1. 1901.
    +1
    sonra uyandım.her taraf sigara dumanı ve ağır rütubet kokuyordu. sağ elimle gözlerimin üzerinde gezindim birkaç saniye. genel olarak yarı çıplak yattığım yatakya yine aynı halde uyandım. elimi komidinin üstünde duran pantolonuma attım.sol cebinden bir paket winston çıkarttım. pakette ki son sigarayı dudaklarımın arasına koyup paketi buruşturdum. olduğu gibi yere attım. komidinin üstünde duran turuncu zippoyu alıp sigaramı yaktım.kol saatim gözlerime 09:22 diye fısıldadı. yataktan doğrulup tuvalete geçtim.o sırada mutfaktan gelen sesleri ve domates kokusunu duydum.bir anlık panik sonrası fiona geldi aklıma. dün gece seviştiğim hatun. yoluma devam edip tuvalete girdim. ışığı açmadım. karanlıkta işedikten sonra, elimi ve yüzümü yıkayıp mutfağa doğru yürüdüm. masayı hazırlamakla meşgul olan fiona ile gözgöze geldik. garip ve masum bir gülümseme belirdi sıcacık sarı yüzünde. sigara olan elimden tutup yanağımdan öptü. peynir,reçel, zeytin ve nadiren yediğim kahvaltılık envanter vardı masada. masaya oturdum ve çayı getirmesini bekledim. çayı masaya getirip çok sigara içiyorsun diye fısıldadı kulağıma. umursamadım.aslında o an düşünmediğim şeyleri daha sonradan düşünmeye başladım. fiona sıradan bir huur değildi hatta fiona huur değildi. hangi huur sizin çok sigara içmenizi takar ki ? veya hangi huur tüm gece bittikten sonra parası alıp gitmez ve size kahvaltı hazırlama zahmetin de bulunur ki ? tanrım! bir sevgilim vardı adeta. yanıma oturup çay doldurdu. biraz peynir aldı tabağına. peyniri bıçak yardımıyla keserken sürekli bana bakıp gülümsüyordu.

    neden yüzüme bakıp gülüyorsun ? dün geceden daha mı çirkin olduğumu düşünüyorsun ?

    elbette hayır.bir ufak gülümseme daha takınıp 'dün gece beni yatağa atmak için okudğun o şiirleri düşündüm de,gerçekten güzel şiirlerdi. sahi kimin şiirleriydi onlar'

    şaşırmıştım.bu zamana kadar taktan birahanelerde çok alkol aldım. hiçbir zaman böyle olmamıştı oysa ki.hiçbir zaman bir kadını yatağa atmak için şiir okumamıştım. kendimi pislik gibi hissediyordum. durumu kurtarmaya çalıştım.

    elbette benim şiirlerim. öyle zannediyorum ki senden başka beğenen kimse yoktur.

    emin misin ? aslında biliyor musun ? onları kitap haline getirmelisin.bu sayede çok para kazanabilirsin ve iyi bir hayat sürersin.

    benimle dalga mı geçiyordu yoksa ciddi miydi anlayamıyordum.o sırada aklıma bir düşünce takıldı.ve doğru düşündüğümü söyledim kendime. belki de fiona bir huurydu. sabah kahvaltısını bedavaya getirmeye çalışan bir huur.

    evet fiona haklısın. bunları kitap haline getirmeliyim.ama öncelik vermem gereken şeyler var sanırım. mesela yemek paramı ve kiramı bulmak gibi.

    sanırım canı sıkılmıştı. kızdığımı düşünüyordu halbuki kızmamıştım. çayı bitmişti bu arada.bir bardak daha doldurdu ve şeker atmadı.bir yudum alıp ;

    sanırım sana yardım edebilirim dedi.

    nasıl yani dedim ?

    seni kitabını basacak kişiler ile tanıştırabilirim. eğer para konusunda bir sıkıntı çıkarsa sana yardım ederim.bu şiirleri kitap halinde görmek güzel olabilir.

    kafamda ki 'huur' kelimesi kırmızı bir hal almış ve beynimin duvarlarını vuruyordu. hiç hesapta olmayan bir cümle kurdum;

    fiona,sen huur musun ?

    elinde ki çayla donup kalmıştı. yutkunmuyordu ve kızıl saçları kımıldamıyordu. elinde ki çayı masaya bıraktı, yutkundu.elleriyle saçlarını geriye doğru itip ;

    huur çocuğu diye bağırdı. hızlı bir şekilde ayağa kalkıp yatak odasına doğru koştu. üstünü değiştirip yüzüme dahi bakmadan evi terk etti.ben ise olduğum yerden kalkmamış çay içiyordum. yavaşça hatırlamaya başladım. fiona huur değildi. masadan kalkıp yatağıma doğru yürüdüm.o sırada dün geceyi tamamen hatırlamıştım. fiona bir gazetede müdürlük yapıyordu.vay canına dedim kendime. dün gece üst düzey bir yöneticiyi becerdim. eski bir birahanede tanışmıştık. ağlıyordu.bir bira da sarhoş olan bir yapıya sahipmiş zaten. sonrası pek zor olmadı benim için. fiona gitmişti ve muhtemelen bir daha gelmeyecekti ancak mutluydum.ilk defa altında çalışan insanların her gece uyumadan önce hayal ettikleri bir müdür becermiştim dün gece.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      reserved
      ···
   tümünü göster