1. 751.
    0
    Yolllaaa
    ···
  2. 752.
    +6
    Beyler birazdan başlıyorum. Yine fazlasıyla mesaj gelmiş, onlara akşama doğru cevap vereceğim. Bölümlerde okuyan arkadaşlarda bana ulaşsınlar, size yönlendireceğim kardeşlerim.
    ···
  3. 753.
    0
    sözlükteki liseliler şukuluyo
    ···
  4. 754.
    0
    Rez alayim
    ···
  5. 755.
    +12
    -ibrani dili edebiyatı

    okumayın. açıklamaya gerek bile görmüyorum.

    -iç Mimarlık

    Tavsiye edebileceğim bir bölümdür. okuması en az normal mimarlık kadar zordur. insanı mahveder ama ayrıca da zevklidir, eğlencelidir. Bazı iç mimarların normal mimarlardan daha fazla para kazandığını bile biliyorum. Tabi çizmeyi falan seveceksiniz, bir göz zevkiniz olacak yoksa zor bitirirsiniz.

    -iktisat(Dikkat)

    Beyler anadolu'nun herhangi bir ücra köşesinde okumak bu bölüm için ciddi mana da sıkıntı. Verdikleri eğitim de sizi ne kadar ileri zütürür bilemem. Okuyacaksanız, boğaziçi, tobb(özel), odtü, bilkent, hacettepe, ytü gibi yerlerde okumalısınız. ha baktın kazanamadın ve farz edelim uşakta okuyorsun. diğerlerinin seviyesine gelmen için yıllarını vermen gerekebilir.

    -ilahiyat

    Zaten imam hatip lisesi mezunlarının alayı bu tarz bölümlere yerleşiyor. gitmek isteseniz bile farz edelim, anadolu, ya da normal meslek lisesi mezunu olsanız arapça'yı ilk kez görmüş olacaksınız ve aşırı derecede zorlanacaksınız. Ha imam hatipli varsa aramızda onlara zaten tavsiye etmeye gerek yok direk gidiyorlar.

    -iletişim Bilimleri

    Sadece doğuş üniversitesi(özel) ve çukurova üniversitesin de var. geleceği parlak diyorlar ama bu bölüm hakkında sadece bir şeyler duydum araştırmadım. o yüzden bu bölüm hakkında yorum yapamayacağım, araştırmak lazım.

    -iletişim Tasarımı

    Tavsiye ederim, her okulda yoktur ama iyi bölümdür. yıldız teknik'i yazın derim. araştırdığınız da göreceksiniz. yıllar önce yetenekle alıyorlardı, yine uzun zaman önce de puana dönmüşler.

    -ilköğretim Matematik Öğretmenliği

    Tavsiye ettiğim bir diğer bölüm. Lise matematik hocalarına göre bu bölümde daha fazla atama var. Hem aşırı zorlu bir bölüm de değil, win-win durumu yani.

    -imalat Mühendisliği

    Beyler, bir tane arkadaş burada okuyor, baya övüyordu makine mühendisliğinden daha iyi falan diye ama(anadolu da bir üniversite de okuyor) bilemiyorum. iyice araştırmak lazım, bu konuda bir şey diyemem.

    -ingiliz Dil Bilimi

    Hacettepe ve Mersinde var sadece. Hacettepe geçen sene 417 puanla kapatmış, tavan puanı ise 475. iyi bir bölüm olduğunu düşünüyorum ama geleceği var mı inanın fikrim yok. Bu bölümü de herkes bilmez mesela.

    i çok fazla devam edeceğim.
    ···
    1. 1.
      0
      işletme enformatiğinide yaparsanız sevinirim
      ···
    2. 2.
      0
      1- imam hatip liseleri genelde NAH ilahiyata giriyor sen 10 sene sonra görürsün.
      2- ortaokul öğretmenliklerinin win-win olduğunu açığa vurma puanlar yükselmesin oç
      ···
    3. 3.
      0
      Şuan ülkede iş imkanı en geniş ilahiyat fakülteleridir akp 10 yıl daha bu ülkenin basında olur aklı olan ilahiyata gider 4-5 yıl sonra işiniz hazır ögretmenlik vs vs
      ···
    4. diğerleri 1
  6. 756.
    0
    Bilader yarıda bırakmayacan değil mi.
    ···
    1. 1.
      +1
      Bırakmayacağım kardeşim z'ye kadar yazacağım Allahın izniyle.
      ···
      1. 1.
        0
        iki senedir atanamadım ve yeniden üniversite okuyacam, özel eğitim öğretmenliği düşünüyorum tavsiye eder misin
        ···
      2. 2.
        0
        hangi bölüm abim

        edit: yani atanamadığın
        ···
  7. 757.
    0
    Rez
    Sayfa 32
    ···
  8. 758.
    0
    Reservef
    ···
  9. 759.
    0
    cCc sessizce nöbetteyiz cCc
    ···
  10. 760.
    +9
    -ingiliz Dili edebiyatı
    Dilci panpalarımın ilk tercihi ingilizce öğretmenliği olduğu için, kazanamayanlarda bu bölüme gidiyor. Bu bölümü okuyup hemen öğretmen olamıyorsunuz çünkü formasyon almanız lazım. Zaten okuyanların hemen hemen hepsi formasyon için çabalıyor. Tavsiye ederim.

    -ingiliz Dili ve Karşılaştırma edebiyat Bölümü
    Sadece koç üniversitesinde var. Geçen sene, %25 burslu aldığında bile en düşük 481 puanla kapatmış. %50 burslu 492, tam burslu ise 507 puanla kapatmış. Bölüm hakkında maalesef bir bilgim yok, bu kadar fazla puanla aldıysa iyi bir geleceği olsa gerek ama araştırmak lazım tabi ki. Arkadaşlarıma danışacağım, bulabilirsem orada okuyan birini bulacağım.

    -ingilizce Öğretmenliği (önemli)

    Dilci arkadaşlarımızın, öncelikli hedefi. Atanması zor da değil, amcamın eşi’de Hacettepe ingilizce öğretmenliği mezunu. Hacettepe’yi, boğaziçi’ni, odtü’yü tavsiye ederim. Oha be abi uçtun sen diyorsanız, diğerlerine göre en az 30-40 puan aşağıda olan, Gazi, Anadolu gibi üniversiteleri tavsiye edebilirim. Ancak hocaları iyice araştırmak lazım, ne kadar öğrencilerine etkililer bunu sorgulamak lazım.

    -insan ve Toplum Bilimleri
    Sadece ışık üniversitesin’de(özel) var. Bu üniversite hakkında en ufak fikrim olmadığı gibi, bölüm hakkında da bir şeyler bilmiyorum. Ne kadar iyi bir bölüm, ya da ne kadar kötü bir bölüm tartışılır. Araştırmak lazım.

    -inşaat Mühendisliği(Burası Önemli)

    Öncelikle bilinmesi gerekir ki, okunması zordur. Bunu göze alacaklar yazsın. Bunun dışında geleceği olan bir meslektir. Devlet dışında, doğal olarak hayatınız şantiye’de geçecek. Şu an bizim bir abi inşaat mühendisi, hala daha gün geçtikçe bir şeyler öğreniyorum diyor. Çalışan işçi ağabeylerimiz, işle ilgili bir sıkıntı olduğunda ilk size geliyorlar. Tabi bu her yerde aynı değil. Okuması zor olduğu kadar da, zevkle okunması da gayet doğal. Bu yüzden tavsiye ederim. Tabi dil öğrenmeli ve kendinizi geliştirmeyi bilmelisiniz.

    -islami ilimler
    Zaten aynı ilahiyatta olduğu gibi, bu bölüme gidenlerde %80-90’lık kısmı imam hatip çıkışlı. Abi olsun okumak istiyorum diyen varsa, yazın Arapça öğrenmeye başlasın ki, imam hatip çıkışlılardan geride kalmasın.

    -ispanyol Dili ve edebiyatı
    Şimdi bu dile benzeyen Portekizce (baya benziyorlar, yakınlar) ve de italyanca var. Zaten Ankara üniversitesi ve istanbul üniversitesi dışında yok. Bu bölüm hakkında benim de fikrim maalesef çok az , hocaları nasıldır bilemiyorum. Geleceği olduğunu söylüyorlar ama araştırmak lazım.

    i'de son 7 bölüm kaldı beyler onu da atacağım şimdi.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      aha beyler benim bölüm, coşturuyorum. ingilizce öğretmenliğini devlette yapacaksanız yüksek puanlıları falan gibtir edin onu yapamadım diye bu arkadaşa -iyi niyetinden şüphem yok ama- uyup da iyi ünide edebiyat falan okumayın. formasyon kaldırıldı, gelebilir ama gelmeyebilir de bu risk alınmaz. ben balıkesir üniversitesi istiyorum tavsiye ederim, eğitim fakültesi 100+ seneliktir o iyi ve köklü dediğiniz üniversitelerden kat kat köklüdür, eğitim mükemmel değildir ama memur şehri işte amk ortamlara akma niyetiniz yoksa benim gibi sakin müslüman bir insansanız ve kendi kendinizi geliştirmek istiyorsanız buyrun gelin hatta pm atın tanışalım kim bilir belki birlikte okuruz. ingilizceniz iyiyse yani bir 65-70 yapabilmişseniz merak etmeyin işsiz kalmazsınız Allah'ın izniyle çünkü bu teknoloji çağıyla ingilizcenin tahtı hiç olmadığı kadar sağlam, bizim ünilerimizde bile doktoralar ingilizce yazılıyor belki 20 sene sonra ingilizceden başka dilde bilimsel makale çıkmayacak. sizin göreviniz bebelere ingilizce öğretmek olacağı için sınavı kazandığınız derecede ingilizce yetecek de artacak. devkette atamalar süper gidiyor devletin parası olsa tüm atanma başvurularını atayacak ama işte maliyeye bağlı bu işler zira şu an 6 bin ingilizceci açığı var mebde ve 6 bin de başvurup atanmamış olan var. sıkı durun, 5.sınıflar full hazırlık sınıfı olursa ihtiyaç 10-15 binlere çıkacak deniyor. devlete bel bağlamak zorunda değilsiniz benim ingilizcem süper diyorsanız ağzınıza da laf yapıyorsa kolejler ve dil kursları sizi bekliyor, özel ders cabası. hele bir de ikinci diliniz olursa özelde değmeyin keyfinize. ve son sürpriz: ülke genelinde bütün ingilizce öğretmenliklerindeki kız öğrenci oranı %70-75 civarıdır. yokatlas.gov.tr den lisans atlasından ing öğretmenliği seçin ve cinsiyet dağılımlarına göz atın. resmen rüya bölüm. kazanabiliyorsanız neden olmasın? ama puanı çok da yükseltmeyin ha muallakler neme lazım biz de giriyoz sınava sonuçta. düşünen varsa pm atsın tekrar söylüyorum, tanışabiliriz.

      not: dilci değilim eşit ağırlıkçıyım (sayfa 12 olması lazım) 'h' entrysinin altındaki uzun yazımı okuyabilirsiniz hikayem için. ah ulan bi de dilci olucaktım ki bu sene tanıştığım ingilizce hocam da söylüyor keşke dilci olsaymışsın diye (hiçbir hocadan ders falan almadım sınav okuma anlama zaten birkaç denemeden sonra formata alışınca bilen adam yapar) pm atmayı unutmayın ve panpanıza dua edin de kazansın. pgiboloji'ye sıra gelinceye dek görüşmek üzere
      Tümünü Göster
      ···
  11. 761.
    +9
    -istatistik

    Bizim arkadaş odtü de okuyordu, tabi malum odtü’nün hazırlığı fazla zor. Hemen yatay geçişle hacettepeye geçti(3 yılı gitmişti garibimin). Neyse bölüme gelecek olursak, devlette iş bulma olasılığı zor ama diğer bölümlerde olduğu gibi kendinizi geliştirirseniz rahatlıkla iş bulursunuz. Unutmadan söyleyeyim, sayılarla bol bol uğraşacaksınız.

    -iş sağlığı ve güvenliği(normalde 2 yıllıkları yazmıyorum ama bunu yazayım)

    Geleceği olan bir bölüm ama bölümünüz bittikten sonra, belge üstüne belge almanız lazım ki mülakatta falan sıkıntı yaşamayın. Yani 2 yıllık düşünen kardeşlerimize tavsiye ederim. Kendinizi geliştirmeniz şartıyla tabi.

    -işitme engelliler Öğretmenliği

    Tavsiye ettiğim bir bölüm ama adından da anlaşılacağı üzere engelli kardeşlerimizle muhatap olacaksınız, hayatınızı onlara adayacaksınız. Bu iş gönül işidir, sonrasında gittiğinizde oflayıp puflamayın kardeşlerim.

    -işletme(BURAYA DiKKAT)

    Şimdi beyler, bu bölüm için top 5 olan üniversite vardır. Zaten puanlarına baktığınızda anlayacaksınız. Boğaziçi, Koç, Bilkent, Odtü, Galatasaray. Bu 5 üniversiteyi burada okuyan adam hayatını garantiler. Bu kadar da netim. Ama Anadolu da ki üniversiteyi kazanmış olan kardeşlerim içinse üniversite de deliler gibi çalışmaya mahkumsunuz. Diğer bölümlerde de belirttiğim gibi, dil öğrenmelisiniz, zorunlusunuz. . Ailinizin parasını çar çur edip, yatmayacaksınız.

    -işletme enformatiği

    Bilgi ve haliç gibi özel üniversiteler dışında sadece Marmara da olan bölüm. Ama Marmara’da dersler almanca görülüyormuş. Bizim bir arkadaş burada okuyordu ama nerede ne yapıyor şimdi bilmiyorum. Çok fazla ve geniş kapsamlı dersler aldıklarını söylemişti, bir de fazlaca ezber kasıyoruz diyordu. Araştırmak lazım.

    -işletme Mühendisliği(Dikkat)

    itü’de okumanız taraftarıyım. Zaten geleceği olan ve fazlaca keyifli derslerinin olduğunu biliyorum. Kaliteli ve de kendinizi geliştirmek içinde ideal bölümdür. Her türlü tavsiye ederim.

    -italyan Dili ve edebiyatı

    Sadece Ankara ve istanbul üniversitesin de bulunan bölüm. Eğer gitmeyi düşünen varsa ankara’yı tavsiye ederim. Zaten dil konusu oldu mu Ankara çok fazla bilinen bir üniversite. Ha geleceği olan bir meslek mi kararsızım.

    beyler i bitti, ama bende bittim diyebilirim. saatlerimi aldı resmen, j'ye geçeceğim. j'de az bölüm var zaten maksimum 1 saat içinde onu da anlatırım.
    Tümünü Göster
    ···
  12. 762.
    0
    muzaka taştaşlarına kurban :D
    ···
  13. 763.
    0
    Devam pampa
    ···
  14. 764.
    0
    2 yıllık saglik bölümlerini de bi degerlendir hocam
    ···
  15. 765.
    0
    bREZzars
    ···
  16. 766.
    0
    Devam aga
    ···
  17. 767.
    0
    Rezerved
    ···
  18. 768.
    0
    Devam panpa
    ···
  19. 769.
    0
    şimdilik yorumum dursun ygs Lys den sonra bakarım
    ···
  20. 770.
    0
    Biz atlattık şuku
    ···