1. 9051.
    +1
    reyiz bu emre çolağı napıcaz ya adam ön direkten başka biyere orta açamıyo ömrümü yedi
    ···
  2. 9052.
    0
    abi askeriyenin en güzel yanı nedir ? biraz genel oldu ama
    ···
  3. 9053.
    +14 -1
    -abi 300 sayfayı devirdik onunla ilgilide bi yorum yap, böyle bir ilgiyi bekliyor muydun? başlığı açarken aklında neler vardı?

    valla yazmaya başlarken, büyük bir heyecan yaşadım, o zamanlara geri dönme hissi, korkularla yüzleşme hissi, unutmak istediğin anlarla tekrar buluşma hissi, eski dostların tekrar hatırlama hissi, o yaraları tekrar deşme hissi, karmaşık duygular.

    yani hikaye tutar mı tutmaz mı falan aklımın ucundan dahi geçmedi,

    ha gösterilen ilgiden dolayı çok mutluyum ve teşekkürüde borç bilirim allah razı olsun.

    -abi kadın teroristlere cinsel istismar yapan askerimiz vs varmıydı hiç karşılaştın mı?(varsa ne boyutta)

    kardeşim yakalanan kadın teröristlerin en ufak bir ciksüel durumu yoktu. en abazamızı getir, onu yapacağına kayayı tercih eder. böyle birşey mümkün değil, cinsel istismar örgüt içerisinde şu şekilde vardı.

    yani iki eleman birbirini severdi, ki olabilir yani, kız hamile kalınca öldürülürdü, erkeğede ne olurdu bilmiyorum, hamile bir teröristin cesedi bulunmuştu bizim timlerden bir tanesi. gerçi buldu pek denilemez köylü ihbar etmişti.
    ···
  4. 9054.
    0
    abi sana konuyla alakalı degil ama birşey sorucam bi tane kız var şimdi benim 2 yıl önce en samimi arkadaşlarımdandı çok iyi bir kızdı hani abi şöyle samimiydik sabah kalkardım bakardım telefona kız günaydın yazmış sonra uyansana laann japoon yazmış (japon derdi bana)akşama kadar mesajlasırdık konusurduk sabah kim erken kalkarsa ilk o mesaj atardı hemen yani o kadar değer veriyorduk yani en azından ben cok deger veriyordum kızı böyle kardeşim gibi seviyordum ilk zamanlar sonra böyle kız abi çok iyi geldi gözüme arkadaşlarında aklımı karıstırmasıyla kıza ben hafiften gönlüm kaydı ama harbiden kötü niyetli değil yani kız tam kafama göreydi çok iyi temiz kalpli vs vs sonra kızla aramı yapcaklar diye iyice bozuldu 2 yıldır konusmuyoruz falan şimdi de sürekli yüz yüze geliyoruz ama meraba bile demiyoruz o bana bakıyor ben ona bakıyorum ama konusamıyorum ben abi sence konusmalımıyım yani arkadaş olmak için sevgili degil bende artık biraz azaldı sevgi saten 2 yıldır ama arkadaş olmak çok istiyorum çünkü çok değer veriyorum ona sence konusayım mı abi biraz uzun oldu okuduysan çok saol abi:D
    ···
  5. 9055.
    0
    abi tanıdığın astsubay varmıydı
    ···
  6. 9056.
    0
    @sabanoglusaban benim tavsiyem kesinlikle konuşmalısın ve durumu anlatmalısın zaten emin ol güzel karşılayacaktır. ama içindekileri saptırmadan anlat.
    ···
  7. 9057.
    +12
    reyiz bu emre çolağı napıcaz ya adam ön direkten başka biyere orta açamıyo ömrümü yedi

    yeni sabri yetişiyo kardeşim herşeye hazırlıklı ol derim=)

    abi askeriyenin en güzel yanı nedir ? biraz genel oldu ama

    düşünmek lazım. arkadaşlık derim kafadan. döndüğünde bir bardak suyun değerini öğreniyorsun orada bunu derim, bazı gerçekleri görüyorsun memleketinle ilgili bu olabilir.

    neler yapabileceğinin farkına varıyorsun sana artık günlük hayatında zorluk dediğin şeyler basit geliyor.

    ve tabi gurur. yani evet ben ülkem için şunu şunu yaptım demek güzel birşey sanırım.

    bunların haricinde kaybedilenler geri gelmeyenler, senden kopup giden şeyler, bir daha geri dönmeyen parçalarının orada kalması. fiziksel olarak tam ama soyut anlamda, ekgib dönmen bu tarafa. hayatının çok değiştiği, bir çok şey var ya hem somut anlamda hem soyut anlamda.

    anlatıbilen ve anlatılamayan tanımlayabileceğin kelimeler olmadığı bir hadisedir yani.

    hep orada yaşıyor bir parçan. benden büyük mesela yavuz abim, şehit olduğunda 27 28 yaşlarındaydı, ben 38 yaşındayım ama o hala 28 yaşında fakat hala abim yani. yağmur hala 21 yaşında hayallerinde, senin saçlarına ak düşmüş ama o hala aynı arkadaşların aynı. hatıralar çok gerçekçi gülüp geçtiğin şeyler pek değil.

    şu anla geçmiş arasında devamlı gidip geliyorsun, ney doğru ney hayal kavrayamıyorsun, odaklanma sorunum var mesela, çalışırken sessiz bir ortamda işe en fazla 10 yada 15 dakika tam odaklanıp çalışabiliyorum sonra devamlı dişlerimi sıkıp konuşuyorum kendi kendime, birileriyle konuşuyorum düşünüyorum falan.

    bunun gibi şeyler işte, iyi ve kötü yanları. ne biliyim amk ben bile tam ayırt edemiyorum ki abicim.
    ···
  8. 9058.
    0
    Valla abi ben en baştan beri takip ediyorum hiç soru sormuyorum. anlatıyosun zaten herşeyi. 1-2 gün girmesem aklım hep burda oluyo. angaraya yolun düşerse canım feda haberin olsun :~~)

    ayraç.
    ···
  9. 9059.
    0
    @7561 kızın kafasına daya g3 ü seviyorum ve konuşmaya geldim bence de. bu hikayenin etkisinde yardımcı olabileceğim son nokta panpa. koramiralim duygusal gerçi belki yardımcı olur
    ···
  10. 9060.
    0
    yazdiklariniz takdire sayan,

    kaleminize kuvet Komutanim.
    ···
  11. 9061.
    +12
    abi sana konuyla alakalı degil ama birşey sorucam bi tane kız var şimdi benim 2 yıl önce en samimi arkadaşlarımdandı çok iyi bir kızdı hani abi şöyle samimiydik sabah kalkardım bakardım telefona kız günaydın yazmış sonra uyansana laann japoon yazmış (japon derdi bana)akşama kadar mesajlasırdık konusurduk sabah kim erken kalkarsa ilk o mesaj atardı hemen yani o kadar değer veriyorduk yani en azından ben cok deger veriyordum kızı böyle kardeşim gibi seviyordum ilk zamanlar sonra böyle kız abi çok iyi geldi gözüme arkadaşlarında aklımı karıstırmasıyla kıza ben hafiften gönlüm kaydı ama harbiden kötü niyetli değil yani kız tam kafama göreydi çok iyi temiz kalpli vs vs sonra kızla aramı yapcaklar diye iyice bozuldu 2 yıldır konusmuyoruz falan şimdi de sürekli yüz yüze geliyoruz ama meraba bile demiyoruz o bana bakıyor ben ona bakıyorum ama konusamıyorum ben abi sence konusmalımıyım yani arkadaş olmak için sevgili degil bende artık biraz azaldı sevgi saten 2 yıldır ama arkadaş olmak çok istiyorum çünkü çok değer veriyorum ona sence konusayım mı abi biraz uzun oldu okuduysan çok saol abi:d

    kılişe laftır ama, hayat gurur ve naz yapmak için biraz kısa abicim söyliyim, gün gelir tak bir daha konuşacak şansın kalmaz. doğru olanı sen bizden daha iyi bilirsin yaşayan sensin, içinden gelen neyse onu yapmanı tavsiye edebilirim ancak.

    seviyosan git konuş bence=)

    -abi tanıdığın astsubay varmıydı

    hep iç içcesin, olmaz mı vardı elbette, istemediğin kadar çeşitli rütbelerde asker gördüm bazılarıyla bizzat tanıştım konuştum.

