1. 76.
    0
    reserved
    ···
  2. 77.
    +2
    dinliyoruz panpa
    ···
  3. 78.
    +2
    reserved komutanım
    ···
  4. 79.
    0
    rezerved
    ···
  5. 80.
    0
    anlat pampa
    ···
  6. 81.
    +26 -147
    sonuç olarak askerliğin bitti
    onlarda ölene kadar devam etti ya da yakalanana kadar.
    yıl olmuş 2012 hala gerilla savaşı
    birisi vatan saolsun diyor
    biriside davamız saolun diyor
    o zamanlarda ölenler keşke ölmeseydi ...
    her iki taraf için diyom
    ···
  7. 82.
    +197 -7
    allahtan, ilk başta söylediğimde çıkan yeri annem orada yoktu. dedem dedi söyleme oğlum annene. şimdi dedem öyle söyleyince, lan diyorum nooluyoruz kafamda bin bir türlü manyaklık geliyor neresi orası diyorum içimden falan. neyse ayrıntısını istedim dedemden bir güzel anlattı, ben zaten o dakika yarı komaya girdim.

    aranızda bana kızanlar olmasın. o anda ne hissettiysem onu anlatıyorum. pek kahraman edalarına giremedim. zaten niyetimde o tarz bir adam olmak değildi. sadece bir an önce gidip gelerek sevdiğim kızı almak. kahramanlık falan bizi aşan şeyler. memur çocuğuyuz. öyle büyük hayaller bizi aşar. oraya gideyim dağları yıkayım falan bir olaya hiç girmedim. anlatılanlardan sonra bildiğiniz korktum oğlum. neyle karşılaşacağını bilmiyorsun. daha doğrusu ısparta dan değil oradan eğitim sırf doğu için veriliyor. ondan sonrasını düşünmeye başladım ve o yüzden korktum. sonuçta terörist diye bir şey var biliyoruz ama. neye benzediği konusunda en ufak bir bilgimiz yok. ayrıca o bölgede askerlik yapmış olupta korkmadım şöyle yıktım oraları şöyle aslandım en ufak tırsma yoktu diyen varsa hemen orayı terkedin yalan atıyordur. hele gece dağda durup telsizden şifreli anons geçildiğinde, kestirme var yakınınızdalar dedikleri anda, altınıza sıçıyosunuz. o kalbiniz varya midenizde atıyor resmen.

    neyse anneye söyledik söylememek olmaz, anne hemen ağlamaya başladı zaten, babama sövmeye başladı tak var kabul ettin göndermeyelim çocuğu falan. beni daha gitmeden gömdüler resmen sağolsunlar.

    arkasından hadi isminide veriyim yağmur du kızın ismi ona söyleyecektim.
    ···
  8. 83.
    +32 -6
    osman paşa orda görev yapıyormuş o yıllarda. kitabını okumuştum. zaten osman paşa olmasa verirdik hakkariyi mk. gerçi siz ona çok küfretmişsinizdir de..
    ···
  9. 84.
    +132 -2
    @72 osman pamukoğlu hakkari bölgesindeydi panpa. benim dönemimde de zannediyorum son zamanlarıydı. erdal sarızeybek i bilirsiniz muhabbet etmişliğim yoktur ama aynı karavanadan yemek yemişliğimiz vardır.
    ···
  10. 85.
    0
    devam panpa
    ···
  11. 86.
    +2 -1
    devam panpa dinliyorum

    gerçi yaşımı 2ye katlıyorsun ama panpa dememde mahsur yoktur herhalde di mi
    ···
  12. 87.
    0
    --spoiler--

    --spoiler--
    ···
  13. 88.
    0
    rezerve
    ···
  14. 89.
    0
    rezerved
    ···
  15. 90.
    +191 -2
    beyler teslim olmama 2 gün var gittim kızın yanına oda iş kovalıyor. özel dersler falan veriyor ilkokul çocuklarına ve dershanelere yardırıyor. akşam buluştuk. öle şimdi ki gibi kaşarlardan değildi asla. şimdikiler askere gidersin döneceğin günü not edeler o vakte kadar hayatlarına arkadaşlarıyla birlikte kaldıkları yerden devam ederler. ha o zamanda vardı elbette. sırf o yüzden bir asker intihara teşebbüs etti benim olduğum yerde. ulan 1 ay içerisinde belki de 1 kere telefon açabiliyorsun, 15 dakika gibi süre var. çocuk ailesini değil kızı arıyor ama kız işi var arkadaşlarıyla buluşacak diye bunu geçiştiriyor. ki askerlikte kızdan ayrılma çok olduğu için gidecek kardeşlerime tavsiyeler çok ufak bir ihtimalde olsa eğer bu, ben oralardayken trip atar falan diyorsan ayrılın şimdiden kardeşim, kasmayın, sonra çok sıkıntı çekersiniz.

    konuya döneyim beyler. biraz yağmuru anlatayım size.

    rizeliydi. bir gözleri vardı masmavi, ama leb-i derya. bakmazsın gözlerine, diyeceğini unutursun o derece. hafif kumraldı ama genelde saçlarını sarıya boyatırdı. şeye benzetiyorum şimdi bu titanicte oynayan bi kız vardıya ona benzetiyorum.

    o rizeli, ben muhacir selanikten gelmeyiz. arada biraz fark var. o çok ayrıntılı düşünen biri, bense biraz rahat. o çok ciddi dünyaya karşı ben biraz koy zütüne modu. ama iyi anlaşıyorduk.

    bu arada duygusallığa falan girmiyorum ağlamaklı falan öle bir durum yok. aradan 17 sene geçti kaybedeli. içimde sızıdır. belki de bekar kalma sebebimdir ama ben kabul etmiyorum bunu.
    ···
  16. 91.
    0
    devam panpa
    ···
  17. 92.
    0
    reserved ya senin gibi birini bekliyorum işte ben panpa
    ···
  18. 93.
    +1 -6
    devam kenan komutan
    ···
  19. 94.
    0
    reserved alalım. asker hatıralarını dinlemeyi severim
    ···
  20. 95.
    0
    yolla panpa heyecan sardı amk yolla
    ···