1. 776.
    0
    Rezzzzzzz
    ···
  2. 777.
    0
    Rezzz aradigim baslik
    ···
  3. 778.
    +5
    -Japon Dili ve edebiyatı

    Son yıllarda fazla rağbet görülen bir bölüm. Ankara ve erciyes üniversitesinde var. Dilci kardeşlerim düşünebilir ama hocaları iyi midir en ufak bir fikrim yok maalesef.

    -Jeofizik Mühendisliği

    türkiye'de ilk jeofizik mühendisliği istanbul üniversitesinde kurulmuştur ama yeteri kadar ilgi görmemiştir. eğer okuyacaksanız itü ya da katü'yü tercih edin. Normalde önerecektim ama bundan 5-10 sene sonra her yer mezunlarıyla dolacak, o yüzden kararsızım.

    -Jeoloji Mühendisliği

    Beyler farz edelim almanya'da falan olsak direk gidin derdim ama ülkemizde değer verilmeyen bir bölüm. yani bu bölümde bir de diğer mühendisliklere nazaran biraz daha fazla sözel ağırlıklı. yani ezbere giriyor bazı şeyler. araştırmak lazım.

    j bitti beyler, k'yi yazacağım birazdan ama cidden 2 günde bu kadar ilerlemek yordu, ben bile j'ye hızlıca gelmeyi beklemiyordum.
    ···
    1. 1.
      0
      Kardeş yazdığın bu kadar şeye laf söylemek gibi olmasın ama J yi 2 saattemi yazdin
      ···
      1. 1.
        0
        panpa dışarı çıkıp geldim o arada, işlerim çıktı. şu anda bile m'de 3-4 tane yazabildim anca maalesef. sürekli bilgisiyar başında da değilim.
        ···
    2. 2.
      0
      girişken, marjinal ve japonya'ya da ilgili biriyseniz ben tavsiye ederim japon dili ve edebiyatını. lakin okulda belli seviyeye kadar x dili edebiyatındaki x dilini öğretirler. siz uğraşıp öğrenecekseniz böyle pazarı olan dilleri okumak fena fikir değil. hele bir de ona bağlantılı bir dil daha biliyorsanız (mesela herhangi bir dil+ingilizce, japonca+korece, rusça+sırpça, arapça+türkçe gibi) ciddi ciddi düşünün derim. mezun olunca japonyayla ticaret yapan firmalarda güzel mevkiler elde edebilirsiniz. ya da tam tersi japon firmalar sizi işe alır. tekrar ediyorum, o dili sıkı bilmeniz gerekir, işi çözmeniz, adamlara imzayı attırmanız beklenir.
      ···
  4. 779.
    0
    işe yarar
    ···
  5. 780.
    0
    Rezervasyooon
    ···
  6. 781.
    0
    Yaz panpa yazz şimdiden 5 bölüm yazdım sjsjsjsjs
    ···
  7. 782.
    0
    650 rezervasyooon
    ···
  8. 783.
    0
    Rezimi alayım ygs lys den sonra bakarım
    ···
  9. 784.
    0
    Rez faydalı
    ···
  10. 785.
    +1
    Sen varya sen adamsin
    ···
  11. 786.
    +14
    -kamu yönetimi

    son zamanlarda geleceği olmadığı prefesörler tarafından konuşulan bölüm. her okuyan vali, kaymakam falan olamıyor ne yazık ki. bu bölümde okuyanların çoğu da üniversite de yatıyor, kendilerini geliştirmek için pek çaba sarf etmiyor. Bölümlerinin kıymetini bilemiyorlar. Bu bölüm hakkında tavsiye verip vermemekte kararsızım. Sadece profesörlerden duydum çünkü, arkadaşlarımdan 1 tanesi bile bu bölümü okumuyor. Ha gitmek isteyen olursa, marmara, dokuz eylül ve akdenizi tavsiye ederim.

    -Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği

    Sadece bolu'd var ama tavsiye etmem, gitmeyin.

    -Karşılaştırmalı edebiyat

    edebiyat, dil ve kültür hakkında çok geniş bilgiler veren bir bölüm. dilci kardeşlerime tavsiye ederim. Ve gerçekten dersleri de fazlasıyla zevklidir.

    -Kazak Dili ve edebiyatı

    Boşuna yazmayın, pek geleceği yoktur.

    -Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi

    Sadece bilkent' de olan bir bölüm. Tam burslu kazanırsanız gidin, %50 burslu kazanırsanız bile gitmeyin. Pek tavsiye edemem.

    -Kimya

    Kimya'ya 1 gram ilgisi olan varsa tavsiye edebilirim, baya eğlenceli bir bölümdür ama hani rastgele tercih yapacaklara söylüyorum yazmayın. her gün söve söve okula gidebilirsiniz.

    -Kimya Mühendisliği

    Benim dayım ytü kimya mühendisliği mezunu olduğu için bu konuya fazlasıyla hakimim. Ha gelin görün ki kendisi de mezun olduğu işi yapmıyor, özel bir şirkette yöneticilik yapıyor. Bu bölümü okumak isteyen kardeşlerime, kapağı yurtdışına atmalarını tavsiye ederim. Devlet işi , yani memurluk çok azdır. Ama yurtdışın da çok iyi paralar kazanabilir. Çok fazla stresi de beraberinde getirebilen bir bölümdür, haberiniz olsun.

    -Kimya-Biyoloji Mühendisliği

    Sadece Koç üniversitesinde olan bir bölüm. kazanabilen varsa, durmadan gitsin derim, malum koç çok iyi ve kaliteli bir üniversite. Geleceğiniz sizin için çok iyi olur.

    -Kimya Öğretmenliği

    Normal kimya'ya göre daha avantajlı, öğretmen olma şansınız var doğal olarak. Atamaları hakkında durumun ne olduğunu bilmiyorum, araştırmak lazım.

    k'ye devam edeceğim beyler.
    ···
    1. 1.
      0
      kimya, fizik gibi değildir pratik hayatta bolca yansıması vardır. kimya öğretmenliğinden bile mezun olsanız işinizi iyi biliyorsanız kimyagerlik yapabilirsiniz. kimyadan mezun olunca direkt kimyagersiniz zaten. güzel bir üniversitede ısrarla tavsiye edilir.

      not: kimya öğretmenliği ygs'den alıyordu bu seneden itibaren lys'den alacak, dikkat
      ···
  12. 787.
    +11
    -Konaklama işletmeciği

    Bölümüme yakın olduğu için biliyorum, okumanız taraftarı değilim.

    -Kontrol ve otamasyon Mühendisliği

    Sadece itü'de ve Yıldız Teknikte olan bir bölüm ama ilk defa geçen ay falan böyle bir bölüm olduğunu duymuştum. Nedir ne değildir bilmiyorum. Okuyana ya da profesörlerden birisine sorarım.

    -Kore Dili ve edebiyatı

    eski kız arkadaşlarımdan birisi bu bölümde okuyordu, bir nostalji oldu beyler :d , neyse köle dili edebiyatı falan diye bazı yerlerde dalga geçtiklerini duymuştum, ha ama bu sadece ona ulaşamayanların lafıdır. Kendinizi geliştirirseniz, inanın çok güzel paralar var. Okuması da ayrıca keyiflidir.

    -Kurgu Ses ve Görüntü Yönetmeni

    Sadece Dokuz eylülde bulunan bölümdür, meraklısı varsa gitsin derim. Zor ve ağır çalışma koşulları sizi bekleyebilir yalnız.

    -Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı

    Sadece gazi'de var zaten ayrıca m.t.o.k. olarak alıyor, meslek lisesi çıkışlı değilseniz isteseniz de gidemezsiniz, tavsiye etmem.

    -Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım

    Bu bölümde sadece Gazi de ve ankara'da var.(batmanda da varda, gitmeyin oraya) Mezunlarının söylediklerini okudum, müzede falan çalışabilyormuşsunuz ve de akedemisyan açığı varmış, tabi okuduklarım ne kadar güvenilir bilemiyorum, sonuçta arkadaşlarımdan falan duymadım, profesörlerden de bir bilgi almadım. Araştıracağım.

    k bitmiştir beyler, l'ye geçeceğim.
    ···
    1. 1.
      0
      yine bir dili ve edebiyatı görmüşken, böyle bölümler çalışkan ve girişken insanlar içindir. bunu altını çizerek söylüyorum. okulda da size o dili ÖĞRETMEZLER! tıpkı 12 yılda ingilizce öğrenemediğiniz gibi 4 yılda da merhaba merhaba atarsınız. diploması çalışmayan (diploması çalışan: öğretmen, tabip, diş hekimi, mühendis) bir bölümdeyseniz her şey sizin elinizde. ama kendinizi umutlandırmayın derim, (örn.) yozgat üniversitesinden mezun olup da o efsanevi 'kendini geliştirme'yi gerçekleştiren yoktur. bir boğaziçi'nin ise size katacakları inananamayacağınız derecede fazladır. istemeseniz de 'kendinizi geliştirtir'.

      ben lise son olduğum için arada mezunlar gelir bölümlerini tanıtır sınıfa falan, kurgu ses ve yönetmenliği okuyan bir çocuk geldi, aradığınızı bulamayacaksınız orada. çocuk haftada üç bin lira kazanacağını iddia ediyor ama yapmayın arkadaşlar bölüm 280 puan... memlekette her gün film çekilmiyor ki. ama elinizden tutacak bir yönetmen dayınız ve yeteneğiniz varsa gidin tabii. her şey dayı da değil.
      ···
  13. 788.
    +4
    Amk kara kara dusunuyordum ne secicem diye cok yardimci olacak burasu bana rez alayim

    Taşaklara kurban abim sağolasın
    ···
  14. 789.
    +8
    -Latin dili ve edebiyatı

    sadece istanbul ve ankara üniversitesinde bulunan bölüm. Ha girmesi kolaydır da okuması insanı mahveder. 4 senede falan zor bitirilir. Dilciler bir düşünsün derim, iş ağını bende araştıracağım. Sonuçta Latin dili, geleceği olabilir.

    -Leh dili ve edebiyatı

    Sadece istanbul üniversitesinde bulunan bölümdür. Adı üzerinde Lehçe öğretiyorlar, yani polonya'nın dili. Ne kadar geleceği olur inanın bilmiyorum, tavsiye etmem.

    -Lojistik Yönetimi(önemli)

    Çok fazla geniş bir ağı vardır, ingilizce'yi iyi derecede öğrenip üstüne 1 dil üzerine daha çalışmalısınız. Cidden, bu bölümü okuyan diğer kişilere fark atarsınız. Tavsiye ederim. iş bulma olanağınız fazlasıyla geniştir anlayacağınız.

    L'de bitti. M'ye bir kaç saat içinde geçerim.
    ···
    1. 1.
      0
      abim dalga mı geçiyorsun yoksa pentagon'da amcan mı var? :D latin dili geleceğin dili falan olamaz, ne alaka. ölmüş gitmiş bir dil. siyasi potansiyeli olan diller:

      ingilizce: tek başına yetmez diyenlere bakmayın, herkes şekspir amk memleketinde, kaç kişi adam gibi konuşabiliyor? konuşan da zaten ya doktordur ya uzay mühendisi. ingilizcenin eğitimini almış adamlar zaten diğer dersleri de almıştır ve iyi meslekleri vardır, olacaktır. peki kim turist gezdirecek, tezgahtar olacak? ingilizce bırakın yetmemek, tahtını sağlamlaştırıyor. internet sayesinde her şey ingilizce oldu. bugün bir meme capsini bile ingilizce bilmeden bulamıyorsunuz.

      rusça: öğrenin, en kötü öğretirsiniz. turist de bol. ama zordur padejler zaten rusça öğrenme başlığına bakın direkt padejlerden yakınırlar :D o da alışkanlık işi, vakit ayırıp zevkle yaparsanız hallolur, boşnakça öğrenmeye çalıştığımdan biliyorum. ikisi de slav dili ve %60 benzer.

      arapça: her ne kadar ingilizcenin tahtı sarsılmasa da, siyasi olarak yükselmeye en müsait medeniyet bizim islam medeniyetimiz. çünkü daha dibi yok bu işin inşallah. islam'ın altın çağı olan orta çağda binlerce latince ve yunanca metinler arapçaya çevrildi. muhtemelen bir benzeri ingilizceden türkçe ve arapçaya olacaktır yükseldiğimiz takdirde. batı medeniyeti bir gün kendi kendini yok edecek fazla büyümekten ama belki yarın belki yarından da yakın. yine de şahit olmama imkanımız yüksek.

      çince: beyler bu artık klişelerşti, öğrenin siz ama ben daha fazla konuşamayacağım...
      ···
    2. 2.
      0
      abi böyle coşuyorum ama yanlış anlama emeğine saygılar, Allah razı olsun mükemmel bir iş yapıyorsun keşke 3 ay önce ben kafayı yemeden önce de böyle yol gösteren olaydı
      ···
      1. 1.
        0
        estağfirullah kardeşim, latince'yi zaten araştırmak lazım dedim, profesörlerden falan bilen varsa soracağım. bugünü düşünmeden geleceği'de düşünerek hareket etmeye çalışıyorum. ve 3 yıldır ingilizce dışında rusça gören birisiyim, aşırı zor bir dildir. fikirlerine, söylediklerine saygı duyuyorum. yorum yazmaktan'da çekinme sakın, her zaman yaz ki hep beraber bilgilenelim kardeşim. Bir de sana ufak bir tavsiye vereyim, malum baya bir azmetmiş yazmışsın :d ingilizce'nin yanında almanca öğrenmeye çalış. sonra 3. dile geç.
        ···
      2. 2.
        0
        Valla abi almanca beni bayıyor, bilmiyorum. Neden böyle bir tavsiye verdin?
        ···
  15. 790.
    0
    Res aldım
    ···
  16. 791.
    -2
    Gereksizleri yazma ya direkt sivil hava ulastirma uluslararası iliskiler ve siyaset uluslarlarasi iliskiler ve avrupa birligi bunlari yaz
    ···
    1. 1.
      +1
      kardeşim onlar bilinenler, benim amacım daha çok bilinmeyenleri öne çıkarıp, az üniversite'de olanları söylüyorum. ama hepsini içine alıyorum ki, tuhaf tercihler yapmayın. Dediklerine ileri de değineceğim. Teşekkür ederim.
      ···
  17. 792.
    0
    Rezerve
    ···
  18. 793.
    +10
    -Maden mühendisliği

    Okumanızı tavsiye etmem. Sıkıntılı bir meslektir, malum.

    -Makine Mühendisliği(DiKKAT)

    Şimdi beyler, bunun hakkında uzun uzun yazmayı planlıyordum ama kısaca özet geçeceğim. eğer bu bölüme gitmek istiyorsanız, lütfen ygs'ye ve lys'ye tüm kalbinizle çalışın. Çalışın ki iyi bir üniversite'yi kazanın. Orada ki hocalar diğer okulların hocalarına göre daha iyi olacaktır. Normal anadolu'da bunun bölümünü okumak biraz riskli. Bana kalırsa baya bir riskli ya neyse. Size tavsiyem kaliteli üniversiteler yani istanbul içinde, ankara içinde, izmir içinde(üniversite adı bilerek vermiyorum) kazanmanızdır. Allah yardımcınız olsun.

    -Maliye

    hiç bir bölümü kazanamayana tavsiye ettiğim bölümdür. kpss'de 85 alsanız güle oynaya atanırsınız. risksiz bir bölümdür. tm'ci kardeşlerimden az puan alan kişi buraya gitse mutlu olacağını düşünüyorum. ha sakın yatar aşağı geçerim diye de hayaller kurmayın, okuması zordur.

    -Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

    Bu bölümü tavsiye etmiyorum, çünkü herhangi bir teknik üniversite'de bunun bölümü yok. Sıkıntı yaşayabilirsiniz.

    -Malzeme bilimi ve nanoteknoloji

    Bu bölüm hakkında bilgim yok ama çoğu özelde olan bir bölüm. Araştırmak lazım.

    -Matematik

    Alanları fazla geniştir ama okumakta cidden aşırı zorlanırsınız. Ayrıca normal öğretmenlikte değil bu, formasyonu hakkında bir bilgim yok. Matematiği ne kadar sevseniz de üniversite de bu durum değişebiliyor.

    -Matematik Mühendisliği

    itü ve yıldız teknikte olan bir bölüm.(Gümüşhane'de varda oraya gitmeyin.) bu bölüm tam da kendini geliştireceğine inanan ve güvenen birisi içindir. 1 ders bile kaçırsanız geri de kalırsınız, gündelik çalışmalısınız. 4 yılda da zor bitirirsiniz ama bu bölüme kendini adayanlar da iş bulma ihtimali yüksektir. Üzgünüm ama ygs'ye harcadığınız vaktin çok daha fazlasını buna harcayacaksınız.

    m'ye devam edeceğim.
    ···
  19. 794.
    +10
    beyler yüzlerce mesaja cevap veriyorum, çok fazla yoruldum. 2 gün gibi kısa bir süre de m'deyiz. maksimum 4-5 gün içinde bitiririm ben bunu. bu yüzden bugünlük bırakacağım. yarın yine akşam 6-7 gibi yazmaya başlarım.
    ···
    1. 1.
      +1
      Bekliyoruz reis
      ···
    2. 2.
      0
      Üst not:başlık sahibine yazmıştım ama belki başlık sahibi kadar bilgili bir abim vardır bana yardımcı olur yine buraya da yazayım dedim
      ben mezuna kalmış biriyim att mezunuyum KPSS'den 90 aldım sıradaki hedefim ygs de lys de falan yerleşmede ilk 20 k girmek ama mat sıfır Türkçe 37 yaptığım sosyalde 38 yaptığım da oluyor ama mat bir türlü 10-12 yi geçemiyorum yıllardır aklımda hukuk var prestijli güzel bir bölüm olduğu için tmcilerin tıpı olduğu için bir bakıma istiyorum Çünkü ben başarılı oldukça mutlu olan biriyim biraz prestij kariyer meraklısıyım da denilebilir kendime güveniyorum zeka konusunda ama matematik hariç Yani ben bu netlerimle falan hukuk olmazsa hangi bölüme gidebilirim aklımda bir de pgiboloji de çok yoruyor Zihnimi benim sana sormak istediğim ise Hukuk olmazsa hangi bölüme gidip kariyer prestijli biri olabilirim Yani sağol çok yardımcı oluyorsun
      ···
    3. 3.
      +1
      Pgibolojiyi iyi yerde okursan büyük adam olabilirsin ama yüksek lisans şart. Hocaların seni sevmesi falan da gerekir. Hukuk okuyunca da pek büyük adam olunduğu söylenemez ama anladığım kadarıyla pervasız girişken bir panpamizsin, öyleyse hukuk tavsiye ederim. Bu durumda sozelden rahat girersin 20k'ya, tm3'te girersin tm2'de zorlarsin. 'h' entrysini bul, orada yazdığimi da incele, tavsiye ederim

      Edit: hemen başla matematigi bir 20ye zorla çünkü lysde zaten yapman çok zor dersini alan adamlar bile yapamayabiliyor. Zaten edebiyattan ona vakit ayiramazsin
      ···
      1. 1.
        0
        Sözelden lys de ilk 2-3k bile girerim güveniyorum kendime
        ···
      2. 2.
        0
        sözelden girersin abi ama sözelde güzel bölüm yok
        ···
      3. diğerleri 0
    4. 4.
      0
      hanzalahanzalmayanhanz, hukuk için niye öyle dedin ki pgibolog maaşı asgari ücretle baslıyor pek prestijli olacagını sanmam ayriyeten klinik yüksek lisans yapmak zordur.
      ···
    5. diğerleri 2
  20. 795.
    0
    Ozeldeki mesajlara cevap ver kardsm
    ···