/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +4
    -Arkadaşlar bildiğiniz gibi ingilizce önemli. Bölümlerin ingilizce olanlarının puanlarıda yüksek. Eğer ingilizceye kafanız basıyosa bölümünüzün ingilizce olan üniversitelerini okumanızı tavsiye ederim.

    Tabi ingilizce olunca hazırlık işin içine giriyo. Okul başlamadan önce hazırlık muafiyet sınavı olur çoğu üniversitede eğer bu sınavı geçebilecek kadar ingilizceniz varsa hiç hazırlık okuyum falan demeyin. Az bişey çalışın adam gibi geçin sınavı fakültede devam edin. 1 senenizi, harcamayın. Ha şuda var ben ingilizcemi geliştircem falan diyosanız hazırlığın eğitimine bakın. Eğer sadece gramer veriyosa boşverin çünkü ilk okul seviyesinden başlayacaklar ve sizin tüm hevesiniz orada biticek. Ama listening-speaking-writing-reading olmak üzere ayrıldıysa gidebilirsiniz çünkü gelişmr imkanınız var. Ama yine tekrarlayım eğer geçebiliyosanız geçin. Bu arada şuda var arkadaşlar hazırlığın kitapları biraz pahalı. Yani 2 3 tane kitaba 500 lira bayılma ihtimalinizde var unutmayın. Bazı üniversitelerde orjinal olma zorunluluğu vardır hatta almanız için o kitabın internet ödevi, vardır ve notludur. Almadan önce o notun ne olarak etkilediğine dikkat edin.

    Şehir üniversitelerinde (ismi şehir ismi olannlar değil dikkat edin kampüsü, incin olan üniversiteler) hazırlık sınıflar yabancı diller yüksek okulunda olabiliyor bu okulun bulunduğu kampüsün yerinede bakın. Çünkü yine şehrin dışında olabilir. 1 Yılınız yolda geçmesin
    ···
   tümünü göster