1. 26.
    +5
    evet beyler buraya kadar indiyseniz entrylerime küçük bir şans vermeye karar vermişsiniz demektir. en en en başta şunu açıklığa kavuşturalım bazılarımızın karakteri yanlızlığa programlanmıştır. yani pek insan içine çıkmayı gerçekten istemeyen yanlızlığı ve kendi içinde yaşamaktan büyük hoşnut duyan panpalarımın yanında birde tüm bunlardan şikayetçi panpalarım var. eğer sende şikayetciysen bilki senin karakterin bu değil. sen sosyal bir karaktere sahipsin ve küçüklükten beri aileden ve çevreden gelen baskıyla bu sosyal karakterin bastırılmış vaziyette.

    aslında tamamen bir hastalık sendeki. herkes dünyaya korkusuz olarak gelir panpalar hayattaki bazı şeyler aslında korkmadığımız şeyleri bize korku olarak aşılar. mesela kim dünyaya karanlıktan korkarak gelir hiç kimse ancak çocukken bin bir arkadaş sizi karanlık bir odaya kitler ve otomatikman siz karanlıktan korkmaya başlarsınız. bir başka örnek yüksekten düşersiniz ve artık yüksekten korkarsınız.

    bunun gibi sosyal fobide zamanında size birileri ayıp olmayan şeyleri size ayıp diye söyledi utanılcak bişey olmadığı halde sizi buna karşı utanmaya programladı. mesela küçükken çevrenizdeki bin arkadaşlar ahmet ayşeyi seviyor diye koro halinde çığırdı ve siz otomatikman kadın-erkek ilişkisinin utanılacak bişey olduğunu sandınız ve bu şey gittikçe büyüdü ve kemikleşti. işte biz tüm bunlarla yüzleşmeye çalışcaz.
    ···
   tümünü göster