1. 51.
    +96 -3
    anlat houston beklemedeyiz
    ···
  2. 52.
    +95 -2
    günler böyle geçiyo beyler, 2 3 gün geçti bu arada çatışma haberleri falan geliyo devamlı, yol kesme olayları falan, bizde bekliyoruz gideceğimiz zamanı, telefon açıcam gene, direk yağmuru aradım. korkuyorum bi yandan açmazsa falan diye, neyse ki hemen açtı,

    dedim nerdesin aradım açmadın, duymamış evde değilmiş annesiyle babanesi vardı bunun büyük babanesi, ona gitmişler, o kadar zaman beklemiş aramamı aramayınca gitmek zorunda kalmış.

    tabi öle anlatıyo asıl olay hastalığı ilerlemiş bir hayli fenalaşıyo hastanede geçiriyor iki günü.

    nasısın iyimisin faslı, sen nasısın dedi dedim iyiyim merak etme sen beni dikkat et kendine falan ama sesi bi kötü geliyo ki sorma.

    hastamısın dedim askm neyin var üşüttün mü, üşüttüm dedi öğrencilerim çok yoruyolar beni dedi, dedim onları kafasını kırıcam gelince merak etme sen dedim.

    ne zaman geliceksin?

    dedi beyler.

    çok sade bir soru ama tam kalbimden vurdu. böle muhtaç bi sesle, ne zaman geliceksin?

    ulan elimde olsa o an atalarım skorskye giderim öle dokundu. askm gelicem sen yeterki iyi ol.

    tamam ama hemen gelsen keşke dedi. yağmur gelicem biliyosun gelicem sen bekle beni, ben buradayım hep zaten bi yere gidemem diyo, içimden diyorum nereye gidiceksin zaten ki.

    garip konuşuyo beyler yani normal bi konuşma tarzı değil,

    sıkıntın varmı bi sorun varmı diyorum yok diyo öğrencilerim çok yoruyo beni diyo. o kadar.

    uzmanım aniden daldı odaya kapatıyorum falan dedim alelacele, dur biraz daha konuşalım lütfen falan demeden arıcam seni dedim kapattım.

    uzamanım da asteğmenim yaralı var getiriyolar helikopterle dedi fırladık hemen. yaralıyı alıcaz koruma konvoyu şeklinde cizreye devlet hastanesine zütürücez. dedim helikopter niye zütürmüyo acil bölgeye timleri sevk edicekmiş. abi kalbim güm güm atmaya başladı bir anda.
    ···
  3. 53.
    +92
    yarım saat önce ki o ölüm sessizliğinde köy oldumu sana panayır yeri, askerde rahatladı tabi gerginlik falan kalmadı çocuk sesleri kadınlar falanda çıktı, ama hacı bir bu adam var köyde iki üç tanede yaşlı amca başka erkek yok. belli tabi nerede oldukları.

    sorsan çalışmaya gitti.

    çocuklar abi dünyanın en saf en temiz yaratıkları kimin çocukları olursa olsun.

    verdik çikolataları hak geçmesin diye sıraya dizdik bunları tek tek verdik o kıza bir tane daha verdim, allahtan elimizde 4 5 tane daha kaldı çikolata askere verdim bende geri kalanları.

    içimizi huzur kapladı. çocuk işte nerede olsa güzelleştiriyor orayı. ister istanbulda ister şırnakta rohani köyünde anasını satayım.

    en çok merak ettiklerim arasında o kızda var şimdi, kim bilir ne oldu ne yapıyo şu anda, dağdamı birinin kumasımı inş güzel bir geleceği olmuştur.
    ···
  4. 54.
    +93 -2
    neyse beyler, volkmen dinleye dinleye gidiyoruz. yağmurda bana kaset aldı. selanikliyiz aga rumeliliyiz hastasıyım oranın şarkılarına. gitmiş bana o yörenin şarkılarından oluşan bir kaset yaptırmış, içinde manalı şarkılar var.

    göremedim aylar oldu gözlerim hep ağlar oldu, aramızda koca dağlar manimiz oldu,

    istemişsin dağlar aşam sana ulaşam, alam seni yarim yapam de bana paşam,

    pelistere çıkmadan vardara atlayamadım, döndüm durdum yar yolunda sana doymadım,

    turnaları göğe saldım sana yolladım,

    şarkıda bu beyler,

    http://www.youtube.com/watch?v=nAB3VNSlmtM

    geri sarıp sarıp dinliyorum, yol zifiri karanlık, altımızdan şeritleri bir bir akıyo uzaklaşıyosun sevdiğinden yani, ağlasan mı ağlamasan mı gururlu mu olsan olmasan mı, nası bir yere gidiyosun falan, olum garip bir duygu işte ne biliyim.

