/i/Tespit

  1. 26.
    +2
    iki tane evren falan yok bunların hepsi uydurma. tanrının olmadığına inandırmak için alt yapı bir düşünce. akan zaman diye bir şey yoktur. zaman durağandır. zaman akmaz, zaman durur olduğu gibidir biz ona anlam yükleriz. yaşlanmamız zamanın akmasından dolayı değildir.

    ayrıca evren kime tepki olarak patladı diyorsun ama bir şeye tepki olarak patlamak zorunda değil. her şeye gücü yeten allah yarattığı etkinin tepki olmamasınıda gayet kolay sağlar.

    yobazlığı bir kenara bırakırsam şöyle diyebilirim. eğer evrenin etkisi bir tepki yapacaksa buna henüz rastlamamıştır belkide. yani mesela bir odadasın düşün. içi boya dolu balonu patlatıyorsun ve o boyaların duvarlara sıçraması için mesafe katetmesi lazım aynı evrende belki patladı ve henüz çarpacak bir duvara ulaşamadı.
    ···
    1. 1.
      0
      zamanın aktığını söylemedim aksine akmadığını belirttim yazdığımı dikkatli okursan, ayrıca 2.maddede tanrının etkisine karşılık yaratılmış bir tepki olabilir evren dedim. olmadığını söylediğin her şeyi yazmışım aslına bakarsan.son olarak söylediğin benim de aklıma geldi ama yakın gezegenlerde bile -273 e yaklaşabiliyorken evrenin soğumasının çoktan gerçekleştiği kanaatindeyim.
      ···
    2. 2.
      0
      evrenin soğuması ve genişlemesi tepkiyse eğer elbet bir gün yannanı yiyecez ak. ama merak etme senin galaktik torunun bile görmez o zamanları sen sigortalı bir işe gir sırtını devlete daya ak xdxd
      ···
   tümünü göster