/i/İnanç

İnanç
  1. 151.
    +34 -8
    Beyler neden sorusuna; "Allah, dinozorları, ileriki dönemlerdeki insanlar için fosil olup, petrolü bulup ve teknolojiyi geliştirmeleri için yarattı" gibi komik bir cevap olamaz. Aşağıda okudum genelde bunlar deniliyor.
    Neden sorusuna işte bundan dolayı denir ve kanıt gösterilir. Kuran-ı Kerim ve önceki bütün kitaplarda "dinazorlarla" ilgili net birşey yoktur. Aslında hiçbirşey yoktur ama onu bunu alıp benzetmeye çalışanlar da yeterince vardır.
    Şimdi Kuran-ı Kerim 1400 yıl önce geldi... Evet 1400 yıl önce ortada ne "dinozor vardı ne de büyük hayvanlar" Allah neden bu kitaba dinozorlarla ilgili bir ayet koymaz ?
    Yani beyler islam bu konuda gerçekten sınıfta kalmıştır...
    herşeyi "şunun için yarattı", "etrafınıza bakın ve nimetlerden, dünyanın güzelliklerinden Allah'ın varlığını keşfedersiniz" dönemleri "akıllı bir beyin" için çok gereksiz şeyler artık beyler... yapmayın cahillik... ama yaşayın gene de sonuçta yaşamak nefes alıp-vermek...
    Bir nedene cevap veremiyorsunuz hadi benden de ikinci neden:
    Neden Allah 1400 yıl önce yolladığı kitaba; "biz sizden önce sizin bu dünyada yaşdıbınızı kolaylaştırmak için dev hayvanlar yarattık" gibi bir cümle koydurtup herkesi secdeye yatırmadı lan ?
    Çünkü dinleri insanlar yarattı. insan düşünmeye başladığından beri "olmayan birçok şeyi" yaratabilme kapasitesine sahip bir beyni var... Bunu dile getirip, etrafındakileri etkileyebiliyor iNSAN !
    ···
    1. 1.
      0
      Sayende ateist oldum huur çocuğu eğer tanrı varsa giberim tüm sülalenin tohumlarını diğer tarafta
      ···
   tümünü göster