    şu şarkıyı dinleye durun beyler ben bir kahve yapıp geliyim bir de sigara yakayım birazdan devam ediyoruz. şarkı sözleri on numaradır kardeşler sözleri iyi kesin.

    Bir yiğide bir sözüm var,Nasıl deyem ben turnalar
    Güremedim aylar oldi, Güzlerim hep aglar oldi
    Aramızda koca daglar, Manimiz oldi
    Üremedim saclarimi, Belimi buldi
    Pelister’e çıkamadım, Vardar’a atlayamadım
    Dündum durdum yar yolunda,Sana doymadım
    Turnalari güğe saldim,Sana yolladim
    Bir güzele bir sözüm var,Nasıl deyem ben turnalar
    Saçlarının tellerinden,ince beline dolaşam
    istey misın daglar aşam,Sana ulaşam
    Alam seni yarim yapam,De bana paşam
    Pelister’e çıkamadım,Vardar’a atlayamadım
    Dündum durdum yar yolunda,Sana doymadım
    Turnalari güğe saldim,Sana yolladim

    buda sözleri beyler.
    ···
  5. 55.
    +92 -1
    beyler askerleri aldık komutanları geldi, gidin tam teçhizat hazır olun, 5 dakika içerisinde buraya gelin. tam teçhizat hazırız beyler,

    yaralı çocuklar bir geldi. anlatamam görüntüyü, çocuklar şehit olmuşlar yani, bunlar nasıl kurtulacak aklım almıyor.

    3 tane asker, bir tanesinin ağzıni yararak geçip gitmiş mermi cansız gibi yatıyo surat kan içinde, diğerini yüz üstü koymuşlar, ensesinden girmiş mermi paralel bir şekilde, omuriliği zütürmüş çok belli, bir tanesi sırtına 3 mermi almış, hemen aldık çocukları, gece saat 8 falan, 4 araç halinde gidiyoruz önde zırhlı araç makine haznesi var, biz arkada, ikisini arka arac aldık çocukları biri benim araçta önümde ağzı mermiyle yarılmış olan, ulan kitlendim resmen buz kestim resmen, hayatımda kedi ölüsüne bakamam ben araba çarpmış hayvan görünce midem bulanır, önümde gencecik çocuki kan içinde yüzü hırıltı sesleri geliyo, soğuktan nefes alıp verişinde buhhar çıkıyo ama ağzından değil yanak kısmında ağız burun paramparça,

    uzmanım bir dürttü beni asteğmenim kendinize gelin öyle bi toparladım kendimi, yolda gidiyoruz, bir yandan da aklıma pusu olabilir mi lan yolda acaba diye geçiyo, gerçi pusu falan nerde olucak cizre yolunda amk, 300 metrede bir kontrol noktası var tabii yeniyiz daha.
    ···
  6. 56.
    +92 -1
    benim odluğum araçta yüzbaşımız var, önde biz arkada 6 kişi bir de yaralı çocuk, yüzbaşının telsizi cayır cayır ötüyo, hışırtı sesleri arasında, intikal esnasında, bir grup teröristle karşı karşıya gelmişler, ilk onlar farkediyo bizimkileri, bu üç çocukta ilk ateşte yaralanıyo zaten.

    bir yadan kulağım yüzbaşının telsizine takıldı, devamlı tepeye kayalık bölgeye doğru darbeli atışlar çocuklar darbeli atışlar aferin bu şekilde bravo, ses kesiliyo, komutanım , sağ taraftan saramayız dik yamaçlar mevcut diyo yüzbaşıda da dinliyo bende,

    yüzbaşı görerek aykut görerek oğlum görerek, askeri aşağıya çek 100 metre civarına top atışı için senden haber bekliyorum,

    bildiğiniz çatışma esnaında konuşmaları dinliyorum,

    hızla yolda devame ediyoruz bu arada,

    aykut heralde takım komutanı, teğmen ya da üsteğmen, ismiyle hitap ediyo telsizde ki binbaşı çünkü,

