/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +9
    65 milyon yıl önce dinozorların ve dünya üzerindeki canlıların yüzde 70’inin Mekgiba’nın Yucatan Körfezi’ne düşen 12 km çapındaki göktaşı yüzünden yok olduğu sanılıyor. Dünyada göktaşlarının yol açtığı 175 adet krater bulunuyor.
    Her 1000 yılda bir büyük bir göktaşının dünyaya isabet ettiğini belirleyen yetkililer, bu verilerden hareketle 2036’da dünyanın 45 bin kilometre uzağından geçecek olan 400 metre çapındaki Apophis’in yüzde 3 dahi olsa dünyaya çarpması ihtimali üzerine çalışmalara başladı. 2005’te keşfedilen ve adını Mısır mitolojisindeki kötülük tanrısı Apophis’den alan göktaşının dünyayı karanlık çağa gönderebileceği belirtiliyor.

    Apollo ekibinden emekli astronot Rusty Schweickart ise her ülkenin risk altında olduğunu söylüyor. Schweickart, önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler Uzay için Barışçıl Uygulamalar Komitesi’ne göktaşı tehdidine karşı geliştirdikleri küresel planı sunacak.

    Gökbilimci Paul Parsons’a göre dünyaya 250 metre çapında bir göktaşının çarpması bile çok ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Yapılan hesaplamalara göre saatte 27 bin kilometre hızla gerçekleşecek bu çarpışma 500 megatonluk TNT patlayıcıyla aynı etkiyi yaratabilir. Bu da Hiroşima’ya atılan atom bombalarından 30 bin kat daha güçlü bir yıkım anldıbına geliyor. Yani bu büyüklükteki bir göktaşı bir ülkeyi tamamen ortadan kaldırabilecek güçte. Uzmanlara göre dünyanın yakınında 5 bin 886 tane göktaşı bulunuyor bunlardan 765 tanesi bir kilometreden daha büyük bir çapa sahip. Bazılarının boyutu ise 10 kilometreyi bile aşıyor. Böyle bir göktaşını dünyaya çarpması durumunda tıpkı dinozorların yok olduğu gibi insan soyunun ortadan kalkabileceğine dikkat çekiliyor.
    ···
  2. 2.
    +5
    2 nin karesi eder 4. 36 +4 daha etti mi size 40. Mhp nin kirkinci yili kutlu olsun
    ···
  3. 3.
    +2 -2
    Bende anna caka bilirim
    ···
    1. 1.
      0
      çarpabilir yazıyo çakabilir deil okumayı öğren bi aq
      ···
  4. 4.
    +2
    %3 ihtimaliymiş gibsen bişi olmaz
    ···
  5. 5.
    +1
    Ay hadi inş
    ···
  6. 6.
    -1
    bende anana çarpabilirim dikkat etsin
    ···
  7. 7.
    0
    bunun kürdistan bölgesine düştüğünü hayal etsenize
    ···
  8. 8.
    0
    Şimdi meteor düşerkende biri diyecek allahın bi bildiği vardır diye adısfadakdafp kabeye düşsede Ortadoğu saçmalıklarından kurtulsak artık
    ···
  9. 9.
    0
    işte öyle taşlar için nasanın emrinde nükleer silahlar var onlara fırlatılıp patlatıp küçük parçalara ayırmak için.. zaten yeterince küçük olursa atmosferdede yok olurlar olmasalrda yıkcı etki olmaz.. nukleer silahların tek iyi yanı o zaten
    ···
    1. 1.
      +1
      işte onun için de sakıncalı bir durum, düzgün yapılmazsa bu sefer uğraşman gereken birsürü meteor kalır diyolar
      ···
  10. 10.
    0
    2036 da lazer teknolojisi iyice ilerler uçurabilirler dünyadan nükleer saldırı olası değil dünyaya düşen parçalar ortalığın dıbına koyar veya göktaşının üzerine uzay aracı indirip rotasını değiştirebilirler sonumuzun gök taşından gelmesi çok düşük bir ihtimal.
    ···
  11. 11.
    0
    Allah var demi ama kıyamet fln..
    ···
  12. 12.
    0
    Ben ygs de bütün soruları salladım hacı %25 ihtimalden bütün soruları bilemedim velhasıl bi tak olmaz
    ···
  13. 13.
    0
    daha marinayı gibmem gerek olmaz!
    ···
  14. 14.
    0
    dağılabiriz
    ···
  15. 15.
    0
    5 dakkami geri ver ameke
    ···
  16. 16.
    0
    gibtir et daha çok var ama o zaman geldiğinde belki bir kı- yok dıbınakoyim o zamanda vermezler gider göktaşını züttaşına çevirir ona verir gene bize yok Süte zam gaza zam ona zam buna zam e hani bize am am?)
    ···