1. 26.
    0
    @35 muhteşem yüzyıl tarihiyle olma bu işler bak halil inalcık aleviydi dedi diyorum sen kalkıp değildi gibi saçma sapan konuşuyorsun. dünyanın en büyük osmanlı tarihçisini tenkit ediyorsun bu bir. hacı bektaşta alevidir bu iki. sünnilik muaviyeciliktir tam olarak hanefiliği bir araştır bu üç. hz ömer hz muhafazidin kızı fatmaya neler yapmış yahu nasıl müslümansın sen aç bi din tarihi oku. hz ebubekir hz muhafazide bu adam kendinde değil vasiyet yazamaz demiş mi dememiş mi bir otur oku dıbını gibtiğim delirttin gece gece beni. muhafazidin ümmedini nasıl böldüler kim kimin yanındaydı onları bir oku sonra gel buraya belli ki kitap okuma kültürün yok ama google da bile vardır aç ordan bak.

    hristiyan demedim hristiyan olduğunu dillendirenler var dedim. bir çok kaynakta osman beyin adı ataman diye geçer osman değil. öz be öz türktür ve kesinlikle müslümanlığa sonradan geçmiştir bu kesin. ama hristiyanlıktan mı şamanlıktan mı müslümanlığa geçti orası muamma. büyük ihtimalle şamandı. en yakın arkadaşı köse mihal hristiyandır ve müslümanlığa geçmiştir. ottoman atamandan gelir osmanlıdan değil. orhan öz be öz türkçe isimdir. bak güzel kardeşim bilgin cidden çok zayıf çok az şey biliyosun. aç halil inalcık'ı ilber ortaylıyı sina akşini bernard lewisi falan oku. yabancı kaynak zuhrer falan var apaçık herkesin bildiği basit şeylerde inat etme. şimdi oturup külliyat yazacak değilim sana gece gece ama bilmiyorsun hiçbişey.

    ben leonardo da vinci diyorum adam ali kuşçu diyor ey ümmeti muhafazid :-)

    neyse bi sürü isim verdim git oku onları yakın türkiye tarihide var uzağıda var. canın ister okursun öğrenirsin aydınlanırsın ve osmanlının iğrenç yapısı hakkında bilgi sahibi olursun, canın ister mustafa armağan kadir mısırlı gibi kafanı kuma gömersin senin bileceğin iş. ama osmanlı türk tarihine bir ihanettir. türkler geriyse osmanlı yüüzndendir. bu benim şahsi fikrim. okudukçada yumuşamıyor aksine sertleşiyor kal sağlıcakla
    ···
   tümünü göster