    oğlum, başka yaralı varmı zaiyat varmı aykut, aykuttan ses kesildi bi ara, sonra verdi anosnu başlayın komutanım yeterli aralık oluşturduk diye sanırım top ateşi yapacaklardı,

    abi o esnada yaralı çocuk kendine geldi verdikleri ilacın etkisi geçti bir çıklık atıyo varya, dili yok çocuğun sanırsın kurban gırtlaklıyosun yerimde zıpladım boşluğuma denk geldi uzmanım üzerine bindirdi olum sakin ol iyisin hastaneye gidiyoruz, belli çocuğun yüzü yanıyo, yüzbaşı sesi kapadı, uzamanım üzerinde bastırıyo çocuğu, muhtemelen ayak ta kırıklarda vardı düşmüş vurulduktan sonra,

    yüzbaşı bana döndü yardım etsene lan uzmana bin üzerine tut çocuğu bende abandım çocuğun üzerine haraket etmesin diye,

    o 1 saatlik yol varya bitmedi beyler bitmedi gözümün önünde hayla.
    ···
  7. 57.
    +92 -1
    kendime gelmem epeyce uzun sürdü, biraz kendime geldiğimde, sigara uzattı devrem (ama benim paketimden uzatıyo hala pekekent sonradan farkettim:))

    üsteğmen, ne oldu oğlum ne bu hal, anlat bakıyım, sanki biraz önce zırıl zırıl bebek gibi ağlayan ben değişmişim gibi, erkekliğe tak sürdürmicez ya, komutanım yok bişe,

    kafamı gibiyim yani sıyırmışım iyice.

    üsteğmen çok net bir şekilde, ikiletme lafımı lan anlat!! diye bağırdı,

    anlattım durumu, tek tek bir bir en başından, devrem ben sana en başından demiştim falan diyip duruyo.

    ben komutana dikkat kesilmişim,

    yani kız haklı, ama ne biliyim sende haklı gibisin, de kafama bişey takıldı son cümlesinden dolayı, bir sıkıntısı mı var?

    anaaaa o hiç aklıma gelmemişti lan. yok komuta, yani bilmiyorum ki komutanım

    belki bi sıkıntısı vardır oğlum, senin yalanında ortaya çıkınca fevri davranmıştır sıkma canını ya arar gene o

    aramaz komutanım

    lan niye aramasın?

    aramaz komutanım, tanıyorum, aramıyo yani öyle teli kapatırsa yüzüme, gene aramaz

    lan şırnaktasın arar niye aramasın manyak

    rizeli komutanım laz aramaz inattır biraz

    vay amk kötü zaman (şimdi güldüm bak bunu hatırladığımda)

    sen ara oğlum

    açmaz komutanım

    lan nerden anlıcak ara sen çıkar tele konuşursun, özellikle hiç bir tele çıkmaz komutanımi annesi çıkar oda gelmez tele

    hayda karı milletine bak, eşkiyadan bu kadar çekmiyo bu çocuklar

    ne yapıcam komutanım

    ne yapıcaaan ne yapıcaaan, mektup yaz lan

    mektubbu (kafada ampul yanar:) )
    ···
  8. 58.
    +91 -1
    arkadaşlar ben gaziantep ve diğer yerler derken, gaziantep ve onun gibi diğer rahat yerler dedim. gaziantep zaten ohal bölgesi dışında.

    ulan günüzmüde bile polis asker şark görevine giderken antep doğuda olmasına rağmen şarktan sayılmıyo. yanlış anlaşılmışsam affola. hızlı yazmaya çalışıyorum böle hatalar yaptıkca uyarın düzeltiyim.
    ···
  9. 59.
    +90
    hemen indik araçlardan, takımı kamyonların yanına dizdim, uzmanı orada bırakıp tüm tim komutanları teğmen asteğmen üsteğmen en öne doğru koşuşturmaya başladık.

    kurmay binbaşı, ve yüzbaşılar var, en önde ki jiple gidiyorlar. bilgiyi verdi.

    ''buradan itibaren ip düzeninde ilerliyoruz, yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşten sonra patika yoldan tepelere çıkacağız, hakkari üzerinden gelen bir grup şırnak bölgesine girmiş bu yoldan gelecekler, bizim intikal noktamıza gidip mevzi alacağız, tek çıt dahi istemiyorum, hepiniz askerlerinizden sorumlusunuz, düzene dikkat edin,

    hepimiz timlerin başına geçtik, 300 yakın askeri tim tim gruplar halinde sıralandık, biz sanıyorum 7.sıradaydık. fakat araziye gelene kadar yani patika yoluna gelene kadar toprak yolun her iki tarafına geçerek kenarlardan yürümeye başladık,

    derinden takır takır sesler gelmeye devam ediyor.

    20 dakikada patikaya ulaşacaktık, ne 20 dakikası amk 1 buçuk saatte geldik. ve ip düzenini aldık, her timin arasında 10 metre, her askerin arasın 6 7 metre olmak üzere, ilerlemeye başladık.

    benim timimde en önümde iki gözcü, arkasında ben benim arkamda askerlerim ve en arkada uzmanımı koydum. uzmanı arkamıza koymamamın sebebi askeri görsün çıktığımız yolda yer yer 10 20 metrelik kayalık şeklinde çanaklar var. biri düşer göremeyiz.

    ay ortalıkta yok. şöle düşünün önününde ki kiş i 6 7 metre önünüzde görmeniz zor.
    ···
  10. 60.
    +90 -1
    hemen yapıştım eline, tuttuğum gibi kadıköy sahile, boğaz dedin mi akan sular dururdu ikimiz içinde.

    ikimizde de yüzümüzdeki gülümseme ekgib olmuyo, yüz felçi gibiyiz amk, devamlı sırıtıyoruz *

    sorgu sualler akabininde başladı tabi, napıyosun nası geçiyo nası oralar nası buralar, zayıflamışsın sende zayıflamışsın saçların çok kısa olmuş dedi bende dedim seninde saçların çok kısa olmuş niye kestirdin güzelim saçlarını falan.

    hemen tipik kız cevabı beyenmedin mi yoksa dedi tabi bizde aynen kıvırmaca yok olurmu neden beyenmiyim merak ettim falan, ki hakikaten çok tatlı durmuştu orası ayrı.

    dedim yağmurum zayıflamışsın bana benzemişsin, sende mi eğitimdeydin burda dedik gülüştük falan işte dedi sen nasılsan bende öyleyim askm falan dedi,

    (meğerse beyler zayıflık ilaçların verdiği etki iştah kapatıyo kısa saçlarıda saçları dökülmeye başlamış kısa kestirmiş oda yemin ediyorum aklımın ucundan bile geçmiyodu o sıra)

    çayların biri bitiyo biri geliyo, bende yakıyorum sigaraları arka arkaya 6.cıya geçtim sanırım onun karşısında aldı elimden kaptı, dedi hani 5 taneydi yalan mı söylüyosun orada içiyosun dimi falan yalandan şımarık triplerde. desem ki askm içemiyorum orada zaten içiyim bitane daha tmm askm iç dicek ama dedim ya aksi bişey yapmak istemem asla tamam dedim unuttum.

    içme askm dedi kanser olursun bak dedi, yok bitanem merak etme dedim bende.
    ···
  11. 61.
    +89
    4 5 gün geçti beyler. emir geldi üsteğmen göksel, dedi intikale çıkıyoruz. nereye komutanım, şu şu rakımlı tepeye ardından şuraya şuraya eyi dedik. akşam 11 de hazır olun dediler. uzmanıma söyledim timi hazırlmasını, devremle odamızda muhabbet ediyoruz.

    bir sıkıntılı bu ama. dedim neyin var birader. böle böle anlattı. 2 gündür arıyomuş kız arkadaşını açmıyomuş. dedim kimse yok mu evde. var dedi anası babası abisi, dedim belki bi yere gitmişlerdir. sıkma canını falan. ulan normalde olsa, bu kadar takmazsın yani. orada en ufak olay seni gerdikçe geriyo büyüttükçe büyütüyosun. dedim olm akşama intikal var yapma böyle topla kendini bi yandan da sigara içiyoruz ama böyle bi içme yok birini söndürüp diğerini yakıyoruz napıcan olm içilmiyo intikalde.
    ···
  12. 62.
    +88
    hemen kıvırdım beyler. dedim işte önce diyarbakırda toplanıyosun askm, oradan herkesin dağıtımı yapılıyo falan dedim, o yüzden kendin gitmen sakıncalı olabilir falan dedim, yavrum zaten mevzuya hakim değil öyle ucuz atlattık,

    askm dedim bak benim daha 15 16 saatlik daha yolum var sen yat uyu ben seni varınca arıcam zaten. tam yılbaşı tatiline geliyodu beyler. yarın evdesin zaten arıcam dedim. lütfen yat beni üzme dedim. bende uyucam zaten otobüste dedim (gene yalan amk, asla yolda giderken uyuyamam)

    neye kapattık teli zor bela attım kendimi otobüse yola devam ediyoruz.

