/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +2 -2
    1-) Atatürk'ün binbir zorluklarla kapattırdığı mason localarını ismet Bey neden tekrar açtırdı?

    2-) Adnan Menderes'in idamı ile sonuçlanan 60 darbesindeki rolü tam olarak neydi bir de senden dinleyelim.

    3-) 2. dünya savaşı yüzünden kaçan yahudilerin göçünde, yani bugün ki israil in kurulmasında kilit rol oynadı. Neden? Ülkenin veya kendisinin menfaati tam olarak neydi

    bunlar öncü sorular.. cevaplarının ciddiyetine göre daha soru sorarım.. bol bol var.
    ···
    1. 1.
      0
      Mason localarının kapatılması pek de binbir zorlukla olmadı aslında. Hatta masonlara pek büyük bir zararı da olmadı. Çünkü önceden bildirilmişti. Para kaybı yaşamadılar. Bütün toplantılarına da kapatıldıktan sonra devam edildi. Burada bir yanılgıyı düzeltmek gerek. Mason locaları gizli ayinlerin yapıldığı bir tarikattan çok zengin kulübü gibi bir şey (evet ayrıntısı daha çok ama abartılacak bir şey değil komplo teorilerine itibar etmemek gerek) Kapatılma sebebi ise kökünün dışarıda olmasıydı. Bu yasa devre dışı kalınca açılmalarına izin verildi. Eğer bir şey yapılacaksa yasalara tabi olsunlar denilerek açıldığını düşünüyorum ben.

      2) ismet inönü'nün o zamanlar ordu içinde pek bir gücü olduğu söylenemez. Ha darbeyi can-ı gönülden desteklediğine eminin. Adnan menderesin ismet inönüye yaptıklarından sonra desteklememesi saçma olurdu.

      3) Yahudilerin göçünde Kilit rol oynamamızın iki sebebi var. Birincisi coğrafi konumumuz. (Avrupadan ortadoğuya geçiş için) ikincisi ise Kanuni dönemi ve sonrasında aldığımız yoğun yahudi göçünün sebep olduğu yahudi nüfus.

      Menfaat konusuna gelince. Yahudiler daima ekonomide söz sahibi oldular. Onları karşımıza almamız demek ekonomimize zarar gelmesi demekti. Ayrıca bütün dünyanın mazlum bir halk olarak gördüğü yahudilere yardım etmememiz doğru olmazdı.
      ···
    2. 2.
      +1
      1-) Atatürk mason localarını kapattırmaya çalışırken baya büyük zorluklarla karşılaştı. Çünkü o zaman meclisteki mason localarına üye mebusların sayısı hatrı sayılır derecedeydi. Locaların kapatılma tasarısı görüşülüyorken localar kendini kapatma kararı aldı (ülkenin refahını zedelemeyelim, aman tadımız kaçmasın ali rıza bey.. en iyisi biz kendimizi kapatalım). Atatürk öldükten bir süre sonra tekrar açıldı. Zamanında yasa ile kapatılmadığı için eski mülklerine tekrar sahip oldular. Bu projeye liderlik eden kişi de ismet beydir.. Aslında bilerek yanılgıya düşmüş gibi gösterdim, konu hakkında bilgi sahibimisin diye.. nays...

      2-) ismet bey hayatta kaldığı süre zarfı boyunca siyasetteki etkisi hiçbir zaman azalmamıştır. "Darbe" kavrdıbının ciddiyetini, ülkeyi ne kadar geriye zütürdüğünü, can kayıplarını, halkın ve kültürün ne kadar etkilediğini bilmiyorsun sanırım. Darbeyi can-ı gönülden destekleyen birinin, yani ismet beyin, vatanseverliğinden şüphe ederim. Adnan Menderes'in ismet bey e yaptıkları, zamanında Deniz Baykal'ın Tayyip Erdoğana laf sokmasından bir farkı yoktur. En azından hiçbir zaman devlet otoritesine veya canına kastetmemiştir.

