/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    0
    Adam osmanlı büyük ülke olsa yıkılmazdı demiş, bu cümleden büyük devletlerin tarih boyunca hiç yıkılmayacağını anlıyorum başka anlam çıkaran varsa söylesin, eğer amacı trollük değilse ki ciddi ciddi cevap da vermiş.
    Roma yıkıldı dedi diyorsun roma büyük bir devlet değil miydi? Ya da ingiliz sömürge imparatorluğu, büyük iskender, cengizhan, bizans, venedik, ww1-2 arası japonlar? 3. Reich büyük değil miydi de 12 yılda yıkıldı?
    Diğer noktaya gelirsek türkiyenin durumu özellikle son 13 yıldır olmak üzere 30-40 yıllık bir periyotta kötüleşmiştir. Atatürk dönemindeki türkiyenin gelişimine kötü diyen hali o yüzden bu haldeyiz diyen beri gelsin anlatayım. Şu anki durumumuzu osmanlıyla bağdaştırmak açıkçası saçmalıktır belki din üzerinden saçmalayabilirsin ama tutmaz.
    italyanın durumunda da ben bir şey göremiyorum bizim gibi bir kansere güneylerinde sahipler ve kurtulmaya da çalışıyorlar hepsi bu, kuzeyleriyse avrupanın en ileri gelen bölgelerinden, hele bu durumu roma imparatorluğuyla bağdaşlaştırmak imkansız.
    ···
   tümünü göster