/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +4 -26
    osmanlı büyük bir ülke olsa yıkılmazdı konu kilit arkadaşa da derhal eksilerini verin burası neo osmanlı derneği değil
    ···
    1. 1.
      +1
      roma, bizans v.s bunlarda büyük devlet değildi o zaman yıkıldılar.
      ···
      1. 1.
        +1 -3
        evet değiller bakınız ingiltere ye bakınız fransa ya bakın japonya ya bakın çin e ? siz medeniyetle devlet olmayı karıştırıyorsunuz
        ···
      2. 2.
        0
        bu senin anlayabileceğin bir denklem değil boşver herşey ortada
        ···
    2. 2.
      +1 -1
      ingiltere, fransa medeni ülkeler değildi geçmişte.
      ···
      1. 1.
        +2 -2
        yav he he sokağa sıçıyorlardı tamam başka bildikleri bi şey amk mun beyinsizleri sen hele şu an neredesin onlar nerede gibik hala utanmadan konuşuyor zekasız
        ···
    3. 3.
      +1
      sokağa sıçıyorlardı demedim dikkat et ingiltere'yi asırlarca saçma sapan din adamları ile halka büyük haksızlıklar yapılarak büyüdü. kast sistemi vardı. ne zaman laiklik geldi o zaman medeni olmaya başladılar yoksa ingilterenin büyük bir geçmişi medeniyetsizlikle geçmiştir.
      ···
      1. 1.
        +1
        evet senin şu an ülkende yaşadığın durum asırlar önce bitirilmiş. hatta mesela bakıyorum 1800 lü yıllarda maden kazası olmuş (:
        ···
      2. 2.
        +1 -2
        Abdülhamid Han zamanında Prens Bismarck'ın Abdülhamid Han a bir sözü vardı:Dünyada 100 gram akıl varsa bunun 80 i onundur(Abdülhamid Han)

        Şuan ki iktidarı beğenmeyebilirsiniz ama Abdülhamid Han ın projelerini şimdiye dek 2 kişi hayata geçirdi biri Rahmetli Adnan Menderes diğeride Recep Tayyip Erdoğan.şu anda kullandığınız marmaray olacak olan 3.Köprü istanbul da yapılan dünyanın en büyük havalimanı devletin büyüdüğünü göstermiyor mu sence??iMF ye borç veren istediği şeyi alamayınca ecevit gibi boynu bükük olmak yerine tavrını belli eden bi adamdan bahsediyorsunuz Osmanlıdan sonra ülkeye faydası olan kişiler M.K.ATATÜRK,Turgut Özal, Adnan Menderes,ve şimdiki partidir bunu inkar edemezsiniz Mhp Dsp Anap dönemi zamanımda Telekomünikasyon Cumhurbaşkanı'nın telefonunu borcu olduğu için kapattı sen yaşının gerektiği şeyleri yap. Bırak siyaseti tecrübeli okumuş kişiler yapsın.
        ···
      3. 3.
        +1
        Mükemmel bir şeymiş gibi anlatmaz mi bide bu dediklerini yapsa nolur ülkede milyonlarca issiz aldiği maaş yedigine yetmeyen işçiler varken. sinemaya gidenlerden "eglence vergisi" alan birisinden bahsediyoruz. adam yaptirdigi saraya milyonlar harcadi adamin sarayinda su içtiği bardagi 1000 lira lan. sarayında yüzlerce odasi var bi halta yaramayan. Sen hala havaalanı yaptirdi diye sevin. iyi lider de. Topladigi vergilerle yaptirdi o sarayi adam herşeyin vergilerle hallediyor cebinden 5 kuruş para cikarmadan. Allah askina bos muhabbet yapmayin surda. Milletvekiline zam yapiyor memurları işçileri düşünmüyor onlara parayi nasıl yetistiricez diyor malum sarayini nazil gecindiricek başka turlu.
        ···
      4. 4.
        0
        Unutma kardesim Atatürk zamanindada milletin ayagina giyecek carigi yokken Atatürk'ün arabasi varmis savanora yati varmis kurk giyiyomus ama bunun sebebi diger ulkelere gucsuz gozukmemek bundan onceki iktidarlari diger ulkeler her zaman kucuk dusurduler ama RTE buna izin vermior senin secimini bilemem ama bunlari gozden gecir
        ···
      5. diğerleri 2
    4. 4.
      -1
      bizim şu anki durumumuz içler acısı zaten ortaçağ avrupası şuanki türkiye'den daha ileridir.
      ···
    5. 5.
      +2 -2
      Hayatımda bundan daha saçma çok az cümle görmüşümdür. Büyük imparatorluk olsa yıkılmazdı ne demek lan, bide savunmaya bak şu an ne durumdasın diyor, ulan tarihe tak atan sen üste adam roma gibi devasa bi örneği sokmuş sana sonra tarihi unutup şimdi çok mu iyi yaşıyorsun diye ağlayan sen. Bir kere zamanları tutturamamışın mantıklı açıklaman yok.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Osmanli yikildi bak turkiyenin haline

        Roma yikildi bak romanin, italyanin, vatikanin haline

        adam sanirsin osmanli kotu roma cok iyi dedi amk

        Romada yikildi dedi
        ···
      2. 2.
        0
        Adam osmanlı büyük ülke olsa yıkılmazdı demiş, bu cümleden büyük devletlerin tarih boyunca hiç yıkılmayacağını anlıyorum başka anlam çıkaran varsa söylesin, eğer amacı trollük değilse ki ciddi ciddi cevap da vermiş.
        Roma yıkıldı dedi diyorsun roma büyük bir devlet değil miydi? Ya da ingiliz sömürge imparatorluğu, büyük iskender, cengizhan, bizans, venedik, ww1-2 arası japonlar? 3. Reich büyük değil miydi de 12 yılda yıkıldı?
        Diğer noktaya gelirsek türkiyenin durumu özellikle son 13 yıldır olmak üzere 30-40 yıllık bir periyotta kötüleşmiştir. Atatürk dönemindeki türkiyenin gelişimine kötü diyen hali o yüzden bu haldeyiz diyen beri gelsin anlatayım. Şu anki durumumuzu osmanlıyla bağdaştırmak açıkçası saçmalıktır belki din üzerinden saçmalayabilirsin ama tutmaz.
        italyanın durumunda da ben bir şey göremiyorum bizim gibi bir kansere güneylerinde sahipler ve kurtulmaya da çalışıyorlar hepsi bu, kuzeyleriyse avrupanın en ileri gelen bölgelerinden, hele bu durumu roma imparatorluğuyla bağdaşlaştırmak imkansız.
        ···
      3. diğerleri 0
    6. diğerleri 3
   tümünü göster