/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +23 -9
    üstte gözüksün diye buraya yazıyorum.
    namaza başlatırmı bilmem ama günümüzde kullanılan petrol ve doğalgaz dinazor fosillerinden oluşmaktadır. yaşayıp yok olmaları sonucunda milyonlarca yıl sonra varolacak insan için binlerce yıl sonra gelişen teknoloji sayesinde yakıt olmuşlardır
    ···
    1. 1.
      +10 -7
      Allah dinazorlari yaratmak yerine direk yakit veya fosilleri yaratip zamandan tasarruf yapamaz miydi?
      Ateist filan degilim la fazla kurcalamayin amk. Elinize bi civi batsa allaaah diye tepki veriyonuz. Dinin amaci manevi huzuru saglamak ve insanlari sapkinliktan kurtarmaktir. Ha benim manevi huzura ihtiyacim yok sapkinda olmam diyorsan buyur ateist ol. Olunce varsa eger cehennemee gidersin yoksada hep beraber kaybolur gideriz.
      ···
    2. 2.
      +7 -2
      bu dedigin biraz şey gibi oldu pampa hani un su tuz yurmurta var bunlar birleşip biraz zaman harcandıktan sonra ekmek fln oluyo ama neden allah direk ekmek olarak yaratmıyo.
      insanoğlunun somut delillere sığdırması için allah o şekilde yaratmıştır.
      doğlgaz/petrol tükenebilir ve doğaya zararlı buda insanoğlunu daha farklı arayışlara sokmuştur günümüzde sürdürülebilir enerji projeleri mevcuttur mesela.
      ···
    3. 3.
      +4
      Sacma bir fixleme olmus. Biz oluncede bizim bedenimiz 65 milyon yil sonra petrol olucak. Yani 65 milyon once dinozoru yaratmak yerine baska bir hayvanda yaratilabilirdi. Ayrica petrol tek dinozor fosilinden degil. Senin o attigin cop bile petrol olucak amk cahili
      ···
    4. 4.
      +1 -2
      dıbına kodumun malı dinazorların olduğunu nerden biliyosun milyon yıl önce ?
      ···
    5. 5.
      +1 -2
      dıbına koduğumun has cahilleri sizi. inanmamak Allah'ın yokluğunun mantıklı gelmesinden değil. Sizin gibiler kolaya kaçmak için inanmıyorsunuz. Sizlerin gönül gözünüz kapanmıştır. Kalpleriniz mühürlenmiştir. Sizler tamamen cehennemliksiniz. Aq bide şöyle bir şey diyorlar, "Sırf Allah korkusundan iyilik yapıyorsun" diye. Ne alaka ben anlamadım. islam insanların içine Allah'tan korkup ondan kaçmaya değil de Allah'ı severek islama ve Allah'ın yarattıklarına yaklaşmak içindir. Mesela müslüman bir ailenin içinde büyüyen bir çocuk Hayvanlara bir şefkat duygusu beslemeye başlar. Bu da Allah'a gösteriş yapmak için değil de içine şefkat ve hayvan sevgisi aşılandığı içindir. Yani bir daha kalkıp da "Allah korkusundan iyilik yapıyosunuz" derse kesin zehirli cahil dir Kara cahil dir. Onun kurtruluşu yok geberse daha iyi aq en azından başkalarını da kötümserliğe itmez.
      ···
    6. 6.
      +2 -1
      müslüman ailede büyüyen çocuk hayvansever mi olurmuş? müslümanlar hayvanların boğazını sokak ortasında vahşice kesip, adınada bayram diyen bir topluluk o koyunların danalarının katledilişini acıyla izleyen bir çocugun saflığını bile alıyor müslümanlık nasıl olsa allah için innancıyla.

      not: ben de müslümanım ama önerme yanlış
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster