/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 26.
    +11 -4
    dünyanın durması olası, tamam da, seni durduktan sonra tersi istikamette dönmeye başlayacağı düşüncesine iten şey ne?

    kendiliğinden dönen her şey yavaşlar ve durur. mesela bozuk parayı bi fiske vurarak döndürmeye başla. dünyanın büyüklüğü ve kütlesi sayesinde,(bu kadar büyük şeyi bu kadar hızlı döndüren kuvvet neydi?bu ayrı bir konu) bu hızlı dönme kim bilir kaç milyon yıl sürmüştür.ve sürmelidir de çünkü uzay boşluğunda sürtünme yoktur ve bir kez dönmeye ya da ilerlemeye başlayan bir şey sonsuza kadar döner ya da ilerler.

    ancak teknolojinin gelişmesiyle sürekli frekanslar, manyetik alanlar, radyoaktif ışıklar, kendi çaplarında gözle görünmeyen ayrı bir boyut gibi bir atmosfer oluşturmuştur havada. şüphesiz.ve bu frekanslar-ışınlar,bir hayli uzağa gitmektedir. mesela tam olarak bitmeden önce bu atmosferi dünyanın çıkışında oluşturmuş olabilir.bu da dünyanın kendi içinde bir sürtünme kuvveti oluşturmasını sağlamış olabilir.bu da son 100 yılda yavaş yavaş dünyanın dönüş hızını yavaşlatmış olabilir.bu da (teknolojinin giderek geliştiğini düşünürsek) belirli bir süre içerisinde dünyanın daha da hızla yavaşlayarak durmasına sebep olabilir.

    ancak dünyayı bu sefer tersine döndürecek bir güç maalesef yoktur..bu kadar büyük çaplı ve büyük kütleli bir şeyi tekrar eski haline döndürmek için güneşin patlaması falan gerekir. ancak bir tane güneş var ve o patlasa bile bir hayli uzağında olduğumuz için durmuş bir dünyayı eski haline çeviremez. güneş bile çeviremiyorken başka gezegenlerin bize pek bir etkisi olmaz. kaldı ki güneş çevirebilse dahi patladıktan sonra dünyanın dönmesinin bir esprisi yoktur. geberir gideriz.

    sonuç olarak dünyanın durması pek tabii mümkün.ama durduktan sonra tekrar aksi yönde dönmeye başlaması da pek tabii komik.

    seviyeyi de yükseltmişken düşürelim.am züt meme.

    Türk'lüğe de senin gibi pis müslümanlar zarar verdi zaten. savaşarak bile zarar veremezlerken bize, aklımıza din sokarak zarar vermeyi başardılar. helal olsun,ne diyim?
    ···
    1. 1.
      +1 -8
      Sen saf mısın ya? Yazıyor yukarda bak. Rezonans degeri 13 olunca sıfır noktasiymis. Ben olcmedim. Sifir noktasinda donmeden durmasi mümkün değil. O zaman karşı yönde dönecek. Türk demissin Türklük demissin islam olmadan bak ne kadar cahilsin. Oysa donmenin kainatin her yerinde oldugunu atomlarin cekirdeklerinin etrafindaki elektronlarin bile nasil döndüğünü hadislerin ayetlerin bilimsel gercekleri nasil anlattigini bilirdin eger islami bilseydin
      ···
      1. 1.
        +2
        Dunyanın durması elbette ki mümkündür, fakat mevsimler, gece gunduz döngüsü olmayacagi icin kisa surede canli yasami yok olur. Duramaz geri doner ne ya? Sen bu yazdığına inaniyor musun gercekten. Bozuk para orneginde oldugu gibi ters yone donmesi icin aksi bir kuvvet gerekir.
        ···
      2. 2.
        +1
        Hadislerin ayetlerin anlattığı bilimsel gerçeklerden örnek versene? Ciddiyim ama baştan söyleyeyim ordan burdan saçma sapan anlam çıkarmak yok.

        edit:tarık suresi demişsin.

        Göğe ve Tarık’a andolsun, Tarık’ın ne olduğunu sana bildiren nedir? (Karanlığı) Delen yıldızdır. (Tarık Suresi, 1-2-3).

        Muhtemelen burayı söyledin. Burda kastedilen şey karadelik değil muhafazid'dir.

