yumurta şeklinde düşün yada yaz bak internete amk) 2.si ulan sanki allah güneşi 34C sıcaklığa ayarladı 7/24 öyle ısınıyor hiç değişmiyor ısısı (bisürü patlama oluyor güneşte) yani sabit değil güneşin sıcaklığı. Velev ki sabit oldu gib kafalı japon askeri dünyadaki hava olayları sadece güneşin etkisiyle mi oluyor amk malı. Sen osurunca bile dünyanın dengesi değişiyor gibik kelebek kuralı falan var bir de anlamazsın ama anlatayım amk dünyanın bi ucunda kelebek kanat çırpınca bu fiziksel olarak başka büyük olayları etkileyebiliyor ve dünyanın öbür ucunda fırtınalara sebep olabiliyor. Sonra sera gazları, ozon tabakasının incelmesi, senin osurman sıçman deodorant fabrika bacaları kesilen ağaçlar israf edilen sular eriyen buzullar vb zilyon tane şey var.
    Teşekkürler.
    ···
  7. 79.
    0
    kardeşim hava olaylarının dünyanın güneşe uzaklığıyla alakası yok o yüzden dediğin tez direk çöp
    ···
  8. 78.
    0
    Güneşin ışınların dünyaya düşüş açısı her yıl aynı

    dan sonrasını okumadım.

    bilgisi yok fikri var salağın.
    ···
  9. 77.
    0
    amk en son sayfalar yazcam lakin okursun belki dıbını ızdırabını gibtimin veledi. kuantum fiziği bilmiyorsun konuşuyorsun. heisenberg belirsizlik ilkesi diye bir şey var. hareketi ve kütlesi olan her parçacıgın bir belirsilik oluşturma kuralı vardır. senin o tam tdıbına dediğin vakit hiç bi zaman tam tdıbına olmuyor şöyle diyeyim sana her ivmesi ve kütlesi olan cisimin bir belirsizliği vardır senin benim de bir konum ve hatta zaman belirsizliğimiz vardır. olayı matematiksel olarak açmayı düşünüyorum.

    konumun değişimi x momentum değişimi = planck sabiti / 4 pi

    şimdi byük ihtimal anlamazsın. belirsliklik ilkesine göre konumdaki değişim ile momentum değişimi herzaman planck sabiti h/4piden büyük veya eşit olmalıdır. görünür evrende bu oran çok büyük oldugu için farkedemeyiz lakin kuantum boyutunda ki parçaçıkları incelediğimizde bu belirsizlik o kadar artar ki çok çılgın teoriler ortaya çıkar mesela şunun gibi. hızı tam belirlenebilir olsun momentum eşittir hız carpı kütledir. kütle değişmez mutalktır onun için sabittir hızıda çok duyarlı cihazlarla ölçtüğümüzü düşünelim bunu neden böyle dedim konumdaki belirsziliği araştırcaz şimdi. eger elektron 500 metre saniye hızla gitse idi konumundaki belirsizlik 1.16 mm civarında olur yani şu noktada dediğimiz elektron yarıapı 1.16 mm olan bir kürenin tüm steradyan açılarını kapsıcak biçimde hacme dagılırdı ama o kürenin içinde oldugunu biliriz. peki ışık hızına yakın olan bir elektronda belirsizlik ne olurdu?o kadar büyük bir küre olurduk içindeki tüm noktalar artık limit hesabına göre sonsuza varırdı yani evrenin herhangi bir noktasında olabilrdi. yani öyle bir belirsizlik düşünki senin vüdunda ki herhangi bir elektron aslında evrenin herhangi bir noktasında bunun yerini bilemiyosun. bunları neden anlattım. heisenberg belirsziliğgine göre diğer bi hesap ise enerji değişimi çarpı zaman değişimi eşittir plan sabiti h bölü 4pi dir. yani aynı belirsizliği zaman içinde düşünebiliriz.

    yani aslında bir saniye dediğimiz olgu çok belirsiz bi olgu atom boyutunda .
    bunu neden anlattım peki. einstein reisin heisenbergin bu belirsizlik ilkesini atmadan önce dediği ünlü bir söz vardır aslında senin durumunu açıklar bir söz.

    tanrı asla zar atmaz.

    heisenber ise çıkıp einsteine yannanını yalatmıştır.
    neden?
    çünkü belirsizliğe göre her türlü koşul her türlü hız ivme zaman parçaçık herşey bir olsa bile atom boyutuna indiğimiz zaman belirsizlik sebebiyle aynı koşullarda attıgımız zar asla 2.de aynı koşulu vermez.

    schrödingerin kedisi deneyi mesela.

    bak kardeşim çok derin mevzu bunlar kuantum mekanigi beyin yakar neyse devam ediyrum. schröingerin kedisi deneyinde ise özet olarak şu denmektedir.her türlü şart sağlansa dahi ilk çıkan sonuç hiç bir zaman 2.deneyle aynı sonucu vermez.

    şöyleki elektronları zamanında bir yarıktan geçirip bakmışlarki elektronlar ölçüm yapılmadan önce dalga ölçüm yapılırken tanecik özelliği gösteriyor. klagib fiziğe yani makro yani bizim dünyamıza göre imkansız bir şey ya tanecik ya foton olur birşey.

    yani şunu demek istiyorum. hertürlü koşul herşey saglansa dahi kunatum parçaçıklarının belirslziği o kadar artıyor ki bir kelebek etkisi yaratıp herşeyi etkiliyor.

    ancak ve ancak kusursuz aynı ortam şartlarında aynı sonucu ikinci bi kez vericek bir evrende yaşamıyruz. bunu yapabilmenin tek yolu şudur yazılım. kendi pcnden herhangi bir ide ile bir kod yaz mesela toplama işlemi ypaan bir kod en basitinden kodu her çalıştırdıgında hepde aynı sayıları girersen sonuç hep aynı çıkar. ancak ve ancak yazılım dünyasında ilk sonucu ile aynı ikinci bir sonuç elde edebilirsin görünür evrenimizde asla ve asla aynı sonuç bir daha çıkmaz.

    not : mühendisim
    kızlar pm ;)

    edit: beyler belirsizliği eşitlemişim lakin o büyük eşit olcak
    Tümünü Göster
    ···
  10. 76.
    0
    Her yil ayni olmaz cunku beraber gidiyorlar ama o kadar mukemmel degil mesafeler acilar her yil ayni olamaz tabiki oyle duz bir gidis gelis degil.. ayrica basinclar,nem falan da etkiliyor tabi. buzullarim erimesi onlarin verdigi soguma cok sey var cok karigib seyler bunlar daglardaki yuksek basinctan asagi gelen basinctan dolayi sogumalsr ruzgarlar havanin yogunlasmasi yuzunden gunesli olmamasi
    Kisacasi cok dusunme panpa kafan gibiliyor
    ···
  11. 75.
    0
    senin eğitimin için ailenin verdiği emeği parayı devletin açtığı kontenjanı gibiyim ben cehaletin böylesi amk hayatımda gördüklerim arasında bir numarasın lan amk salağı
    ···
  12. 74.
    0
    Gerekmez çünkü zaman kavramındaki olaylar değişkenlerden oluşur
    ···
  13. 73.
    0
    Kardes dünya geoit yani Eksendeki duruş şekli yamuk donenceler var mevsimler bu şekilde oluşuyor işte gir nick6 mi
    ···
  14. 72.
    0
    1- eksen egikligi diye bisi var pnp
    2- cizgisel hiz diye bisi var qnq
    3-her zaman her daim atmosferdeki gazlar, bulut miktarı, nem oranı aynı olamaz. Gazların yogunlugundan dolayi gunes isigini sogurma-yansitma-iletme farki olusur. (bkz: sera etkisi)
    4-güneşin hidrojen kaynagi gun gectikce tukenmete oldugundan 2m yil oncekiyle simdiki gunes ışığı miktari ayni olmayabilir.
    ···
  15. 71.
    0
    güneş ışını satabil bir şekilde devam ediyor olabilir ama o ışınların buharlaştırdığı su örneğin: niğdenin üzerindeyse rüzgarın etkisi ile yol alıp başka yerlere yağmur yağabiliyor senide dediğin gibi dünya dönüyor ve hiç birşey aynı kalmaz
    ···
  16. 70.
    0
    Bak yakigibli oncelikle hava olaylari gunesin acisina bagli degildir
    Evet baglidir ama dogrudan ilgilendiren baska konularda var dunyadaki basinc surekli ayni olmaz nem miktari vs bunlar yeni olasiliklar doguracagi icin senin teori cope gider
    ···
  17. 69.
    +1
    dünya düz değil yukardan ve aşşağıdan basık küre ( geoit denir )

    ikincisi güneşin etrafında 90 derece dönmüüyor 5° 9’ gibi bi dereceyle sabit dönüyor bu sayede mevsimler oluşuyor

    ayrıca dünyanın yörüngesi tam olarak eliptik değil
    ···
  18. 68.
    0
    Küresel ısınma yada hava, toprak bilmemne kirlenmesi bunlar olmasaydıda yine aynı olmazdı biri demiş basınç farkları vs butür başka değişkenler var amg sıcak hava soğuk hava sürekli akıyor mesela türkiyeye ışınlar dik geldiği bir mevsimde ısınan hava basıncı artar basıncın o an az olduğu yerlere doğru akar bugün kuzeye akar yarın güneye amg yağmur bulutları bugun soğuk havayla karşılaşır yağmur yağar seneye bu mevsim hiç karşılaşmaz yagmaz biraz coğrafya aç çalış amg
    ···
  19. 67.
    0
    Panpa kafanı boşa yoruyon. Dünyaya her yıl düşen yağış miktarı aynı :D güldürdün beni panpa. Her yıl aynı... Yalnızca yeri farklı... O da dünyanın şeklinden yaşayışından merkez kaç kuvvetinden falan filan kaynaklanıyor... Ama miktar aynı... Bunu sor bence... Neden hep aynı?
    ···
  20. 66.
    0
    Ozon tabakası delik panpa yararsız ışık + küresel ısınma faktörü havayı etkileyebilir yada tükettiğimiz su kaynakları baştan düşün.
    ···