/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +6
    - Lisede hepinizin üniversiteye geçince ayrı eve çıkma gibi hayalleri vardı. Ama bu hayalinize biraz daha ara vermelisiniz. Çünkü ayrı eve çıkmak için öncelikle arkadaş lazım size. Okula başladığınızda bulmanız biraz zor eğer daha öncesinde tanıdığınız bi arkadaş çevreniz yoksa. Eve çıkmak için güvenilir insanlar lazım sonuçta aynı evde yaşıycaksınız iti var uğursuzu var.

    Diyelimki arkadaş buldunuz. ilk aylar tatlı gelecektir size. Sonuçta kural yok kaçta girdin kaçta çıktın derdi yok. Ama bi zaman sonra tartışmalar başlayacak. Temizlik yapılmayacak. Yemek yapılmayacak. Nöbet sistemi kursanız bile kaytaranlar olacak. Mesela sınavınız var veya hastasınjz yorgunsunuz arrkadaşlarınızın misafiri gelicek ne hasta hasta onları çekebilirsiniz ne dinlenebilirsiniz nede ders çalışabilirsiniz. Misafirler gittikten sonraki temizlikte cabası.

    Yani arkadaşlar eve çıkmak öyle özenilecek bişey değil. eğer arkadaşlarınız sandığınjz kadar temizlil, yapmıyosa Köpek bağlasan durmaz denilecek yerlerde yaşayabilirsiniz.

    Diyelimki yurt ücreti 400 tl siz o paraya ev kirası da verebiliceğinizi düşünüyosunux. 3 -4 arkadaş toplanıp çıkalım diyosunuz. Ama şunlarıda unutmayın. Yurtta kalırken herşey içinde 400 tl. Yemek derdin yol temizlik derdin yok internetin var fatura ödemiyosun eşyaların hazır. Eve çıktığında faturalar olucak eşyalar alınıcak-ki bu eşyalar 0alındığında oldukça maliyetli 2. El eşyalarında ahı gitmiş vahı kalmış. -

    Yani arkadaşlar evi falan bırakın adam gibi gidin yurtta kalın. Her imkanınız var. Ha param bol ben tek başımada çıkarım diyosanız siz bilirsiniz
    ···
   tümünü göster