        Burada da ayette geçen ”delen” (’’sakıb”) fiiliyle ”karadelik” ismi arasındaki söyleyiş benzerliğinden dolayı mucize iddiasında bulunulmakta..
        Konunun uzmanlarının açıklamalarını okuyalım:
        imam Kurtubi, el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an, Buruç Yayınları: 19/10 (Tarık/3)
        “Es-sâkib” “Delip, geçen;” aydınlatan, aydınlık saçan, demektir. “Şihâbun sâkibun” “Parlak, delici bir alev” (es-Saffat, 37/10) buyruğunda da bu anlamda kullanılmıştır. “Sekabe, yeskubu, sukuben ve gibâbeten” “Aydınlattı, aydınlatır, aydınlatmak” ifadelen aydınlatmayı anlatmak için kullanılır. (Buna göre) “delip geçmesi” onun aydınlatması, ışık saçması demektir. Araplar: “Ateşini aydınlat (alevlendir)” anlamında; “Eskib nârake” derler. Şair de şöyle demiştir:”insanlar onu (ününü) etrafa yaydılar, sanki o,
        Çalıçırpı ile yakılıp alevlendirilmiş yükseklerdeki bir ateş gibidir.”
        Fahruddin Er-Râzi, Tefsir-i Kebir Mefâtihu’l-Gayb, Akçağ Yayınları: 23/52 (Tarık/3)
        Sakıb
        Cenâb-ı Hak şu sebeplerden ötürü bu yıldızı, “sâkıb” (delen) diye tavsif etmiştir:1) Işığı ile karanlığı delip, karanlığa nüfuz ettiği için.2) Havada tıpkı birşeyi delen birşey gibi, doğudan nüfuz edici olarak doğduğu için.
        3) Sayesinde şeytanın görüldüğü ve vurulduğu, yani delindiği yakıldığı bir şey (şihâb) olduğu için, ona bu sıfat verilmiştir.

        Diğer bütün muteber tefsirlere bakarak da teyid edebileceğiniz üzere ayetin mümkün yorumlarından hiçbiri astronomi biliminin ”karadelik” olarak adlandırdığı olguyu çağrıştırabilecek bir manâ içermemektedir. -Tam tersine- en muhtemel yoruma göre ayetten çıkan anlam karadelik olgusuyla taban tabana zıttır. Ayette ışığı ile karanlığı delen, parlayan yıldızdan söz edilmektedir!
        ···
    2. 2.
      +11 -4
      valla ben peygamberin karılarından sonra bıraktım okumayı moruk.ya da sahabelerin karılarını paylaşmasından sonra. türk töresine ters.
      ···
      1. 1.
        +1 -3
        Senin zoruna gidiyorsa bir karı al. Baskasinin eşinden sanane. Dar görüşle olaylara bakıp sacmaliyorsun. Allah demiş ki güneş batidan dogacak. Bilim diyor ki güneş batidan dogacak. Aradaki zaman farkina bak ve bi aciklama yap. Yapamazsin. Anca kendi dusunceni soylersin
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        Allah değil, peygamber demiş. Arada nüans farkı var kardeş. Ayrıca, şu bahsettiğin bilgilerin web sitesi veya makalesi falan varsa onu at da bir de kendimiz okuyalım.
        ···
      3. 3.
        0
        sana cevap vermeye lüzum görmüyorum.ilk defa bir dar görüşlü dönüp bana dar görüşlü dedi.ne diyim?
        ···
      4. 4.
        -2
        Türklerin babasının bi kurt olması töreye çok mu uygun bay yannan
        ···
      5. 5.
        +1
        bu bir türk destanıdır. türk töresinin bir maddesi değil ki?

        geri zekalılıkta ve cahillikte sınır tanımayan bir k*rt veya arap daha.
        ···
      6. diğerleri 3
    3. 3.
      +1
      Peygamber uydurmus ama tutmuş heralde samanthacim
      ···
    4. 4.
      +1
      Yazının tamdıbının okumadım ama bu kadar dönmesini sağlayan kuvvet ne demişsin ya fizigin 4 temel yasasını incelersen görürürsün bir cisime kuvvet uygularsan bir degişim oldugunu görürsün ve güneş sisiteminde gezegenlerin birbirine uyguladıgı bir kuvvet var günes olsun başka gezegenler olsun dönmesinin sebebi budur (lise 4 e giden bir müslüüman genç) yazım hataları için kusura bakma çalışıyorum zaman kısıtlı
      ···
    5. 5.
      0
      26.4 bunları zaten bende biliyorum. parantez açıp dönmesini sağlayan kuvvet ne? o ayrı konu dedim. orada bilmediğimi söylemedim ya da kendi kendine döndüğünü iddia etmedim? ayrı bir konu olduğu için değinmeyeceğimi belirtmekte lüzum gördüm. velhasılıkelam ayrı bir konu da zaten. senin yazdığınla @1 in yazdığının bi alakası var mı? yok. benim bu konuya değinmeme gerek var mı?yok. peki konu oraya kadar gitmişken değinmek zorunda kaldım,ama değinmeme gerek yoktu.bu yüzden parantez açıp değinemyeceğimi söylememe gerek var mıydı? vardı.

      yani sen nereyi nerenden anladın, neresi sana ters düştü de atarlanıp izah etmeye çalışıyosun ben orasını anlamadım? senin söylediklerini bende biliyorum ve bu konu hakkında herhangi bir görüş belirtmedim. yalnızca görüş belirtmeyeceğimi söyledim.sen niye bana açıklama yapıyosun oğlum? geri zekalımısın la sen? ahahahahahah kimlerle uğraşıyoz amk ya.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster