/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +11 -2
    hocam, öncelikle atatürk konusunda yazdıklarını okudum ve şundan bahsetmek istiyorum.
    Atatürk hakkında konuşmadan önce sana birkaç şey söyleyeceğim.
    Atatürk müslüman değildi evet, atatürk ağır milliyetçi ve tahminim deist bir adamdı.

    Yani yaratıcıya inanıyor ama dinleri reddediyor.
    Evet şapka konusundada haklısın atatürk tatlı su solcularının sandıklarının aksine baskı uyguladı. iyilik meleği değildi.Ama kesinlikle doğru olanı yapan bir adamdı.

    Öncelikle din konusuna değineceğim.
    Aga islam nedir bilirmisin?Özellikle türkler için?
    islam arap toplumunun elinden çıkmış bir dindir, ağır ataerkil yapısı ve arap toplumundan çıktığı içinde kesin olmayan, bir ayetin 10 farklı ayete çıkabildiği, çıkarlara göre yorumlanabilen bir dindir.Ki yüzbinlerce türk araplar tarafından katledilmiştir islamı yaymak amacıyla.

    Özellikle türkleri aşırı derecede araplaştırmıştır. Sadece dini değil bizim olmayan hayat tarzınıda vermişer adamlar bize. Şöyle örnek vereyim islama göre sakal bırakmak farz olmasada osmanlıda her erkek sakal bırkakırdı. Neden? çünkü hazreti muhafazid bırakmış.E muhafazid te bir araptı ve oda arap geleneklerine göre sakal bırakırdı.E bize ne amk arap geleneklerinden biz türk değilmiyiz?

    Bu arada osmanlıda sandığın kadar 'alice harikalar diyarında' bir yer değildi eğer akademisyenlere falan sorarsan. Saray tebası taşşaklarını yayıyorken türk halkı hem cahil, hemde fakirdi. Osmanlının ana gelirinin neden vergi değilde savaşlardan kazanılan para olduğunu bir düşünsene.

    Neyse hocam din olayına çok girdik yeri değil.
    Atatürkün hedefi çağdaş bir toplum oluşturmaktı, kadınıyla erkeğiyle eşit, bilime önem veren bir toplum.

    Aynı zamanda halife, devletin içerisinde bir güç ayrılığı demekti ve küreselleşen dünyada 'tüm islam aleminin koruyucusu ve temsilcisi' olmak küçük bir ülke için fazla büyük bir sorumluluktu.

    Halifelik bu yüzden kalktı ve işte bu yüzden kılık kıyafet kanununa yönelik bu kadar sıkı uygulamalar yapıldı.

    Normalde bir insanın başka bir insanı sevip sevmemesi gibimde bile olmaz.Ama sevmeme nedeni gerçekten saçmaysa buna sinirlenirim.

    Müslüman olmadığı için sevmiyorum dedin, biraz klişe olacak ama eğer o adam olmasaydı sen müslüman olmayacaktın belki, 2. dünya savaşının gölgesinde parçalanmış bir ülke olarak yok olacaktın ha belki?

    Laik bir toplum oluşturma çabasından ve hilafetin kaldırılmasından rahatsızsındır, e seni ortadoğu arap devletlerinden birine alalım bakalım ne diyeceksin?
    Veya o çok övdüğün 'hakkın kuralları' olan şeriatın işlediği ülkelere bakalım bir sandığın gibi şeriat topluma uzay çağını mı yaşatıyor ha?

    Lan herifin sevmediğin hareketleri bile senin için be abi, deden için değil belki ama senin için, senin çocuğun için.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Sadece şunları söyleyeyim kısacadinsiz adam benim atam olamaz bunu söyleyeyim şeriatı halifeliği kötülüyorsunda onlarla yönetilen osmanlı nedense 600-700 yıl dünyaya hüküm ediyor
      Benim olmasaydı olmazdık dediğim tek kişi hz muhafazid(sav) dır çünkü ben kaza ve kadere inanıyorum . Diğer ülkelerde atatürk yok ama onlarda hala yaşıyor neden acaba?
      ···
    2. 2.
      0
      diğer ülkelerde atatürk yok ama onlar hala yaşıyor ne demek be kardeşim?
      diğer ülkelerinde elbette zor durumlarda kendilerini kurtaran savaş kahramanları, ve oluşumları var.Yoksa zaten bu tür bir zor durumdan kurtulamayıp yok oluyorlar.

      Ben kemalist bir adam değilim, mustafa kemal atatürk benim için zeki, idealist ve dünyayı okuyabilen bir adamdan başkası değil.Elindeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışmış bir adam.


      Şeriatı halifeliği kötülüyorum evet, ama ülkenin inançlarının ve hukuk sisteminin özellikle o çağlarda ülkenin uzun ömürlülüğüne zerre katkısı olmadığını da biliyorum.
      Ülkenin uzun ömürlü olmasını sağlayan şey, askeri ,ekonomik ve politik güçtür.
      sonuçta
      http://mcdn01.gittigidiyor.net/6304/63048227_0.jpg

      şu tanrıya inanan mezopotamya ve anadolu uygarlıkları binlerce yıl hüküm sürmüşlerdir.E senin hesaba göre bunların tanrısı daha güçlü? veya daha doğru?

      Herneyse sen bana burada tarihi açıklamalarla atatürk olmasaydı şöyleydi böyleydi demiyorsunki amk, ben diyorum atatürk olmasaydı şu şu nedenlerle şu şu sonuçlar doğabilir, atatürkün hilafeti kaldırmasının nedenleri şunlardır, ve kaldırmaz ise ülke için şu problemler doğabilir.
      Sen diyorsun, ya ben müslümanım,o müslüman değil, e başka ülkelerin atatürkü yok onlar neden yokolmuyo?Ben kadere inanıyorum islama göre doğru olan şeyi yapsak allah bizi bir şekilde kurtarır..
      Hayır yani sen ne önerirdin sayın dıbınakoduğum?Allah aşkına türkiye için daha faydalı bir strateji söylesene?
      ···
    3. 3.
      0
      Ha hayır sinirlendiğim şey atatürkü sevmemen değil atatürke küfür etsen ana bacı sövsen ciddiyim gibimde olmaz. Kutsal bulduğum bir adam değil.Ama herifi sevmeme nedenlerin ve söylediğin argümanlar o kadar gibik sokuk ve önemsiz ki.
      Sen bir kürt olsan ve deden isyana katılmış bir adam olsa, atatürkten nefret ediyorum desen cidden anlarım, saygı duyarım.Ama yapma işte çıkıp atatürk müslüman değil sevmiyorum deme. Sanki müslüman bir adam olsa kararları çok değişecekmiş gibi..
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster