/i/Tespit

  1. 176.
    0
    Ayrıca bana kalırsa direk yaratıcı deyip konuyu kapatman bir yanlış. Eski zamanlarda insanların elinde kısıtlı bilgi olmadığından güneşe aya yıldızlara ve bu tarz kafamıza düşmeyen cisimlere ve açıklayamadıkları olaylara tanrı demiştir. Senin yaptığın gibi. (Kötü amaçla söylemiyorum inancına saygılıyım) fakat bilim ve teknoloji ilerledikçe çoğu şeye açıklama gelmiştir. Her şeye değil. Her şeyin öncesine de bir açıklama gelecektir. Belki bu açıklama tüm ispatlarıyla tanrıdır. Belki de kesinlikle tanrının olmadığının kanıtıdır. Demek istediğim şu ki bilinmeyenlik olduğu zaman tanrı cevabı verilmesi bana göre doğru değildir.
    ···
    1. 1.
      0
      Açıklama gelen şey Tanrı'ya engel mi? Hayır nasıl sorusu Tanrı'nın yaratma şeklidir. Neden sorusu Tanrı'dır. Nasıla cevap vererek ancak ve ancak yaratma(varoluş) şekli bulunur. Neyse konumuz bu değil ve son cümlelerimi bilgi verme amaçlı yapmadım zaten. Ben bilinmeyenin bilinmezliğinden yola çıkarak Tanrı'ya varmıyorum. Bilinenin varlığından yola çıkarak Tanrı'ya varıyorum. Teleoloji gibi... Peki paralel evrenler hangi GÖZLEMe dayanıyor.
      Elbette sonsuz bir yaratıcındansa sonsuz evrenler dizisine inanmayı seçmek daha kolay bulunabilir ama bu tarz bir görüş gözleme değil inanca dayanmak zorundadır. -Paul Davies
      ···
   tümünü göster