1. 451.
    +17
    en basit şeyleri bile yapmanıza engel olan kaygı birikintisi.

    hiç kimseye zararınız yoktur, kimseye bir rahatsızlık vermezsiniz ama bunları hep insanlardan görürsünüz.
    sessiz sakin kendi halinde bir insansınızdır, sesiniz çıkmadığı için hep sizinle uğraşılır.
    okul hayatında hep dışlanmışsınızdır, ezik muamelesi görürsünüz daima. kimseye yaşadığınız durumu anlatamazsınız zaten isteselerde anlayamazlar. çünkü bunu anlamak için önce yaşamak gerekir. dışarıda herkes eğlenir hayatını yaşarken siz onlara baka baka daha da umutsuzlaşırsınız, aslında hiç hayatınız olmamıştır, mutluluk nedir bilmezsiniz. insanların arasındaki uyumsuzluğu gördükçe dünyanın adaletine söversiniz. fakat sadece söversiniz elinizden en fazla bu gelebilir.
    çok hayaliniz vardır aslında, ama hiç birini gerçekleştiremezsiniz. başka insanların mutluluğunu kıskanırsınız, imrenirsiniz çünkü sizde hiç olmamıştır.

    dışarıdayken hep soğuk ve katı görünürsünüz, herkes sizi egoist, burnu havalarda gibi görür. halbuki hiç de öyle biri değilsinizdir, ama kimseye bunu söyleyemez ve gösteremezsiniz. bir insanın gözlerinin içine bakamazsınız, tanıdık birini gördüğünüzde nereye kaçsam diye düşünürsünüz, hiçbir arkadaşlığınız kalıcı olmaz hele dostluk sadece bir hayaldir. hareketleriniz dışarıdan yapmacık görünür, daha doğrusu siz öyle düşünürsünüz. insanların gözleri hep sizin üstünüzdeymiş gibi hareketlerinizi her saniye ayarlarsınız, ters bir hareket yaptığınızda rezil olduğunuzu düşünürsünüz, tüm insanlar işi gücü bırakmış sizi seyrediyor gibi hissedersiniz. sosyal olan ortamlarda hiçbir şekilde rahat edemezsiniz, her zaman bitmek bilmeyen bir kaygı vardır. yapmakta olduğunuz her ne ise onu bir an önce bitirip oradan ayrılmak istersiniz. en iyi yaptığınız işleri sırf birileri size bakıyor diye yapamazsınız. bir kafede veya benzeri bir yerde otururken gülüşmeler duyduğunuzda size gülüyorlar sanırsınız, her şeyi üstünüze alır ve kafaya takarsınız. çok fazla düşünen insansınızdır, evden çıkarken hangi yolları kullanacağınıza, neyi ne zaman yapacağınıza, ne söyleyip, seçeceğiniz kelimelere, hatta vurgularına kadar her şeyi önceden düşünürsünüz. yani insanların saniye düşünmeyeceği şeyleri siz dakikalarca düşünürsünüz.

    insanların düşüncelerini önemsemeden duramazsınız, kimse size empati yapmıyorsun diyemez. çünkü siz empati manyağı olmuşsunuzdur, çok zeki olabilirsiniz ama bunu hiçbir zaman gösteremezsiniz, hayat standardınız yerlerde sürünür. çok yakışıklı olmanızda hiçbir işe yaramaz çünkü siz daha karşınızdaki insanla nasıl konuşmanız gerektiğini bilmiyorsunuzdur. konuşmazsınız fakat kendi içinizde çok fazla düşünürsünüz.

    sosyal fobik bir bireyin her günü birbirinin aynı geçer, sabah kalktığınızda fobi yerinde durur, hep sizinledir, hiç yalnız bırakmaz. sosyal olan her türlü şey karşısında sizi kollar, böyle de düşüncelidir. tüm senelerinizi dört duvar arasında geçirmenizin en büyük nedenidir. hiç dışarı çıkmadığınız için başka insanlar tarafından yabani damgası yersiniz. şunu iddia edebilirim ki sosyal fobi bu hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şeydir.

    evet, bu yazdıklarım sosyal fobi'nin çeyreğini bile oluşturmaz, varın gerisini siz düşünün.

    özet: ananız
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      iyi çalmışım zamanında ha
      ···
   tümünü göster