1. 51.
    0
    kacıncı donemsın pampa
    ···
  2. 52.
    0
    değerlenirse reklam koyarım reserved
    ···
  3. 53.
    0
    anlat panpa
    ···
  4. 54.
    0
    reserved
    ···
  5. 55.
    -1
    takibe aldım la anlat amk
    ···
  6. 56.
    0
    ben de olmecaydım amk zaaaa
    ···
  7. 57.
    +1
    astsubay oğlu olarak dinliyorum anlat bakalıms
    ···
  8. 58.
    +3 -3
    vay amk ben 2 yasimdayken adam askere gitmis :(
    ···
  9. 59.
    +159 -5
    evet arkadaşlar 1994 yılı okulu bitirmişim. aynı okuldan ingilizce öğretmenliği okuyan bir kız arkadaşım var. orta okulda da aynı sınıftaydık bu kızla. sonra lise zamanında ayrı düştü yollarımız. ardından tekrar bulduk birbirimizi. ilk görüşte ben aşık oldum. zaten orta okuldan sonra bir kız arkadaşımız olmamış o yüzden aklımızın bi ucunda kalmış. neyse okuduk bir güzel. o dönemde ana haber bültenlerinde, gazetelerde devamlı g.doğuda şu kadar şehit, işte bu karakol basıldı bu kadar şehit. özellikle hakkari ve şırnak bölgesinde.

    biraz araştırırsanız ayrıntılı bir biçimde göreceksiniz. bir keresinde nevruz döneminde şırnakta bu muallakler bir ayaklandı ve sözde şırnakta halkı arkasına alıp özerk böle ilan edeceklerdi. memleket karışık diyoruz ya şimdi. olum o dönemin yanında hiç birşey değil.

    bi yandan gazi mahallesi, m.kemal mahallesi ayaklanmaları. bir yandan şırnak ki o zaman vilayeti hakkarinin, şırnak ayaklanmasında, pkk şırnak ı bildiğiniz 1 günlüğüne ele geçirdi. hemen bu olayın ardından da asker müdahale yaptı pkk geri çekildi. işte o anda başladı beyler herşey.
    ···
  10. 60.
    +1
    devam et up up
    ···
  11. 61.
    +3 -3
    reserved.

    o kadar şey dinledik bunu da dinleriz. anlat panpa
    ···
  12. 62.
    +158 -6
    okulun bitimine bir sene var kız arkadaşım babasını kaybetti kanserden. eczacıydı babası, dolayısıyla büyük sıkıntı çekmeye başladılar. annesi ev hanımı, bir de kardeşi var henüz ilkokulda. neyse bir yandan destek olmaya çalışıyoruz bir yandan okuyoruz. okul daha bitmeden karar aldım ben, okul biter bitmez askere hemen gidelim gelelim bir işe girelim de alayım kızı. hemen aileye açtım konuyu. rahmetli dedem emekli başkomiser dedi oğlum bu dönem gitme askere, ortalık karışık falan. babam bir yandan gitme boşver diyo annem zaten bıraksan yurt dışına kaçırıcak elinden gelse.

    benim kafamda ki planları gittim anneme açtım, işte bir kız var böyle böyle planlarım var. destek olur diye düşündüm, aksine bu sefer kıza atıp tutmaya başladı onun yüzünden gidiyorsun kendini düşünmüyorsun falan. yanlış anlamayın beyler anne işte bir evhamlı bir evhamlı sormayın. gerçi hakkı var evhamlı olma konusunda. oğlum aranızda o sene doğanlar var araştırıp bakın, giden gelmiyo diyor ya yemen türküsünde harbiden öyle lan. aramızda asker çocukları var. onlar çok daha iyi bilirler.

    velasıl öle yada böyle konuştuk ettik, kabul edildi aileden onay çıktı. özellikle bir gece babamla konuştum o çok etkili oldu. zaten ha o gün, ha seneye gidilecek kaçarı yok. neyse gittik başvurduk askerlik şubesine.
    ···
  13. 63.
    +1 -30
    reserved

    edit: zamanında reserved almışımda okumadım ya okumam da zaten 39 sayfa hikaye ne amk
    ···
  14. 64.
    +1
    reserved
    ···
  15. 65.
    +7 -1
    devam komutanım
    ···
  16. 66.
    +1
    reserved
    ···
  17. 67.
    +1
    reserved
    ···
  18. 68.
    +2 -11
    albay oğlu olarak burdayım
    ···
  19. 69.
    +137 -3
    ardından beyler tuzlada girdik sınava, işte sınav muayeneler derken falan asteğmen olduk. acemi yeri belli olacak onu bekliyoruz.

    bir sürü söylentiler çıkıyor tabii bu süre içerisinde, işte izmir foçaya düşersen kesin doğudasın, bursaya düşersen şansın var falan öyle geçiriyoruz günleri. ama hiç aklımda olmayan bir yer geldi beyle. ısparta eğridir dağ komando okulu. e mevzunun da içinde değiliz tabi o zaman kadar. açıp internetten ne gibimdir ne menem bir yerdir diye bakma şansında yok. etrafta sana anlatılanlar dahilinde bilgi sahibi oluyorsun sadece. ilk defa duymuşum ısparta eğridiri ki yanlış bilmiyorsan daha yeni yeni ün yapmaya başlıyor o dönem bu tarz acemi eğitim yerleri.

    dağ komando okulu, ismi zaten heybetli bir isim, hafif tırma geldi açık konuşmak gerekirse. ama nasıl bir eğitim tatbik ediliyor en ufak bir fikrim yok. bilmiyoruz o zamanlar, intikal nedir, pusu nedir, pusudan çıkma, pusu atma, mevzilenme, tertiplenme nedir? arama tarama nedir? cebri yürüyüş ne gibim bişeydir. gece yürüyüş esnasında silah hangi elde ne zaman nerede tutulmalıdır falan, bir taktan haberimiz yok. yanlızca işte spor yapıcaz, koşu atlama falan, sürünmeceler, ateş edicez telsizle konuşurum arada, selam vermece, uygun adım marş falan olacağını biliyorsun.

    neyse ısparta dağ komando okulu olduğu ortaya çıkınca gençler, konuya hakim olan dedemin yüzü zaten renkten renge girmeye başlamış, başlamış başlamasınada biz farkında değiliz. gazı var falan sanıyor ilk başta insan.
    ···
  20. 70.
    0
    reserved
    ···