/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    -5
    Ulan yarramın kafası gösterilen tarih de olmuş tarih zaten. Yıllarını vermişmiş en fazla gidip youtubedan kadir mısıroğlu dinlemişsindir.
    ···
    1. 1.
      +9 -1
      hayır. gösterilen tarihin olmuş tarih olduğunu düşünen biriyle zaten konuşmam gibtir git sabah sabah uğraştırma git oku öyle konuşalım.
      ···
    2. 2.
      -5
      Ulan salak herif bu sözünle bazı insanlara gönderme yaptığını anlamıyorum sanki ben. Bu ülkede bazı kurumlar kurulmuştur evet ilk zamanlarda bazı bilgiler insanlara aktarılmamıştır fakat durum çok partili zamandan sonra değişmiştir. Merak etme senin karşında lise tarih bilgisi olan birisi yok.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Yahu tarih profesörü daha iki üç gün önce Atatürk'ü anlatıyordu güldüm. Neye gülüyorsun dedi hocam diye başladım yine bu çok partili hayatı anlatıyor dediki;
        Bildiklerin sana kalsın her yer de herşeyi konuşamazsın yasalara aykırı bu sözlerin biz müfredatı uygulamak zorundayız çok istersen başbaşa oturur konuşuruz.
        yani anlican Üniversitelerde bile bu durum mevcut.
        ···
      2. 2.
        -2
        Adam burada sen doğruları biliyorsun dememiş. Her yerde her şeyi konuşamassın derken sen kendi tezlerini burada anlatamassın demiş. Atatürk hakkında kesinleşmiş bilgiler yoktur fakat herkesin bildiği tarih budur. Diğerleri tarihçiler tarafından uydurulmuş tezlerdir. O tezleri okuyup, onları gerçek olarak kabul edip burada millete tarihin bilinmeyen yüzü diye satamassın. Koskoca Tarih Kurumu'nu idare edecek kadar bilgili insanlarımız var bu ülkede merak etme.
        ···
      3. 3.
        +6 -2
        Adamım o adam benim doğruyu söylediğimi kabul etti emin ol konuştuk çok.
        Bak örnek veriyorum adam diyor ki derste anlatıyor
        "Atatürk çok partili hayatı istemiştir ancak başaramamıştır."
        Atatürk döneminde açılan bütün siyasi partileri kapattırdı diyorum.
        Bazı nedenler söylüyor bende bunlar neden değil şunlar şunlar var dediğim an sus diyor.
        Lise de din hocamız da edebiyat hocamızda 2.Abdulhamit düşmanıydı en sonunda olay koptu ve disiplin kurulunda tarih hocaları beni haklı buldu ancak bunun yasal olmadığını söylediler ama bi daha yapmamam konusunda uyarııp ceza vermediler. bak dostum doğuştan gelen bir merakım var tarihe. ben çanakkale savaşını ingiliz yazarlardan okurdum bizim açımızı zaten biliyoruz onlar ne diyomuş diye merak edip. düşünmeden bilmeden konuşmak pek tarzım değil ki zaten bu nedenle eleştirirm bir çok insanı.
        ···
      4. 4.
        +1 -2
        Atatürk'ün çok partili hayatı istememiş olmasını zaten herkes bilir. Atatürk'ün siyasal partileri öyle ya da böyle kapatmış olması da doğrudur. Atatürk kendine rakip istemeyen güçlü bir devlet adamımız ve liderimizdir. Atatürk'ü nasıl anladığına bağlı. Bugün Türkiye'de en karışık konu Atatürk mevzusudur sağcı adam sağcı anlatır solcu adam solcu anlatır. Benim demek istediğim tüm tarih sanki millete yanlış anlatılıyormuş gibi konuşman. Neyse ben daha fazla bu konulara girmeyeceğim sonra çaylak yapıyorlar.
        ···
      5. 5.
        0
        Ben zaten tamamı demiyorum bazı kısımlarında örtmeler kapatmalar var. bunu 17 yaşında fark ettim o günden beri resmi kaynak okurum.
        ···
      6. 6.
        +1 -1
        Sana diyeceğim tek şey aklı uçuk adamların eserlerini okuma. Dikkat edersen bunlar kanıtlanmış şeyler değildir. Fakat Atatürk'ün kendi düşünce yapısına bakarsan gerçeği anında görebilirsin. icraatları ortadadır zaten. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Atatürk ne yaptıysa bu ülkeye faydası olsun diye yapmıştır. Sana iyi araştırmalar panpa.
        ···
      7. 7.
        -2
        :) Dostum sevdim seni mesaj atıcam dursun bi köşede arada konuşuruz. ayrıca artık çok yazar okumuyorum direk belge okuyorum tarih bölümünde taşaklı tanıdıklarım var.
        ···
      8. diğerleri 5
   tümünü göster