/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 151.
    0
    sen yalnızca sağdan soldan duyduğuyla iş yapan bir insansın, tarih falan bilmiyorsun:

    birincisi, halifeliği kaldırılmasını ingiltere falan istemedi, istemez de. halifelik islami bir kurum değildir, 2. halifeyle birlikte siyasete dönüşmüş ve dini otoritesi nedeniyle kullanılmaya başlanmıştır. kullanan bir taraf da ingilteredir. yani onlar halifeliğin devam etmesini istiyordu daha sonra rahatça kullanmak için, Atatürk de her şeyin farkında olduğu için kaldırdı.

    ikincisi, şapka takmayanı astırdı, dostlarını öldürdü diyorsun. şapka takmayanı astırdı gibi bir saçmalığı ancak islamcılar söyler, çünkü onların uydurmasıdır, böyle bir şey yoktur. Bir de kalkıp kadınları şapka için astırdı diyorsun ki bu da saçmalığın önde gideni, şapka takmadı diye bir kadını astırması ancak bir deli zırvası olabilir. dostlarını muhalif olmasın diye astırması da tam bir saçmalık, terakkiperver fırkanın şeyh sait isyanıyla bağlantısı çok açıktır. sonuncusu şapkayı ingiltere ve fransaya pazar olması için çıkardı demişsin, o zamanki türkiye birçok şeyi kendisi yapıyordu ayrıca başlangıçta şapkalar isviçreden getirilmiştir.

    bir de burada türkçü geçinen salaklar sanki tak varmış gibi "Atatürk'ü eleştirmeden olmaz." demiş. siz önce gidin kendinizi geliştirin sonra başkasını eleştirin.

    demem o ki burada güzel caka satmışsın ancak hiçbir numaran yok, şurdan burdan duyduğunla iş yapan birisin.
    ···
   tümünü göster