    devremle muhabbete başladık oda konuşmuş kızla nişanlanmışlardı onlar zaten, kıza tembig etmiş arıcam seni teli yanına al diye.

    gene yola devam ettik.

    ardından kırıkkale, aksaray, adana, antep derken öğleden sonra 2 buçuk gibi girdim diyarbakır otogara. asker olduğumuz 1 km öteden belli zaten amk. şebek gibi kaldık ortada. otobüste ki diğer erat hemen dağıldı topluca ktm ye gitti. ben hemen tele sarıldım, aradım askm geldik diyarbakıra merak etme, sen napıyosun falan, dikkat et kendine bilmemne, kapattım deli, devrem geldi yaktım sigarayı.

    dedi oğlum serbets olduğumuz son zamanlar gel bi kahvaltı yapalım biraz gezelim. tmm dedim bende bi kahvaltı yaptık birazda gezdik.

    yemin ediyorum hayran kaldım diyarbakıra kalesi bilmemne harbi on numara şehir. ardından ktm nin yolunu tuttuk.
    ···
  13. 63.
    +90 -2
    yola devam ediyoruz. ilk intikalim. heyecanlıyım. aklıma devrem geldi, tam olarak önümde mi arkamda mı bilemiyorum. yanımda olmasını istedim.

    hani beyler okulda bir tura pikniğe müze gezisine gidersiniz ya. o kalabalık içinde en yakın arkadaşınızın yanında olmasını istersiniz

    yada okulda lisede müdürünüz okula gelen sakalı olan saçı uzun olan ceketi olmayan öğrenciyi pzt sabahı kenara çeker ve bir arkadaşınız varya yanınızda geyik yaparsını durum ne kadar ciddi olursa olsun. aynı o kafadayım yanımda olsun.

    tek çık çıkmıyo beyler. tepe de ay yok. tepede ay olmadığı zaman bilki her an her an bişeyler gelebilir başın.a

    yürüyosun düşünüyosun yürüyosun düşünüyosun. mayın çıkar mı? önümde ki mayına basar mı? saldırı yermiyiz? yersek nereden yeriz? saldırı anında nereye mevzi alayım? (etrafta mevzi ararsın panpa bkarsın arasın sanki baskın yiyecekmiş gibi bu ne demektir bilyomusun)

    önümde ki vurulursa şöle tutarım diye düşünüyosun. ve devamlı yürüyosun. 4 buçuk saat yürüyüş arkadaşlar ve kafanızda ki en dik yokuşu düşünün. en hafif 25 kilo sırt çantanız. aga sigara krizim geldi. içemiyorum.

    devam yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş yürüyüş. tek bir konuşma yok.

    derinden sesler takır takır takır takır... takır... takır takır takır takır takır... takır takır takır...

    aklıma yağmur geliyo, saatime bakıyorum saat 12 ye yaklaşıyo. annem geliyo aklıma, yağmur geliyo o sıcak bir cafede nargile keyfimiz geliyo. gs maçlarını izlememiz geliyo nargile içerken, futboldan anlamamadığı için nooldu askm nooldu. sonra askım bana bak azıcım diyip yanaklarımdan o sıcak elleriyle yüzümü yüzüne cevirmeye çalışması geliyo. dışarısı buz -1000 öyle hissediyosun. o ellerini düşünüyosun için ısınıyo. sonra..

    gene o sesler unutturuyo. takır takır takır takır... takır takır... takır takır takır...

    ve bitmek bilmeyen yürüyüş .
    ···
  14. 64.
    +89 -1
    aga çaktım durumu ama şarkı gelmiş kalbim küt küt ama nasıl, yağmur dedim şarkı gönderdi,

    bi baktım beyler altyazı şarkı bitene kadar devam ediyo, alt yazı şu,

    şırnak çakırsöğüt komando tugayında görevli asteğmenimize sevgilisi yağmurdan hediyedir,

    http://www.youtube.com/watch?v=tFZlcnFSqX4

    erkin koray hastası olduğumu biliyo tabii kız=) klipte yok ya arkaya kral koymuş asker resimleri anlatamam ortamı yıkılıyo kantin,

    asker beni bir gördü helaaaaaaaaaaaaaallllllll bravooooooooooo astek astek astek astek astek astek astek falan alkış kıyamet.

    abi ulan bana bi ağlama geldi ne zamandır haber yok kızdan, inanılmaz güzel bi tesadüf amk böyle bişey yok. kantin yıkılıyo.

    şimdi nası izin veriyolar diyecek bazı arkadaşlar şöle. bilenler bilir bölge riskli bölge olduğu için askere böyle şeyler izin verilir
    kafası rahat etsin diye zaten kelle koltukta amk. mesela eşofmanla gezer top oynar.

    zaten büyük operasyon eşiğindeyiz kimse ellemiyo bizi mis gibi=)

    baba dedim benim bişey yapmam lazım.

    gittik abi uzmana yalvar yakar (uzmanda olsa yalvarıcaz aga bizde istek yapıcaz tüm tugay)=)=)=)=)

    abi bulduk bi faks makinası böyle allahı kaymış, yazdık kağıda en az 10 kere çektik krala parça istedik,

    yarım saat sonra bu sefer tugay yıkılıyo amk,

    alt yazı şu, şırnak çakırsöğüt komando tugayından asteğmenimiz ve askerlerimizden başta yağmur a ve tüm sevdiklerine geliyor,

    dedei tugay yer yerinden amk hep bir ağızdan söylüyo çocuklar, 200 e yakın manda gibi komandolar düşünün inanılmaz bişey.

    şarkıyı kesin beyler bomba amk;

    http://www.youtube.com/watch?v=s0-_SPnPoLs

    o gün hayatımın en güzel günüydü en sonunda komutanlarda geldi amk, biz izliyoruz komutanlar ritim tutuyo, moraller önemli beyler, yakında bildiğin adamların dibine kadar gidicez yani,

    şarkıyı dinleyelim son ses beyler. özellikle sevgililerini bırakıp askere gideceklerine gelsin bu şarkıda.
    ···
  15. 65.
    +88 -1
    beyler yarın iş var. mali müşavir olan yada muhasebeyle ilgilenen varsa bilir kdv haftasına giriyoruz yatayım artık sigaramda bitti 2 paketi devirdik, yarın devam edeceğim. hem biraz kötü oldum ara verelim.
    ···
  16. 66.
    +87
    takribi 40 45 dakika sonra komutanlar geldi, herkesi araçlara doldurdu çıktık yola, inanılmaz bir sessizlik hakim askerlerimde, uzmanımda techizatı kontrol ediyo, şarjörler el bombaları falan, askerime bakıyorum en ufak bir tedirginlik yok, belli bir bölgeye gidiyoruz ancak henüz tam olarak nereye ne yapmaya gittiğimizi söylememişler, sadece araç önümüzde ki aracı takip ediyor.

    dışarısı buz gibi, ben aracın en sonuna oturdum dışarıya bakıyorum, arkadan gelen aracın farları gözümü alıyor sadece. ve kulağıma dışarıdan ses duymaya çalışıyorum ne olup bitiyo gelen ses kamyon motorunun seni, llerken kamyonun vidalarından gelen sesler, üzerimizde ki techizatın çıkarttığı ses ve bol bol öksürük burun çekme. sakin bir şekilde yol alıyoruz,

    fakat daha sonra kamyon titremeye başladı belli ki asfalttan çıkılmış toprak bir yola girilmiş, bu seslere kamyon tekerleğinin sesleride eklendi,

    başıma öne eydim elimi silahımın namlu ağzına koydum ve kafamı yasladım, uzmanım kulağıma eğilip asteğmenim dik durun lütfen kafamı bir kaldırdım beyler askerlerimin bağzıları yarım göz ucuyla bana bakıyo. sonra farkettim ki komutansın aga dik duracaksın yorgunluk baş ağrısı yok.

    sonra arka aracın gözümü alan farı söndü, bütün farları söndürdüler, dışarısını az biraz görmeye başladım, hiç bir arası yok dağ etekleri gözküyor sadece,

    biraz daha ilerledikten sonra durduk, ve dışarıdan sesler gelmeye başladı, ama çok derinden gelen takır takı gelen silah sesleri, çok derinden gelen havan sesleri.
    ···
  17. 67.
    +88 -1
    çaylarımızda geldi, arkasından sigaralarımızıda yaktık. kırşehirli bir öğretmen ailenin tek çocuğu. aslan gibi. benden 5 6 yaş büyük ama 3 yıldır burada.

