/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +2
    inönü'ye karşı böyle bir düşmanlığın olmasının iki sebebi var.
    1) Menderes dönemi kara propagandası: Bu dönemde DP köylere bir çok adam gönderdi ve bir çoğuna bugün güleceğimiz iftiralar attırdı. Bana göre bunların en komiği ismet inönü için Asker kaçağı demesidir (Adam direkt asker :D :D) Bunların içinde hala konuşulanlar var. Camileri ahır yaptırdı, cuma namazına gidenlerin listesini aldırttı gibi.
    2)Günümüzde Atatürk karşıtlarının Atatürk'e (Kanun ve halk tepkisi korkusuyla) laf söylemye korkmasından dolayı ismet inönü kolay bir hedef.

    Gelelim diğer sorularına.
    Ülke genelinde asla bir camileri kapatma olayı olmadı. Yalnızca 2. dünya savaşı sırasında (kutsal emanetler de dahil) kimi önemli eserler (hitlerin ibadethanelere saldırmaması sebebiyle) camilerde korundu. Bu camiler de doğal olarak kullanıma kapatıldı ancak daha sonra açıldılar.

    Atatürk'ü kıskanması konusunda kesin bir şey söyleyemem ancak benim fikrim biraz kıskandığı yönünde. Ki bunun çok normal olduğunu da düşünüyorum. Kendini onun yerine koysana, Mustafa Kemal ile beraber büyük bir savaş veriyorsun. Batı cephesi komutanısın ve bir çok önemli şey yapıyorsun. Zafer kazanıyorsunuz ve Ülkenin başına Mustafa Kemal geçiyor. (Peki buraya kadar bir sorun yok) Sen de başbakan oluyorsun. Bilirsin bizde asıl yük bir çok konuda başbakanın omuzlarındadır. Burada da devrim sürecinde en az Atatürk kadar uğraşıyorsun ama Ulu önder o oluyor. Eh ben de kıskanırdım.

    Paralara resmini bastırmasını yukarıda açıkladım ama bir kez daha açıklayayım. O dönem kanun paranın üstünde Reis- Cumhurun resmi olacak şeklindeydi. Cumhurbaşkanı olunca da elbette onun resmi oldu. Ki bu kanunu değiştiren de gene ismet inönü.

    Zehirleme konusuysa saçma bir söylentiden ibaret. Ölümüne dair doktor raporları mevcut. Ölüm sebebinin tartışılacak bir yanı yok.
    ···
    1. 1.
      0
      Her lafin mantikli valla helal. Olsun panpa hemde internet bilgi coplugu her tak var neye inanacagini sasiriyorum
      ···
   tümünü göster