1. 5201.
    0
    Burada insanları kasıtlı olarak yanlış bilgi ile yanıltmak gibi bir durum yok bu açık, ben başta öyle düşündüm ilk entryi girerken çünkü sen web archive ile çalıştığın, orayı kullanarak belge hazırladığın için orada o kadar az sayfa olduğunu zaten bildiğini ve buna rağmen kendinden emin bir edada bu materyali “kapsamlı” olarak nitelendirince göz göre göre yanlış bilgi ile insanları yanılttığını düşündüm oysaki olay bu değilmiş bir kasıt yokmuş olay bildiğin halde insanları yanıltman değil bilmediğin halde konuşmanmış yani. Gerçekten bana ilk cevap verdiğin entrynde mal bir tavır olduğunu gördüğüm ama mallığı tam tanımlayamayıp senin aklındakini anlamaya çalıştığım ve senin zaten web archive konusunda bilgin olduğu varsayımı ile düşündüğüm için böyle oldu yani başta senin bilerek değil bilmediğin halde konuştuğunu bilsem içten içe bir ıkıntın olup bunu bilerek yaptığını felan düşünmez ve belirtmezdim çok ciddiyim direkt diğer mallıklarını ifşa eder geçerdim yani burada net bir yanlış anlaşılma olmuş. Olay açıklığa kavuşmuştur umarım.

    Şimdi karışıklıklar gittiyse asıl olaya gelelim, zaten önceden burada farklı zamanlarda tam olarak olmasa da değinilmiş, tcma ve hacı’nın bu konuyla ilgili entrylerinin olduğu ve hatta özel mesajdan bile zamanında ufak da olsa şöyle bir değindiğim bir konuda “ya ben bi iyice düşüneyim şunu” demeyip kendini abartarak karşıdan açıklama beklemek -ki buradaki asıl amaç ilgi aramak yani öğrenmek felan değil, böyle birilerinin onu kaale alıp tartışması bu şekilde önemsendiğini hissetmek felan yoksa zaten uzun süredir “buna gerek yok” düşüncesinde direnen birine bir şey açıklayamazsın aynı geçenlerde olan konuşma orucu mevzusundaki gibi- ve bu tavrı yıllardır takınıyor olmak büyük bir mallık. Konuşulan konu hakkında ekgib bilgiye sahip olup bu eldeki bilgi ekgib mi değil mi kolaylıkla kontrol edilebilecekken buna zahmet bile etmeyip meseleye çok hakimmiş zannıyla konuşup -işte “meramın buysa aradığın kapsamlı bir şekilde burada var zaten aslanım niye bununla uğraşıyorsun ki şimdi” tribi- suyu bulandırmış olmak başka bir mallık. Yani olay böyle. işte bu tavırla kendine edersin.

    Şimdi anlamak isteyenler için niye ss derlemesini veya bçsy’nin aslını incelemek önemli onu açayım. Tcma’nın oradaki ortamın durumuna göre aldığı tavırları, verdiği cevapların şeklini hem ortam hem de cevap verdiği kişi özelinde iyice inceleyip tcma’nın niye böyle bir tavır aldığını daha iyi anlayarak öğretide derinleşmek; betaları, omegabeta araformlarını, omega ve belki de omegaalfaları görmek yani kim nerede nasıl davranıyor neye nasıl tepki veriyor ve bunun sonuçları ne olmuş yani bu insanlar süreç içinde hangi konumlara gelmiş -kafayı mı yemiş yarıda pes mi etmiş öğretide iyice derinleş mi gibi-, ne yapmış da bu konuma gelmiş gibi şeylerin daha iyi anlaşılarak öğretide derinleşmek için çok faydalı işte yani hayatın kendisi orada ve sen bunu simülasyon gibi gözlemleyip ders çıkarabiliyorsun sürekli döngüyle başka insanlar gelmiş gitmiş şuan içinde bulunduğumuz durum gibi. Yani tarih okur ders çıkarırsın mesela ama burada tarihi simülasyon şeklinde en ön koltuktan yaşadığın için tüm nüanslarıyla olayları değerlendirebiliyorsun öyle bir fırsat yani. Bçsy’nin devamı “they call me alpha” ve “unbelievable my7” nick6ları olduğu için ss derlemesi de üstte belirttiğim faydaların önemli bir kısmını içerdiği için ss derlemesini, tcmacom sitesini, buraları, hacı’yı, kancıktaki test gruplarını ve yakın zamandaki betaları, başlık öncesi tcma’yı, ekşi’deki malları yani hayata dair çoğu şeyi felan yiyip bitirip öğretide gelişen birinin o kadar da ihtiyacı olmayabilir -ulan böyle bir adam zaten bu gidişle kardeşliğe girer yani yol gözükür ona o yüzden kimse kendini kandırmasın kandıran da kendine eder- ama özellikle yeni gelen, daha toy olanlar için çok faydalı olacaktır. Öyle yani hatam varsa veya eklenmesi faydalı olacak bir şey varsa şeyaparsınız.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster