/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +4
    -Arkadaşlar üniversite seçerken yine ortdıbına bakmayın. Siz oraya okumak için gidiyorsunuz. Karı kız peşinde koşacaksanız boşa okulda vakit kaybetmeyin. Üniversiteyi seçerken okuldaki profesörlerin sayısına başarılarına bakmalısınız. Yani kısacası asıl amacınız olan eğitimine. Mezun ettiği kişilerin sayısına ve kaç kişi iyi bir iş bulmuş iyi yerlere gelmiş bunlara bakmalısınız.

    Bölüm dersleri asıl önemli derslerdir arkadaşlar. Bu derslere giren hocalara bakın. Ders içeriklerine falanda bakın çünkğ üniversiteden üniversiteye ders isimleri farklılık gösterebiliyo.

    Önemli bir nokta ise üniversitenin ismi. iibf okuyamak istiyosunuz bu alanda başarılı üniversiteleri öncelikli yazın veya mühendislik okuyacaksınız kendi alanında başarılı üniversiteleri yazın. Mühendislik için teknik üniversitelerin eğitimi daha iyi olabiliyor çünkü o alanda yoğunlaşmış oluyolar. Çoğu zaman isim yapmış üniversiteler iş dünyasında daha çok rağbet görüyo. Ünlü bi söz var Odtünün sonuncusu kıytırık bi üniversitenin birincisinden daha iyidir diye. Öyle olabiliyor arkadaşlar. Eğitimi iyi olan üniversitenin ismide duyuluyo dolayısıyla çalışan alınırken üniversitenin ismi önemli olabiliyor.

    Yine mühendislik okuyacak arkadaşlar in söylüyorum. Sanayi bölgelerinde olan üniversiteler daha avantajlı olabilir sizin için. Gerek staj olsun gerek iş imkanı olsun.
    ···
   tümünü göster