/i/Tespit

  1. 1.
    +49 -12
    biraz önce uzun zamandır araştırdığım zaman konusu hakkında bir belgesel seyrederken aklıma geldi bu soru. Eğer sorunun yanıtı yoksa 2 ihtimali doğuruyor,ya fizik prensibi yanlış ya da 2.bir evrene sahibiz.

    şimdi sizden şöyle düşünmenizi istiyorum. etki-tepki prensibine baktığımızda bir cisme etki varsa ona zıt yönde ve aynı doğrultuda tepki de oluşur.Bu bilgiyi hafızaya attıktan sonra evrenin oluşumuna büyük patlamaya gidelim. Evren tek bir noktadan dışa doğru açılarak, genişleyerek yavaşlayarak entropisi artarak ve soğuyarak büyümeye devam ediyor.Bu bilgileri de cebe attık ve asıl konuya bu bilgileri kullanarak geçiyorum.

    Evrenin başlangıç noktasında(bigbang) dışa doğru enerji yayan ve zamanı donmuş bir yapının olduğu varsayılıyor.Bu nokta patladığında etkisini evren olarak yarattı fakat tepkisi kimeydi? Bunu 3farklı ihtimale, teoriye parçaladım.
    1-bigbang bir başka bigbangin kalıntılarıyla çarpıştı ve evren açığa çıktı. zincirleme evrenlerin peşpeşe diğer evrenleri oluşturduğunu düşünün. bağımsız paralel evrenler teorisi olarak açıklıyorum.Bu teori sayesinde etkinin bir big bang kalıntısı(duvarı) ve tepkinin evrenimiz olduğunu varsayıyorum.
    2-Başka hiçbir evren yoksa etki yaratıcı tepki evren miydi? dincilere bırakıyorum bu soruyu.
    3-Big bang olduğu sırada evrenin her yönünden bu patlamaya tepki gelmiş olup 2 evreni aynı 3boyutlu düzlemde birbirine paralel olarak oluşturmuştu.Şimdi dersiniz ki neden paralel evrenimizle bağlantıya geçemiyoruz. Cevap basit. Bizim yaşadığımız her şeyin tersinir olduğunu düşünün. Albert einstein'in bakış açısına göre zaman tek başına değildir, uzay zaman düzlemi vardır ve bu uzay zaman düzlemi kesitlerden oluşan bir yanılsamadır. Zaman ileriye doğru akmaz, onun ileriye aktığını düşünen biziz, yani gözlemcileriz. Gözlemcinin yeri ve durumuna göre zaman değişir.Öyleyse neden zaman 2 tane olmasın. Bizim bildiğimiz zamanın tersine akan,'zaman oku' denilen doğrultulu çizginin tersine bir başlangıçta olan zamana sahip başka bir paralel evrenle aynı düzlem ve boyut içindeyiz.O evrenin zamanı ve bizim zamanımız aynı değil.

    extra:şimdi aklıma geldi bu da.evren hep vardı ve big bang olmadı. okuyucunun yorumuna bıraktım.
    ···
   tümünü göster