    dolayısıyla sanki 40 a merdiven dayamış gibi, yüzünde ki çizikler. olgun bir aile babası.

    zaten oraya giden çocuklar 18 yaşında olsada 25 yaşında da, 2 ay içerisinde olgun birer adama dönüşmekte. 40 a yaklaşmış gibi. yolu yarılamış gibi.

    konuştuk, anlattı, gönüllü olarak geldiğini söyledi. gitmeye niyeti yokmuş. bazen bayramlarda gidermiş kırşehire. e o anlattıkça insan merak ediyo. yavaş yavaş gülüşmeler başlayınca, çayların biri bitip biri doldukça, sigaraların biri sönüp biri yandıkça, (devamlı benim paketten içiyodu. ardından bunu gören devremde dadanınca sadece komutan ve benim uzanabileceğim yere koydum paketimi:) ) özel konulara girmek istiyor insan.

    orada konuşulacak şeyler çok kısıtlıdır. bu tip anlar insanın içini ısıtır.

    sorduk, e komutanım evlenmeye niyetiniz yok galiba?, kim alır olum beni dedi ve gereken cevabı aldık. bir an durdum. düşündüm beyler. hakikaten kim alır lan beni o halde. şu tipe bak amk. sıfatını gibtiğim. saç baş dağılmış, hafiften pgiboloji gitmiş.

    kim alır lan. kokuyosun, dişler içilen sigaradan çaydan ve dış fırçalamaya vakit bulamamaktan sapsarı. her topalın bir kör alıcısı vardır diye bir laf varya. körü getir, kokudan almaz oda.
    ···
  18. 68.
    +86
    ilk intikalim, her seferinde artık yeter çökücem şuraya diyosunuz her seferinde bitmiyo yol. bitmiyo. gideceğimiz yer takribi 3 4 kilometre yokuştan araziden sürüyo 4 buçuk saat dıbına kodumun saatleri bitmiyo bi türlü.

    en sonunda ileriden çok derinden telsiz sesleri gelmeye başladı. tızz tızz çızırtılı sesler. o anda bitti dedim yürüyüş heralde. ileride yüzbaşı binbaşı ve bir kaç subay durmuş önüne gelen timi gideceği mevziye yönlendiriyor. yakşalık 2km karelik bir alan düşünün. oraya yayılıyoruz. yayılma şeklimizin amacı. birbirine yakın korumalı olmak. bir çatışma esnasında destek atışı yapabilme amacıyla dizilmek.

    komutanım bize gideceğimiz yeri gösterdi. yanımda uzmanım. emredersiniz komutanım dedik yerimize doğru gene yürüyüş. yaklaşık yirmi dakikada yerleştik mevzilerimize. kafamızda belirlemiş olduğumu geçiş güzergahlarına göre, takımı ay şeklinde dizdim. en uçlarında iki makineli arkadaşımızı ve yardımcısını dizdim.

    uzmanım ve ben ortada kalan askerimizin aralarına geçtik. ve bekledik koyulmaya. bekle allah bekle bekle allah bekle.

    saat 2 iyi geçmekte 3 gelmekte.

    ileriden derinden silah sesleri.

    telsizimden doğru kodlarla anons. bu kodlara bakıldığı zaman denilen şudur. hakkari jöhler takipte bize doğru getiriyorlar o sesler jöhlerden gelmekte örgüt çatışa çatışa çekiliyor. amaçları jöhlerden kurtulmak k.ırak a girse kamplara kadar jöh peşinden gider ve kaplara giderken kullandıkları tüm yolları çözeriz. o yüzden şırnak üzerine gelip jöhleri geri gitmesi. hakkari deki askerin şırnakta girmesi yasak. bize ait onlar. bunun haberini aldık kucağımızı açtık bekliyoruz.
    ···
  19. 69.
    +88 -2
    helikoptere binmek olağanüstü güzel bişey beyler. hele skorskye süper bişey. patatatatatatatatatatatatatatata gidiyoruz, görev yaptığımız bölgeyi ilk kez tepeden görüyorum. böyle bir şey yok. nası dağlar var anlatamam. ve o kadar güzel bir yerki. şu terör olayları olmasa yemin ediyoruz yerli yabancı turist akar oraya.

    hani bazıları verelik gitsin diyor ya. ulan bir görsün bak bakalım bir daha diyor mu. bu kadar doğal ve harika bir yer görmedim.

    devam ediyoruz yolumuza pilotlara baktım zıpkın gibi. kulaklık telsizini. pilot yüzbaşı yanında ki üsteğmen. bana döndü üsteğmen, el kol yapıyo, patatatatatatatatata sesinden bir tak duyulmuyo ki, kendi sesini duyamıyosun. ne var amk ne anlamıyorum ki diyorum tabi duyamadığın için *

    uzmanım hemen kaptı kulaklığı verdi meğer kulaklığı tak diyomuş, taktım emredim komutanım dedim.

    durumunuz nasıl falan diye sordu, ben üsteğmenle konuşuyorum zannediyorum yüzbaşı konuşuyomuş amk. dedim iyiyiz komutanım bir sıkıntımız yok sağolun ama yorulduk valla 12 saattir hareket halindeyiz dedim.

    ben 2 gündür uyumadım devamlı uçuyorum olm bişey olmaz dedi. vay amk bizde bi tak yapmamışız sanki. adamda ki hava uçmuş.

    sanki sırtında taşıyo helikopteri. tamam eyw zor ama bu hava niye. işte biz böyle yapıyoruz, yorulmayacaksın. ne kadar dır burdasın, daha bişey görmemişsizn bilmemne.

    anladık lan tamam artissin de havan kime yeni çıkmışım çatışmadan. zor tuttum amk kendimi, zahmet oldu komutanım buralara kadar gelip bizi aldınız diyecektim de, atar helikopterden diye tıstım amk. zaten kapılar açık bi yan yatırsa boşluğumuza denk gelip yerdeyiz.
    ···
  20. 70.
    +85
    neyse beyler vardık ktm amk o ne öle, bütün ordu burda amk böyle bir yer yok. içerisi panayır gibi amk. millet birliğine gitmek için sıra bekliyo. şimdide bilenler bilir ktm ölüm anasını satayım. uzmanın biri erat dizmiş yarım yarım yardırarak bağıra bağıra anlatıyo, bizde geldik bu bizi gördü bağırmalar çağırmalar geçin bilmemne. biz tabi buna yavaş yavaş yürümeye başlayınca bu çakozladı mevzuyu sanırım, sustu dedim uzmanım böyle böyle tanıttık kendimizi, napıcaz ne edicez, anlattı izah etti durumu bizi başka bir yere aldı. içerisi aztek kaynıyo amk, ama hepimiz amele gibiyiz ne yapacağımızı bilmiyoruz, anons gelicek şu birliğe gidenler gelsin falan diye toplanıp gidecez.

    bende diyorum heralde bi kaç saat sonra gideriz. saat 5 falan hava da kararmış amk. neyse gelen giden yok. bi çocuk vardı adam mühendis, dedim birader ne zaman gelir bu konvoy, dedi yarın gelirse şanslısın.

    dedim ne diyosun amk kaç gün beklicez burada, beyler şoka gelin, dört gündür buradayım kardeşim öyle söyliyim sana. amk kafayı yememek elde değil.

    sonra çözdük olayı sorduk uzman bi arkadaşa.

    işte özellikle 1993 yılında 33 askeri kurşuna dizdi bu pekekentler birliğine giden silahsız askeri o yüzden çok dikkat ediyolarmış bu konuda.

    neyse aga bekliyecez ara ara geliyolar alıp zütüroylar bır kısmını, kimi konvoyla gidiyo kimi şans eseri gideceği birimden gelenler alıp zütürüyo falan.

    2 gün geçti aga uzman geldi asteğmenin bugün gelecek çakırsöğütten onunla gidersiniz dedim gitmezmiyim.

    neyse an be an haber alıyoruz. yılbaşınıda ktm de geçirmek ayrı bi zevk amk. yılbaşının 1. günü 1 ocak 1995 askerliğin başladığı gündür beyler.

    bizi zütürecek birim gelmiş şehire, biz hazırlandık bekliyoruz. amk bir haber geldi, beton gibi çoktü üzerimize. bu muallakler bi köy vardı h ile başlıyodu orayı basmışlar 9 kişiyi öldürmüşler.

    haydiiii, bütün dağıtımlar iptal.
    ···