/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +6 -38
    Kusura bakma kardeş yukarda gözüksün diye yazıyorum
    Ulan cahil
    1) Kimse Mustafa kemali sevmek zorunda değil saygı duymak zorundadır belki ama sen erdoğana saygı gösterme sonra gelip bana saygı göster yeaaa de ay zütüm
    2) ben kendi ağzıyla gökten indiği sanılan diyerek kuranı hiçe sayan bir adama Atam Falan demem
    3) Türklüğü 1881 çıktı falan sanan kamalistler onlarca padişah varken osmanlıdan önceden bir sürü türk komutanlar varken tek bir kişiye türklerin atası demek bana göre aptallıktan başka bişey değil
    4)Düşmanlarımız şimdi atatürkü iyi gösteriyor diye heykellerini falan yapıyor diye övünen gerizekalılar Düşmanın komutanı sevmesi normal birşeymi bre cahiller bunu kalın kafanıza sokun neden seviyorlar acaba atanız onların seveceği şeyler mi yaptı? Bi düşünün bakalım
    5)Son Olarak Ben sizin gibi meb kitaplarından değil dedemlerden duyduklarımla konuşuyorum savaştan çıkmış millete zorla şapka taktırmak batının biyerlerini yalamak iyi bişeymi ? Millet açlıktan kırılırken atanız şapka kanunu şapka kanunu diye zorluyordu insanları kendi saraylarda yaşıyormuş...
    Ve belki mustafa kemal iyi bir komutandır saygılı olana saygılı cevap veririm hadi EyvAllah
    Küfür yazacaksan hiç yazma bas çuguyu geç küfür yazana cevap vermem
    ···
    1. 1.
      +4 -2
      Şapkayla ilgili olarak böyle düşünüyosan kot pantolon tshirt falanda giyme birader. boxerda giyme don giy mk barzoları.
      ···
    2. 2.
      +11 -2
      hocam, öncelikle atatürk konusunda yazdıklarını okudum ve şundan bahsetmek istiyorum.
      Atatürk hakkında konuşmadan önce sana birkaç şey söyleyeceğim.
      Atatürk müslüman değildi evet, atatürk ağır milliyetçi ve tahminim deist bir adamdı.

      Yani yaratıcıya inanıyor ama dinleri reddediyor.
      Evet şapka konusundada haklısın atatürk tatlı su solcularının sandıklarının aksine baskı uyguladı. iyilik meleği değildi.Ama kesinlikle doğru olanı yapan bir adamdı.

      Öncelikle din konusuna değineceğim.
      Aga islam nedir bilirmisin?Özellikle türkler için?
      islam arap toplumunun elinden çıkmış bir dindir, ağır ataerkil yapısı ve arap toplumundan çıktığı içinde kesin olmayan, bir ayetin 10 farklı ayete çıkabildiği, çıkarlara göre yorumlanabilen bir dindir.Ki yüzbinlerce türk araplar tarafından katledilmiştir islamı yaymak amacıyla.

      Özellikle türkleri aşırı derecede araplaştırmıştır. Sadece dini değil bizim olmayan hayat tarzınıda vermişer adamlar bize. Şöyle örnek vereyim islama göre sakal bırakmak farz olmasada osmanlıda her erkek sakal bırkakırdı. Neden? çünkü hazreti muhafazid bırakmış.E muhafazid te bir araptı ve oda arap geleneklerine göre sakal bırakırdı.E bize ne amk arap geleneklerinden biz türk değilmiyiz?

      Bu arada osmanlıda sandığın kadar 'alice harikalar diyarında' bir yer değildi eğer akademisyenlere falan sorarsan. Saray tebası taşşaklarını yayıyorken türk halkı hem cahil, hemde fakirdi. Osmanlının ana gelirinin neden vergi değilde savaşlardan kazanılan para olduğunu bir düşünsene.

      Neyse hocam din olayına çok girdik yeri değil.
      Atatürkün hedefi çağdaş bir toplum oluşturmaktı, kadınıyla erkeğiyle eşit, bilime önem veren bir toplum.

      Aynı zamanda halife, devletin içerisinde bir güç ayrılığı demekti ve küreselleşen dünyada 'tüm islam aleminin koruyucusu ve temsilcisi' olmak küçük bir ülke için fazla büyük bir sorumluluktu.

      Halifelik bu yüzden kalktı ve işte bu yüzden kılık kıyafet kanununa yönelik bu kadar sıkı uygulamalar yapıldı.

      Normalde bir insanın başka bir insanı sevip sevmemesi gibimde bile olmaz.Ama sevmeme nedeni gerçekten saçmaysa buna sinirlenirim.

      Müslüman olmadığı için sevmiyorum dedin, biraz klişe olacak ama eğer o adam olmasaydı sen müslüman olmayacaktın belki, 2. dünya savaşının gölgesinde parçalanmış bir ülke olarak yok olacaktın ha belki?

      Laik bir toplum oluşturma çabasından ve hilafetin kaldırılmasından rahatsızsındır, e seni ortadoğu arap devletlerinden birine alalım bakalım ne diyeceksin?
      Veya o çok övdüğün 'hakkın kuralları' olan şeriatın işlediği ülkelere bakalım bir sandığın gibi şeriat topluma uzay çağını mı yaşatıyor ha?

      Lan herifin sevmediğin hareketleri bile senin için be abi, deden için değil belki ama senin için, senin çocuğun için.
      Tümünü Göster
      ···
    3. 3.
      +11 -1
      Ki erdoğan dediğin adam yolsuzluk yapmış birisi, direk halkının cebinden para çalmış biri. Öldükten sonra tüm malvarlığını devlete bağışlayan bir adamla karşılaştırma istersen.
      ···
    4. 4.
      +1 -5
      Yolsuzluk hangi konuda acıklasana
      ···
    5. 5.
      +5 -1
      Bilal gözlerinden öper hocam
      ···
    6. 6.
      +5 -2
      kardes senın kafan mı guzel yoksa dedelerın mı gavat

      amk sapka kanunu sadece devlet memurları ıcın gecerlıdır hehehyayt gotum ya amk gavatına baksem huur evladı sıktırgır sen tayyıbın gotunu yala amk soysuz ıtı ulan kese olsenız
      ···
    7. 7.
      +2
      erdoğangillerin hırsızlık, yolsuzluk yaptıklarını bildikleri halde inanmazlar inanmak istemezler.. olum hani Allah damarlarımızdaki kan'dan bile daha yakındı.. inaçlı olun ama o inancın içi boş olmasın iğrenç yaratıklar. (bu ak trollere bir serzenişti)
      ···
    8. 8.
      0
      Senin o osmanlı komutanları ruslarıb slav politikasından etkilenip osmanlıcılık yapıcam diye uğraşıyorlardı ama Türkçülük değil kaç tane komutan çıkıpta Türk halkının haklarından daha çok azınlıklara hak tanınmasına itiraz etti hangisi sana bağımsızlık verdi hangisi ülkenin isminin Türkiye olmasını sağladı
      ···
    9. 9.
      0
      adam doğruları yazmış.
      ···
    10. 10.
      0
      Hahahaha nedense alakasız konuda atıp tutam troller yazdığım şeylere hiç cevap verememiş.Sen tartışma konusu olan şeyden git birader sonra onları tartışırız çok istersen.O yüzden cevap dahi vermiyorum.
      ···
    11. diğerleri 8
   tümünü göster