1. 5176.
    -1
    @bold

    Wayback machine'de tcma'nın entrylerinin bulunduğu sayfaların bir kısmı ve az miktarda da sadece başkalarının entry girdiği sayfalar var -genelde tcma'nın entry girdiği sayfaların bir öncesi ve sonrasındaki sayfalar- yani ss olarak derlenenden öyle pek bir farkı yok hatta tcma'nın bir kısım entryleri olmadığı için eksiği var -hatam varsa düzeltin-. “Meramım” tüm bçsy’yi toparlamak ki özellikle yeni gelenlere çok faydalı olacaktır. Ha şunu diyorsan “ss derlemesi -ki senin bu ss derlemesinin önemini anlayamadığını ve bu nedenle alerjin olduğunu biliyoruz o nedenle şuan cevap verdiğim entrynde sadece wayback machine’den bahsederek bilmediğin konuda insanları yanlış bilgi ile yanıltmaya kalktın ve suyu bulandırdın sanki gereken her şey orada varmış havası yaratarak (ha benim hatam varsa yani çoğu şey kapsamlı bir şekilde oradaysa giren bana girdi geçmiş olsun)- ve web archive zaten yeterince fikir almak isteyenler için yeter, tüm bçsy’yi bulup geri getirmek kritik bir şey değil ve çok uzun zaman alabilir zamanımızı daha önemli şeyler harcayalım” evet büyük ölçüde haklısın derim zaten ben de diyorum uzun sürecek bir şeyse zamana yayarız yani öncelikli işlerimizin önüne geçmesine izin vermeyiz hem de elimizin altında olur ama ben senin bunu dediğini düşünmüyorum bilhassa bu yaptığınla derdinin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu görüyorum. Bu tavırla ancak kendine edersin.

    Bçsy’yi bulma işi ise belli bir spesifik bilgi istiyor sanırım öyle herkesin girebileceği gibi değil. Belki birinin bilgi işlem gibi yerlerde tanıdığı vardır oradan bir yol çıkar diye de ortaya attım. Dediğim gibi yapabilecek olan varsa öyle çok kritik, acil bir şey değil öncelikli işlerini aksatmadan molalarda/günün sonunda vs şöyle bir göz atarak uğraşmasını tavsiye ederim ben bulunamazsa da bulunamaz. Ayrıca o karakterler sadece çin değil kore-japonya-vs. de olabilir ve http://incisozluk.com.tr/e/194580305/ bu entryde mobilden ss alındığını söylüyor belki inci sözlük mobil uygulamasına bu çin-japon-vs karakterlerin olduğu proxy-server gibi bir şeyden girmiştir tekrar yazayım. Öyle yani.

    O değil bu syndicatee hesabının entryleri çok komik değil mi lan bakıp bakıp gülüyorum. http://incisozluk.com.tr/e/194426983/ amq cocuu :D
    ···
    1. 1.
      0
      Cidden neden bütün bçsy'ı yeniden toparlamak istediğini anlamak adına sormuştum. Wayback konusunda haklısın özellikle ilerideki sayfalarda sorun çıkardığını, o sebeple pdf'e resimleri koyduğumu unutmuşum. Faydalı olacaksa, emeğimize değecekse bir iş yapılır tabi ki, ancak bunun yeni okuyan insana faydası olacağı konusunda şüpheliyim. Çoğunluğu rezerved ve leşlik akan bir inci ortdıbının yeni insanlara nasıl bir faydası dokunabilir? Onun dışında hakkımda yazdıkların sana ait, cidden o şekilde düşündüğümü varsayıyorsan zaten ben bir şey demiyorum.
      ···
    2. 2.
      0
      Şimdi tam anlaşılmayabilir yazdığımdan ve verilen cevaptan iyice açmaya çalışayım, buradaki tavır şu; açıp bakarak kolaylıkla anlaşılacak bir mevzuda bakmaya bile zahmet etmeyip yanlış bilgi vererek suyu bulandırmak ve önemini anlayamadığı meselede düzgünce sormayıp veya olaya benim üstteki entryde "büyük ölçüde haklısın" dediğim varsayımdaki gibi bir üslupla -ki benim varsaydığım zihniyetle olaya yaklaşılabilmesi için önce bçsy'yi toparlamanın öneminin anlaşılması gerekti "bunun yeni gelenlere faydası yok" kafasında zaten benim varsaydığım cümleyi kuramazsın- yaklaşmayıp "ne gerek var yeaa buna meramın buysa bla bla" kafasında olaya yaklaşmak. Mesele bu.
      ···
    3. 3.
      0
      Bu işin oluru şuydu. ‘’Wayback’ten bakılamıyor hepsine çünkü sayfaların bir kısmına ulaşılamıyor. Ve şu şu nedenlerle başlığı kapsamlı olarak yayımlarsak yeni gelen insanlara faydamız dokunabilir’’ diyebilirdin ve olay kapanırdı. Bunun yerine benim ekgibliklerimi gösterme menfaatine yenik düşüp ‘’Senin resimlere alerjin var biliyoruz bold, suyu bulandırmaya çalışıyorsun, bilmediğin konuda insanları yanıltmaya kalkıyorsun’’ tarzı zanlarınla hastalıkları sergilemişsin. Oysa işi yapma motivasyonunu merak ediyorum sadece. 50 sayfasına bakıp geri kalanı da vardır heralde diye düşünme gafletine kapılmışım, sen ise buradan yürüyüp bir şekilde yapılacak işe taş koymayı içten içe istediğimi düşündürten vesveseye yenik düşmüşsün. Derdin suyun bulanmasını engellemek olsaydı iş bu kişisel düzlemde asla yürümezdi, ilk başta yazdığın gibi açıklar geçerdin. Üstüne ‘’ne gerek var yea’’ tarzı yaygaracı bir tavra büründüğüm konusundaki iddian da doğru değil. Eldeki materyal dışındakilerin çok büyük bir kısmının boş entryler olduğunu düşündüğümden bu işe mesafeli olduğumu belirttim. Sen ise işin nedenini açıklamak yerine yine benim davranışlarımdan dem vurmayı tercih ettin. Eğer hatalıysam ve cahilliğimden göremediğim bir nokta varsa da elbette aydınlatma nezaketinde bulunursan memnun olurum.
      ···
    4. 4.
      0
      Burada insanları kasıtlı olarak yanlış bilgi ile yanıltmak gibi bir durum yok bu açık, ben başta öyle düşündüm ilk entryi girerken çünkü sen web archive ile çalıştığın, orayı kullanarak belge hazırladığın için orada o kadar az sayfa olduğunu zaten bildiğini ve buna rağmen kendinden emin bir edada bu materyali “kapsamlı” olarak nitelendirince göz göre göre yanlış bilgi ile insanları yanılttığını düşündüm oysaki olay bu değilmiş bir kasıt yokmuş olay bildiğin halde insanları yanıltman değil bilmediğin halde konuşmanmış yani. Gerçekten bana ilk cevap verdiğin entrynde mal bir tavır olduğunu gördüğüm ama mallığı tam tanımlayamayıp senin aklındakini anlamaya çalıştığım ve senin zaten web archive konusunda bilgin olduğu varsayımı ile düşündüğüm için böyle oldu yani başta senin bilerek değil bilmediğin halde konuştuğunu bilsem içten içe bir ıkıntın olup bunu bilerek yaptığını felan düşünmez ve belirtmezdim çok ciddiyim direkt diğer mallıklarını ifşa eder geçerdim yani burada net bir yanlış anlaşılma olmuş. Olay açıklığa kavuşmuştur umarım.

      Şimdi karışıklıklar gittiyse asıl olaya gelelim, zaten önceden burada farklı zamanlarda tam olarak olmasa da değinilmiş, tcma ve hacı’nın bu konuyla ilgili entrylerinin olduğu ve hatta özel mesajdan bile zamanında ufak da olsa şöyle bir değindiğim bir konuda “ya ben bi iyice düşüneyim şunu” demeyip kendini abartarak karşıdan açıklama beklemek -ki buradaki asıl amaç ilgi aramak yani öğrenmek felan değil, böyle birilerinin onu kaale alıp tartışması bu şekilde önemsendiğini hissetmek felan yoksa zaten uzun süredir “buna gerek yok” düşüncesinde direnen birine bir şey açıklayamazsın aynı geçenlerde olan konuşma orucu mevzusundaki gibi- ve bu tavrı yıllardır takınıyor olmak büyük bir mallık. Konuşulan konu hakkında ekgib bilgiye sahip olup bu eldeki bilgi ekgib mi değil mi kolaylıkla kontrol edilebilecekken buna zahmet bile etmeyip meseleye çok hakimmiş zannıyla konuşup -işte “meramın buysa aradığın kapsamlı bir şekilde burada var zaten aslanım niye bununla uğraşıyorsun ki şimdi” tribi- suyu bulandırmış olmak başka bir mallık. Yani olay böyle. işte bu tavırla kendine edersin.

      Şimdi anlamak isteyenler için niye ss derlemesini veya bçsy’nin aslını incelemek önemli onu açayım. Tcma’nın oradaki ortamın durumuna göre aldığı tavırları, verdiği cevapların şeklini hem ortam hem de cevap verdiği kişi özelinde iyice inceleyip tcma’nın niye böyle bir tavır aldığını daha iyi anlayarak öğretide derinleşmek; betaları, omegabeta araformlarını, omega ve belki de omegaalfaları görmek yani kim nerede nasıl davranıyor neye nasıl tepki veriyor ve bunun sonuçları ne olmuş yani bu insanlar süreç içinde hangi konumlara gelmiş -kafayı mı yemiş yarıda pes mi etmiş öğretide iyice derinleş mi gibi-, ne yapmış da bu konuma gelmiş gibi şeylerin daha iyi anlaşılarak öğretide derinleşmek için çok faydalı işte yani hayatın kendisi orada ve sen bunu simülasyon gibi gözlemleyip ders çıkarabiliyorsun sürekli döngüyle başka insanlar gelmiş gitmiş şuan içinde bulunduğumuz durum gibi. Yani tarih okur ders çıkarırsın mesela ama burada tarihi simülasyon şeklinde en ön koltuktan yaşadığın için tüm nüanslarıyla olayları değerlendirebiliyorsun öyle bir fırsat yani. Bçsy’nin devamı “they call me alpha” ve “unbelievable my7” nick6ları olduğu için ss derlemesi de üstte belirttiğim faydaların önemli bir kısmını içerdiği için ss derlemesini, tcmacom sitesini, buraları, hacı’yı, kancıktaki test gruplarını ve yakın zamandaki betaları, başlık öncesi tcma’yı, ekşi’deki malları yani hayata dair çoğu şeyi felan yiyip bitirip öğretide gelişen birinin o kadar da ihtiyacı olmayabilir -ulan böyle bir adam zaten bu gidişle kardeşliğe girer yani yol gözükür ona o yüzden kimse kendini kandırmasın kandıran da kendine eder- ama özellikle yeni gelen, daha toy olanlar için çok faydalı olacaktır. Öyle yani hatam varsa veya eklenmesi faydalı olacak bir şey varsa şeyaparsınız.
      Tümünü Göster
      ···
    5. 5.
      0
      Kanka emeğine sağlık, detaylıca ve etraflıca güzel güzel açıklamışsın meseleyi. Kendimi abarttığım ve üzerine yeterince düşünmeden yazdığım konusunda haklısın . Sağladığın farkındalıkla bunun üzerine gidip düzelmek artık bana kalmış. Şurada ise yanılıyorsun, meseleye çok hakim olduğumu falan düşünmedim. Böyle düşüneceğin ve yanlış anlayacağın da hissetmiştim yazarken, o sebeple de bir tereddüt yaşamıştım ancak yine de bu risk alınır diyerek yazdım çünkü kafamdaki olay şuydu ki ‘’wayback machine'den bahsettiği mevzuya çok rahat bakılıyor acaba o bunu bilmiyor mu’’ ya da ben mi bir şeyi yanlış biliyorum. Eğer ilki doğruysa -olur ya bakmamışsındır falan halbuki ben mallığımdan tam bakmamışım sadjkasdha.- sen bu olaydan mahrum kalacaktın, değilse de ben gerçeği öğrenecektim. Yani öyle aslanım tarzı yüksekten bakış ile hiç ama hiç düşünmedim bile. Neyse bu mesele böyle işte, ipin başı yine benim mallığıma dayanıyor yani. Sonuçte yine eleştirilerinle beni aydınlattın. Barış ve esenlik seninle olsun.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster