1. 26.
    0
    Panpa bu şekilde bir vücut yapmak ileride seni sıkıntıya sokar. Olağan diyetini çok değiştirmeden (kilo vermeye çalışmıyorsan tabi) dengeli beslenerek ortalama bir sporla yapacağın kaslar hem daha kalıcı olur, hem de yaşlılıkta zütünden başından sarkmaz. Birkaç yıl şişkin kaslarla hava atmak için orta yaştan sonraki hayatını gibme derim ben.
    ···
    1. 1.
      0
      yaşlanınca sarkar diyorsun ha https://www.youtube.com/watch?v=n_wO4j67Kvo
      ···
    2. 2.
      0
      Panpa ben de spor salonuna giderim. Yoğunluktan düzenli gitmeye pek fırsatım olmuyorsa gym ve karateye yılın çoğu bölümünde gidiyorum. Tıp okumakta olduğum için biraz da bilirkişi sıfatı taşıdığımı düşünüyorum (Tanrı izin verirse TUS'ta da spor hekimliği kazanmayı hedefliyorum).
      Sana bu durumun hormonal, kan şekeri ve hemodinamik teferruatlarından bahsetmek isterdim ama çok uzun ve akademik konular. Tıbbi makalelere bakmanı öneririm. "Sarkar" meselesine gelince de, eskiden dağ gibi kaslarıyla boy gösteren vücutcuların şimdiki hallerini bulman zor değil. Bu adamlar testesteron ve steroid de kullanan kişiler özellikle. Sen de bu yoldaysan sonunun "sarkmak" olacağına böbreğimi de koyar bahse girerim ama umarım değilsindir.
      Proteinden zengin diyete gelince; buna ömür boyu devam edemeyeceğin için ilerde besin dengen değiştiğinde ve muhtemelen sporu da bıraktığında bu kasları vücudunda hangi mekanizma koruyacak? Vücutlarımız ne kadar karmaşık da olsa birer makinadan ibaretler ve hatta çok da kolay kandırılabilirler. "Asla" bir tanrısal kusursuzluk söz konusu değil.
      Neyse daha yazardım da sağlık konusu uzun, bitmez. Ben sen panpama ve okuyan arkadaşlara faydalı olabilmek istedim. Kendiniz için olanı yine siz bileceksiniz.
      ···
      1. 1.
        0
        steroid konusuna girmiyorum benim bu sporu yapmak zorunluluğum var o yüzden böyle dikkat edip besleniyorum tabi yaptığım doğru değil vücutu aşırı zorlamak her anlamda ama zorlamadan olmuyor sende spora gidiyorsan anlarsın aşırı zorluyacaksın aşırı yiyeceksin gerisi gelicek 183 boyda 60 kg heriftim üflesen uçan tiplerden zorlayarak oluyor değise olmuyor
        ···
   tümünü göster