      3-) Keşke dediğin gibi olsaydı be panpam, keşke senin düşündüğün gibi iyi niyetli menfaatlere daysaydı. ismet bey in hayatını ve yaptıklarını incelediğimiz zaman, yaptığı icraatlerin tamamı masonların/siyonistlerin ekmeğine yağ sürdü. En basit örneğini 1. maddede anlattım. Bunun ile ilgili araştırma yazım da mevcut. Yakın bir zamanda bir yerde yazarsam veya blog açmaya karar verirsem oraya koymayı düşünüyorum...
      ···
      1. 1.
        -1
        1) 1935 yılında kanun ile kökü dışarıda olan örgütler kapatıldı. Ancak bundan ksıa süre önce mason locaları kendini emniyete zaten almıştı. Daha sonra da ekonomik ve plitik sebeplerle açıldılar. Ancak dediğim gibi mason locaları bize anlatıldığı kadar kötü değiller. Yani herhangi bir kapitalist örgütten daha kötü değiller. (Tüsiad ile arasında bencepek bir fark yok)

        2) ismet inönünün meclise gelmesi bile (bir süreliğine) menderes tarafından yasaklandı. Ki döneminde yapılan para propagandanın haddi hesabı yok. Bu gün bile ekmeğini yiyorlar. 60 darbesi ise bizi geriye değil ileriye zütüren bir darbeydi. En demokratik Anayasamız yürürlüğe girdi, 2. kuşak haklar tanındı ve devlet sistemi düzene sokuldu. Bu sebeple 60 için biz darbe demeyiz. Devrim deriz. Bu arada belirteyim bu darbeden zarar gören bir aileden geliyorum dedem zamanında demokrat parti içinde en önemli illerden birinde başkan yardımcılığı yapıyordu. (tutuklanma sürecini en iyi bilenlerden biri) Bu sebeple hapse bile girdi.

        3) Yahudiler tarih boyunca defalarca göç etmek zorunda kaldı, uğradıkları zulmün haddi hesabı yok. Bu gün zulmeden belki onlar ancak o zamanlar mazlum bir halk olarak görülüyordu. Yahudi düşmanlığı yapılacak bir dönem değildi.
        ···
      2. 2.
        0
        1-) Görünürde evet, mason localarının zararı yok. Zengin iş adamları klübü gibi birşey. Birbirlerine yardımcı olurlar vs ama karanlık yüzlerini göremezsin. Siyonizmin maşası olarak kullanılıyor şu an.

        2-) 60 darbesi bizi ileri zütüren bir darbeydi olan kısımdan sonrasını ciddiye bile alamadım panpa kusura bakma.

        3-) Yahudi düşmanlığı yapmalıydık demiyorum. Kaldı ki, yahudi düşmanı falan da değilim. Abdülhamit zamanında, bugün kü israil olan ve kutsal topraklar olarak tanımlanan bölge, Thedore Herz zamanında satın alınmak istendi. Kanla aldığımızı kanla geri satarız diyen Abdülhamitin sonu ittihatçılar tarafından indirilmek oldu. O zaman ki ittihatçıların yarısının, belki de daha fazlasının mason olduğunu bugün biliyoruz. E hadi madem aldınız toprakları bizden, sizde zulüm gördünüz, buyrun gidin geçin gidin oraya; sonra bu geçen nufusa o küçük topraklar yetmeyecek, filistin topraklarına da tecavüz edersiniz artık demek hangi siyasi akla sığıyor?
        ···
      3. 3.
        0
        1) Karanlık yüzlerini gördüğüne göre sen de onların içinde olmalısın. Yarın başlık aç en iyisi. " Mason locası günlerimi anlatıyorum doluşun panpalar" diye. Gizli örgütlere dair bu kadar net konuşmak çok komik. Adamların elbette görülen yüzüne göre konuşacağız.

        2) 60 darbesine dair farklı yorumlar var görüşüne katılmamakla beraber saygı duyarım. Ben her şey bir yana adamlara yazdıkları anayasadan dolayı bile çok derin bir saygı duyuyorum.

        3) Zaten satın aldıkları bölgeye bugünkü filistinde işgal altında dediğimiz bölge de dahil. Yanlış anlama filistin konusunda tarafım belli. Filistin halkından yanayım ve bunu bir çok kişinin aksine kanı ve canıyla ödemiş bir siyasi gelenekten yanayım.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster