/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +80 -111
    Bro zatem heryanı bugda islamın

    Edit: bugda olmadığını kanıtlayın çuguluyacağınıza * kanıt bekliyorum

    Edit2: siliyimmi lan yorumu he @2.1

    edit3: 2018den geliyom hala bug devam edio
    ···
    1. 1.
      +102 -2
      Slot kanka onlar

      Ejderiyalar ve dinazorları kesen mağara adamları Red ve Blue buff kazanıyorlardı , sonra silah icat oldu mertlik bozuldu ..
      ···
      1. 1.
        +34 -8
        Beyler neden sorusuna; "Allah, dinozorları, ileriki dönemlerdeki insanlar için fosil olup, petrolü bulup ve teknolojiyi geliştirmeleri için yarattı" gibi komik bir cevap olamaz. Aşağıda okudum genelde bunlar deniliyor.
        Neden sorusuna işte bundan dolayı denir ve kanıt gösterilir. Kuran-ı Kerim ve önceki bütün kitaplarda "dinazorlarla" ilgili net birşey yoktur. Aslında hiçbirşey yoktur ama onu bunu alıp benzetmeye çalışanlar da yeterince vardır.
        Şimdi Kuran-ı Kerim 1400 yıl önce geldi... Evet 1400 yıl önce ortada ne "dinozor vardı ne de büyük hayvanlar" Allah neden bu kitaba dinozorlarla ilgili bir ayet koymaz ?
        Yani beyler islam bu konuda gerçekten sınıfta kalmıştır...
        herşeyi "şunun için yarattı", "etrafınıza bakın ve nimetlerden, dünyanın güzelliklerinden Allah'ın varlığını keşfedersiniz" dönemleri "akıllı bir beyin" için çok gereksiz şeyler artık beyler... yapmayın cahillik... ama yaşayın gene de sonuçta yaşamak nefes alıp-vermek...
        Bir nedene cevap veremiyorsunuz hadi benden de ikinci neden:
        Neden Allah 1400 yıl önce yolladığı kitaba; "biz sizden önce sizin bu dünyada yaşdıbınızı kolaylaştırmak için dev hayvanlar yarattık" gibi bir cümle koydurtup herkesi secdeye yatırmadı lan ?
        Çünkü dinleri insanlar yarattı. insan düşünmeye başladığından beri "olmayan birçok şeyi" yaratabilme kapasitesine sahip bir beyni var... Bunu dile getirip, etrafındakileri etkileyebiliyor iNSAN !
        ···
      2. 2.
        +22 -13
        Ulan kuran indirildiği yılda 1milyon yıl önce dinazor bardı deseydi,şu an herkes müslümandı, sınama ortadan kalkardı
        ···
      3. 3.
        +4 -6
        @1 DiNAZORLARI SINAMIŞ OLABiLiR AMA SENi 15 YILDA SNE MAL OLDUĞUNU HERKES GÖRSÜN DiYE YAŞAMANA iZiN VERiYOR BENCE amk veledi seni
        ···
      4. 4.
        +20
        Cem yılmaz arog da ilk insanlara tuzak kurmayı öğretsin diye
        ···
      5. 5.
        +10 -4
        Tanrı, ne din kitaplarının anlattığı gibi insan şeklinde, ne de göklerin bir yerindeki tahtının üzerindedir. Onun nasıl olduğunu, ne olduğunu bilmeye imkân yoktur. Olsaydı din bilginleri asırlar boyunca birbirine girmezdi. Tevrat’ın Tanrı ile insanı aynı şekilde tarif etmesi ne kadar iptidai ise, dünyadan 400 km yukarıya fırlatılan Rus astronotunun, uzayın sonsuz olduğunu unutarak “uzaya çıktım ama Tanrı’yı göremedim” demesi de o kadar budalacadır.
        ···
      6. 6.
        +2
        Şuralardan bir rez alayım okurum
        ···
      7. 7.
        +5 -2
        Evet binler cevap bende sizin kafanızı zikim üstte gözüksün diye buraya yazıyorum bu bin dinazorların dışkısı 50 insan dışkısına bwden binlerce türü ve milyarlarca dizazor dışkısı topraktaki minarelleein en iyi şekilde oluşmasını sağladı vedev göktaşı bu zamanı hızlandırdı herşey belli bir plan içersinde yaratıldı seni binder bird
        ···
      8. 8.
        +13 -1
        Ulan tam namaza başlıcaktım sözlüğe girdim başlığı gördüm hevesim kaçtı
        ···
      9. 9.
        +5
        Ruslar astronot olmaz zaten kozmonot olur.
        ···
      10. 10.
        0
        Dinozorlar tükendi demek tüm canlılar tükendi demek değil.
        ···
      11. 11.
        +7 -9
        BEYLER GELIN CEVAPLIYORUM!!
        +iNSANLARDAN ÖNCE YER YÜZÜNDE CINLER VARDI ONLAR DA BIZIM GIBI YAŞIYORLARDI. HALA VARLAR AMA iNSANLAR GOREMIYOR. BOYLE SORULARIN BU KADAR BASIT CEVAPLARI OLUYOR AMA SIZ DE DÜSUNME EYLEMI SOZ KONUSU DEGIL
        ···
      12. 12.
        +1 -3
        islam sizin naladığınız ve anlayacaınızın ötesindedir islam teslimiyettir. koca evreni yaratan allahın yaptyığı sorgulanmaz. bilim adamlarının varsayımlardan yola çıkarak düşünürsen böyle boşluğa düşersin.
        ···
      13. 13.
        0
        Petrol niye var bin

        Şüphesizki Allah var
        ···
      14. 14.
        -11
        Dinazorların varlığı kanıtlanamamıştır ve fizikteki dayanıklılığa göre öyle birşey olamayacağı söylenmiştirde
        ···
      15. 15.
        +11
        Ahahahha. Dinozorlarin varligi kanitlanmamis. Ahahahah. Lan o bulunan dinozor kemikleri senin zütüne girsin amk cahili. Adamlar o kemikleri o kadar inceledi . Bilimsel olarak kanitlandi
        ···
      16. 16.
        +3
        Üstte gözüksün diye yazmıyorum mına koduklarım. Ulan petrol sadece dinazor fosilinden oluşurmuş gibi mantık yürütmüşsünüz. Petrol bitki fosilinden bile oluşabilir hala petrol için diyen varsa anasını daga kaldırırım
        ···
      17. 17.
        0
        Ulan sırf şu cinler vardı diyen tipe cevap vermek için girdim müptezel misiniz cinler vardı diyo cinle dinozor ne alaka cinler dinazora binip yarışıyor muydu ne alaka nerden vardın o kanıya nasıl kurdun o bağlantıyı acayip merak edip giriş yaptım
        ···
      18. 18.
        -1
        Abicim yok demiyorum o kemiklerle dinazorlar kanıtlanamamıştır hala kanıtlayamadılar zütünüzden element uydurmayın ha ben bunu islamı savunmak için demiyorum zaten allahın bilgeliğidir eğer dinazorlar varsa bizede araştırmak düşer.
        ···
      19. 19.
        0
        Lan mallar Alllah ın dinazor u yaratma sebebi o zaman bütün dünya bitkilerle kaplıydı ve bu duruma gore insan cinsinin yaşamasını imkansız kılıyor. Zaten çoğu dinazor otculdur . Otçul olmayan dino larda oteki dinozor ları yemek icin yaratıldı.
        ···
      20. 20.
        +1
        Alulan cahiller dinazoru araştırırsınız öğrenirsiniz anlarım ama allahın yaratma sebebi size bildirilmişmi yok bir bilgi varmı yok siz neye göre allah yerine cevaplıyorsunuz elçimisiniz ulan peygambermisiniz allah en iyisi bilir yapar onun yerine bilmeden konuşmayın
        ···
      21. 21.
        0
        @2.1.1 ulan aminakodumun salagi kutsal kitaplarda her önüne gelen şey ele alinsa cilt cilt kitaplar cikar aminakodugum o kadar seyi kim okuyacak sence veya bir peygamberin onlari yazdirmaya ömrü mü yeticek?
        ···
      22. diğerleri 19
    2. 2.
      +28 -7
      @1

      Muhteremen ateyiz kardeşim, senin 65 milyon yıla sığdıracağın yaşam Allah katında aynı mı sanırsın?
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        Kardeşim,ol diyince olduran değil miydi?65 milyon yılda ol diyememiş mi?Ayrıca senin bu dediğin zaman farkı kuranda yazıyor.Sen allahla ilgili bir bilgiyi kanıtlarken kuranda geçen birşeyi kanıt olarak sunamazsın kurandaki birşeyi kanıt olarak sunmak için önce kuranın allah tarafından gönderildiğini kanıtlaman gerekir.
        ···
      2. 2.
        +1 -3
        inanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız başkalarının göremediklerini görürsünüz.

        Ben sizi inandırmak ile veyahut kanıtlamak ile sorumlu değilim. Ben davet ederim, ilmim kadarıyla anlatır, kararı size bırakırım. inanmak, ikna olmak sizin kendi içinizdeki yapıyla sonuçlanır.

        inanacak olsanız bu şekilde konuşmazsınız zaten. Allah'ın bunca nimetlerine inanmayan, kanıt isteyen siz mahluklar, sizin gibi etten yaratılma bizlere mi inanacaksınız? Şaka gibi ama gerçek. Neyse, şimdi gidiyorsun Eyüp Sultana, tövbe ediyorsun.
        ···
      3. 3.
        +1 -1
        fazla uzatmicam allah her seyi insanlar icin yaratti su an o dinazorlarin neyinden faydalaniyorsun mesela iste bunlar hep akillica seyler pnp 65 milyon yil ise onlarin gaza petrole vs donusmesi icindir
        ···
      4. 4.
        +1
        belki bizide ileride yaşayack canlılar için yrattı o zaman?
        ···
      5. diğerleri 2
    3. 3.
      +16 -3
      unutmayın ki dünyada onlarca farklı din var ve her bir bireyin dini kendi özgür tercihinden ziyade yaşadığı bölgedeki çoğunluk tarafından benimsenen dine göre şekilleniyor. mesela siz egenin karşı tarafında doğsanız azılı bir ortodoks olup müslümanlara ana avrat giydirecektiniz. öyle bir ortamda elinize kuran alıp, okuyup özgür iradenizle müslümanlığa geçeceğinizi, sonra da ailenize anne-baba ben müslüman oldum diyebileceğinizi hiç zannetmiyorum.

      işin garip yanı dünya üzerinde o kadar din varken, nedense en taktan hayat bunların (kendilerince tanrı katında tek makbul din olduğu iddia edilen) dinlerinin hüküm sürdüğü coğrafyada yaşanıyor. kuran için özellikle ve öncelikle zıvanadan çıkmış arapları doğru yola sokmak için arap coğrafyasına gönderildiği söyleniyor. e bakıyorsun adamlar hala aynı tas aynı hamam. zenginlerin paraya para dememesi, fakirlerin adeta ayakta gibilmesi, kadınların köleden farksız yaşaması, bol miktarda şiddet, saygısızlık, medeniyetsizlik, görgüsüzlük, say say bitmez. anlaşılan pek kudretli allah bile bunları ehlileştirmeyi başaramamış, hatta ehlileştirmeyi bırak din konusunda adeta her şeyi eline yüzüne bulaştırıp insanların birbirine karşı kutuplaşmasına neden olmuştur. önceden yalnızca somut ihtiyaçları için kavga eden insanları, din denen manevi olgu üzerinden de savaşmaya itmiştir. dinin, insanların elinde bir menfaat ve sömürü aracı olmasına mani olamamıştır.

      iyilik-kötülük duygusu her insanın içinde vardır. bazı insanlar iyilik yönünü ön plana çıkartır, bazıları kötülük yönünü. benim merak ettiğim konu, tanrı neden insanları yaratıp onları kendi hallerine bırakmamış. eminim bu şekilde de hangi insanların iyi, hangilerinin kötü olduğu bir şekilde ortaya çıkacaktır. yani neden tanrı peygamberler vasıtasıyla dinleri gönderip insanların belirli bir şekilde, belirli bir şablona uygun biçimde hareket etmelerini istemiş? aslında buradan anlaşılıyor ki tanrı insanları salt iyilik-kötülüklerine göre yargılamak yerine, insanların din vasıtasıyla kendi öngördüğü biçimde yaşamalarını ve hareket etmelerini, tanrının var olduğunu bilerek davranışlarını ona göre şekillendirmelerini ve mütemadiyen ona itaat edilmesini arzulamıştır. bu yönüyle tanrı iyiliksever biri olmaktan ziyade gücü ve otoriter olmayı seven, faşist niteliklere sahip hayali bir varlıktır.

      sorarım size, sizin gözünüzde dinlere rağmen dinsiz olup iyilik yapan biri mi daha değerlidir; yoksa cehenneme gitme korkusuyla tanrıya yaranmak için göstermelik iyilik yapan biri mi daha değerlidir?
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        +5 -8
        Tuğçe Kazaz nasıl tekrar müslüman oldu ya yannan kafası?
        ···
      2. 2.
        -3
        Bütün kitaplar ilk zamanlarda saf dı ve temizdi inanılacak bir biçimde. Sonradan bozuldu, çünkü Ateyiz beylerin islam dinini saçma bulup hıristiyanlığı daha mantıklı gördüğü ve o mantıklı gördüğü dindeki papaz mıdır rahip midir belli olmayan fasa fisolar içkiye bağımlılıklarını gideremedikleri için kitaba içki içilir diye şeyler yazmışlardır! Ama Allah Teala Kur'an-ı Kerim'i her zaman koruyacağını ve içindeki bir kelimenin dahi değişmeyeceğini duyurmuştur (peygamberler yoluyla)!!!
        ···
      3. 3.
        -2
        evvela; bütün canlılar aynı anda yaratılmış diye bir durum yok.
        ilk yaratılan hayvan arı son yaratılanı maymundur.
        saniyen; allah (c.c) evreni yarattığı ilk anda hz. adem'i dünyaya göndermemiş dünyanın şekillenmesini oturmasını beklemiş bunun için de çeşitli sebepler halk etmiştir.
        bunlardan bir tanesi de pekala dinozorlar olabilir.
        salisen; nesli tükenen tek hayvan dinozor değildir.
        100 yıl sonra aslanların nesli tükenirse bir süper zeka da çıkıp allah niye asanları yaratmış diyebilir ki bu ne kadar akıllıca olur?
        ···
      4. 4.
        -2
        “Allah her canlıyı sudan yarattı. Kimi karnı üstünde sürünür, kimi iki ayak üstünde yürür, kimi dört ayak üstünde yürür. Allah dilediğini yaratır. Şüphesiz Allah her şeye kadirdir.”(Nur, 24/45)

        doğa kanunları gereği ekolojik dengenin korunması gerektiği için canlılar yaratılmıştır. kimisi hala yaşar kimisi de çoktan yok olmuştur. tek tek her canlı ne için yaratıldı desek elbet hepsinin ortak bir çıkar yolu bulunmuştur
        ···
      5. diğerleri 2
    4. 4.
      +23 -9
      üstte gözüksün diye buraya yazıyorum.
      namaza başlatırmı bilmem ama günümüzde kullanılan petrol ve doğalgaz dinazor fosillerinden oluşmaktadır. yaşayıp yok olmaları sonucunda milyonlarca yıl sonra varolacak insan için binlerce yıl sonra gelişen teknoloji sayesinde yakıt olmuşlardır
      ···
      1. 1.
        +10 -7
        Allah dinazorlari yaratmak yerine direk yakit veya fosilleri yaratip zamandan tasarruf yapamaz miydi?
        Ateist filan degilim la fazla kurcalamayin amk. Elinize bi civi batsa allaaah diye tepki veriyonuz. Dinin amaci manevi huzuru saglamak ve insanlari sapkinliktan kurtarmaktir. Ha benim manevi huzura ihtiyacim yok sapkinda olmam diyorsan buyur ateist ol. Olunce varsa eger cehennemee gidersin yoksada hep beraber kaybolur gideriz.
        ···
      2. 2.
        +7 -2
        bu dedigin biraz şey gibi oldu pampa hani un su tuz yurmurta var bunlar birleşip biraz zaman harcandıktan sonra ekmek fln oluyo ama neden allah direk ekmek olarak yaratmıyo.
        insanoğlunun somut delillere sığdırması için allah o şekilde yaratmıştır.
        doğlgaz/petrol tükenebilir ve doğaya zararlı buda insanoğlunu daha farklı arayışlara sokmuştur günümüzde sürdürülebilir enerji projeleri mevcuttur mesela.
        ···
      3. 3.
        +4
        Sacma bir fixleme olmus. Biz oluncede bizim bedenimiz 65 milyon yil sonra petrol olucak. Yani 65 milyon once dinozoru yaratmak yerine baska bir hayvanda yaratilabilirdi. Ayrica petrol tek dinozor fosilinden degil. Senin o attigin cop bile petrol olucak amk cahili
        ···
      4. 4.
        +1 -2
        dıbına kodumun malı dinazorların olduğunu nerden biliyosun milyon yıl önce ?
        ···
      5. 5.
        +1 -2
        dıbına koduğumun has cahilleri sizi. inanmamak Allah'ın yokluğunun mantıklı gelmesinden değil. Sizin gibiler kolaya kaçmak için inanmıyorsunuz. Sizlerin gönül gözünüz kapanmıştır. Kalpleriniz mühürlenmiştir. Sizler tamamen cehennemliksiniz. Aq bide şöyle bir şey diyorlar, "Sırf Allah korkusundan iyilik yapıyorsun" diye. Ne alaka ben anlamadım. islam insanların içine Allah'tan korkup ondan kaçmaya değil de Allah'ı severek islama ve Allah'ın yarattıklarına yaklaşmak içindir. Mesela müslüman bir ailenin içinde büyüyen bir çocuk Hayvanlara bir şefkat duygusu beslemeye başlar. Bu da Allah'a gösteriş yapmak için değil de içine şefkat ve hayvan sevgisi aşılandığı içindir. Yani bir daha kalkıp da "Allah korkusundan iyilik yapıyosunuz" derse kesin zehirli cahil dir Kara cahil dir. Onun kurtruluşu yok geberse daha iyi aq en azından başkalarını da kötümserliğe itmez.
        ···
      6. 6.
        +2 -1
        müslüman ailede büyüyen çocuk hayvansever mi olurmuş? müslümanlar hayvanların boğazını sokak ortasında vahşice kesip, adınada bayram diyen bir topluluk o koyunların danalarının katledilişini acıyla izleyen bir çocugun saflığını bile alıyor müslümanlık nasıl olsa allah için innancıyla.

        not: ben de müslümanım ama önerme yanlış
        ···
      7. diğerleri 4
    5. 5.
      +4 -5
      65 milyon yıl diyorsun. zamanı yaratan Allah zaman ve mekan kavramları içinde değildir. dinazorlar niye vardı diyorsun hayvanlar niçin var? hamamböcekleri niye var?he bazıları diyecek ki işte karıncalar arılar faydalı olduğu için var gibi.ama adam dinazor niye var demiş cevabını veremezsiniz bunun belki de Allah sadece öyle olmasını istedi
      ···
    6. 6.
      +5
      game of thrones da bi dinozorlar görmedik bu sezon onu da görecez
      ···
    7. 7.
      +5 -12
      petrol ve bilumum değerli madenler oluşsun diye.
      edit: konu kilit + çöp pls!
      ···
      1. 1.
        +4 -1
        ilk mantıklı cevap. Ama Allah hazır petrol ve madenleri neden hemen yer içine depolamadı?
        Ve işte ikinci mantıklı cevap: arkeoloji bilimi oluşsun diye.
        ···
      2. 2.
        -1
        Sanane istedigi gibi yapar o allah neden boyle yapti diye sorguluycakmisin kafir bin annen 5 vakit namaz kiliyo. baban her gun camiide.sen hurda allahin vsrligini sorguluyorsun. bin evladi. namaz kilan annenin amcigini gibeyim
        ···
      3. 3.
        +2
        bu nasıl dine davet ulan. söve söve öğüt mü verilir
        ···
      4. 4.
        0
        Hemen yer içinde depolamadı çünkü sınanıyoruz. Allah fizik kurallarını yaratmıştır. Bu kurallara uygun olarak tüm alemi düzenlemiştir. Kuran'da zaten sürekli bir denge ve düzenden bahsedilmesinin sebebi budur. Dünya'da her şeyin sebebi ve sonucu vardır ve olmak zorundadır çünkü adil bir sınanma ancak tanrının varlığına veya yokluğuna sadece düşünerek sağlanır. Yoktan var olanlar insanda akıl yerine başka bir güce yönelmeye iter insanları.
        ···
      5. diğerleri 2
    8. 8.
      +44 -7
      ...
      ···
      1. 1.
        +12 -6
        çok açıklayıcı olmuş kardeşim mekkeye koşuyorum
        ···
      2. 2.
        +2
        şukunu vermek için giriş yaptım hll olsun pmp
        ···
      3. 3.
        0
        Şuku için giriş yaptım helal sana
        ···
      4. diğerleri 1
    9. 9.
      +1
      Canı istemiştir züte bak
      ···
    10. 10.
      0
      Ben de bayadır bunu düşünüyom..
      ···
    11. diğerleri 8
   tümünü göster