/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 101.
    0
    Ben cevap vereyim kendi bakış açımdan.
    1) Düşünme çok fazla enerji gerektiren bir aktivite. Evrim küçük boyutlarda iken böylesi bir evrimleşme diğer organları aciz duruma getirir ve vahşi hayatta ayakta kalınamazdı. Günümüzde bilim adamları insanların 2 ayak üstünde durmasını enerji tasarrufuna yoruyor. Zira 2 ayakta ilerlemek oldukça tasarruflu. Öte yandan diyelim kuşlar önce zeka geliştirseydi diyeceklerdi ki neden diğer türler bizim kadar zeki değil. Yani insana özgü bir durum yok. Belli bir sürecin devamıyız. Zaten dikkat edersen maymunlar oldukça zeki hayvanlar. Hatta geçici hafızaları bizden daha da gelişmiş. https://www.youtube.com/watch?v=cnURDKtK8y8
    2) Doğa ananın aklı yok. Doğal bir süreç.
    3) Ortada bir çaba yok. Evet yok olacaksın. Çünkü entropiye karşı gelemiyorsun ve ölüp gideceksin. Eğer ölmeden önce sinir sistemini başka bir bedene yerleştirebilir yada kopyalayabilirsen ölümsüz olursun. Çünkü beyin tüm zihin ve sizin ruh dediğiniz bilincin kaynağıdır.
    4-5 fizikle alakalı. Fizik bilgim sınırlı es geçiyorum.
    6) Kendini olayın merkezine koyuyorsun. Evrenin seni zerre giblediği yok uygun koşullarda ortaya çıkmış bir yaşam formusun sadece.
    7) Mutlak adalet mümkün değildir. Ateistlerin böyle bir iddiası da yoktur. Gelgelelim adalet insanla başlamış bir kavramdır.
    ···
   tümünü göster