/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 76.
    0
    panpa sorularım geliyor
    ilk olarak insan oğlunun nasıl varolduğunu düşünüyorsun eğer darwinzm e dayandırıyorsan bu iki soru
    1.maymunlarla ortak atadan geldiğimiz iddia ediliyor. Peki neden aynı sürede aynı ortak atadatan evrimleşen türlerden sadece insanoğlu düşünme yorumlama yetisine sahip olmuş
    2.ve teknik olarak evrim sürecinde bizi evrimleştiren ve görünüşe göre binevi bizi yaratan doğa ana neden kendisine zarar verebilecek bir tür evrimleştirsin, diğer tüm türler gibi doğanın kurallarına çıkacak türlermi mı yoksa kendisinin anasını gibecek insanoğlu mu ?

    3.ve eğer olası bir tanrının olmaması durumu tüm bu kainat ı anlamsızlaştırmazmı,yok olmak için mi bu çaba?
    4.ve big bang teorisine göre konuşuyorum patlamadan önceki öz durumunda zaman yokdu önce veya sonra daha var değildi ve patlama oldu ama bir patlamanın olması için evrenin her yerinde geçer bir kural bir dokunuşun olması lazımdır.bir cisim durup dururken hareket etmez yada durmaz.öz kendi kendinemi patladı
    5.bu öz nasıl varoldu, yada hep varmıydı,hep varsa nedne durupdururken patladı, sonradan oluştuysa bu durumda yoktan var eden bir yaratıcı şart değilmidir?
    6.bilinen evreni sınırlandıran bir şey veya onu sınırlandıran başka birşey yani sonsuzluk durumu olmak zorunda iken veya tam tersi bir atomu sonsuz kere ikiye ayırdığımızı düşünelim en sonunda yine elimizde ikiye ayırabileceğimiz bir parça olucaktır yani yine sonsuz bir döngüde iken ve kainat tamamen sonsuzken neden insanoğlu sizin tabirinizle ölüm gibi mantıksız bir sonla anlamsızlaşsın ?
    7.Birde şu dünyada mutlak olarak adaletin sağlanması mümkünmüdür yoksa mutlak adalet için her şeyi gören ve gözeten birine ihtiyaç varmıdır.

    benim gerçekten merak ettiğim sorular bunlardır bir kaç tane daha olucak aklıma geldikçe sorarım kardeşim
    ···
    1. 1.
      0
      Ben cevap vereyim kendi bakış açımdan.
      1) Düşünme çok fazla enerji gerektiren bir aktivite. Evrim küçük boyutlarda iken böylesi bir evrimleşme diğer organları aciz duruma getirir ve vahşi hayatta ayakta kalınamazdı. Günümüzde bilim adamları insanların 2 ayak üstünde durmasını enerji tasarrufuna yoruyor. Zira 2 ayakta ilerlemek oldukça tasarruflu. Öte yandan diyelim kuşlar önce zeka geliştirseydi diyeceklerdi ki neden diğer türler bizim kadar zeki değil. Yani insana özgü bir durum yok. Belli bir sürecin devamıyız. Zaten dikkat edersen maymunlar oldukça zeki hayvanlar. Hatta geçici hafızaları bizden daha da gelişmiş. https://www.youtube.com/watch?v=cnURDKtK8y8
      2) Doğa ananın aklı yok. Doğal bir süreç.
      3) Ortada bir çaba yok. Evet yok olacaksın. Çünkü entropiye karşı gelemiyorsun ve ölüp gideceksin. Eğer ölmeden önce sinir sistemini başka bir bedene yerleştirebilir yada kopyalayabilirsen ölümsüz olursun. Çünkü beyin tüm zihin ve sizin ruh dediğiniz bilincin kaynağıdır.
      4-5 fizikle alakalı. Fizik bilgim sınırlı es geçiyorum.
      6) Kendini olayın merkezine koyuyorsun. Evrenin seni zerre giblediği yok uygun koşullarda ortaya çıkmış bir yaşam formusun sadece.
      7) Mutlak adalet mümkün değildir. Ateistlerin böyle bir iddiası da yoktur. Gelgelelim adalet insanla başlamış bir kavramdır.
      ···
   tümünü göster