    -valla abi ben en baştan beri takip ediyorum hiç soru sormuyorum. anlatıyosun zaten herşeyi. 1-2 gün girmesem aklım hep burda oluyo. angaraya yolun düşerse canım feda haberin olsun :~~)

    eyvallah kardeşim, bir arkadaş sordu biraz önce askerliğin iyi tarafı ne, aha bu işte, bir çok ilde misafir olabilieceğim evim oldu=)

    http://www.youtube.com/watch?v=uW61aPn36Jw
    ···
  12. 9062.
    +1
    yaşım gelsede askere gitsem amk ya =)
    ···
  13. 9063.
    0
    reyiz bizim aile erzincanlı (: . Etrafta herkes diyor doğulular ohal bölgeye çekiliyor taku yedin diye (:

    Ailede karışık amk baba izmir havacı olarak,2 amca kıbrısta,1 amcam bedelli,1 amcam doğuda (oda terörden önce amk (: ) bunların istatisliği nedir barış abi (:
    ···
  14. 9064.
    +12
    barış astekim geçit baskınında dünya mal yakalayıp hepsini teslim etmiştiniz,ne oluyor o mallara (biz köy baskınlarında ele geçirilen kenevir tohumlarının bir kısmını kendi yöntemlerimizle imha ederdik * gülerek tabi) bunla baglantılı olarak, terörist ölülerine adli tabipler vurulmuş-patlamış deyip geçiyormu acaba, yoksa kan tahlilleri yapıp bunlara ne kimyasal uyguluyorlar diye test yapıyorlarmıdır? tarih haşhaşileri de yazmış,bu açığa çıkarılabilse keşke ..en nihayetinde bu örgüt uyuşturucu kaçakçılığının anadolu ayağı..

    valla abicim inan hiçbir bilgim yok, adlitıpta bunlara ne yapılıyor otopsi yapılıyor mu yapılıyorsa ne gibi tetkikler uygulanıyorum bilemiyorum. biz paketleyip kargolama servisiydik, gerisini bilmemeiz mümkün değil. fakat haplandıklarını biliyorduk, iğne olduklarını falan, bunlarda yakalanan teröristlerin sorgularında öğreniyorduk, otopsi esnasında ne yapılıyor bilemem. tabib asteğmenler bu otopsilere girmezler girse arkadaşlarımız var öğrenirdik, yani ne yapılıyor bende senin bildiğin kadarını biliyorum. en nihayetinde gün sayan askerim bende. öle herşeyden bahsetmezler bize.
    ···
  15. 9065.
    0
    @zencefil yapragi tavsiyen için sagol komutanım seviyosan git konuş bence diye lafı bitirdi en kısa zamanda gidicem konusucam arkadaş olmak isticem yeniden bana peltek azıyla japooon diye sesleniyordu inanın ben maneviyata çok önem veren bir adamım bana 100 milyarmı yoksa elifimin jaapoonn diye seslenişi mi deseler ALLAH sahidimdir JAPOOON DERiM konusucam inşallah kötü yapmaz bana yoksa yine hayal kırıklıgına düşücem
    ···
  16. 9066.
    +10
    reyiz bizim aile erzincanlı (: . etrafta herkes diyor doğulular ohal bölgeye çekiliyor taku yedin diye (:

    ailede karışık amk baba izmir havacı olarak,2 amca kıbrısta,1 amcam bedelli,1 amcam doğuda (oda terörden önce amk (: ) bunların istatisliği nedir barış abi (:

    valla o yalan abicim ya, doğuluları doğuya gönderiyor deniliyordu, ben edirneliyim beni gönderdiler, bize de doğuluyu batıya batılıyı doğuya gönderiyorlar demişlerdi benim timde malatyalı vardı. bayram işte bahsetmiştim.

    o valla acemiliği nerde yaptığına bağlıç komandoysan zaten yüzde doksan doğudasın. çeşmede komandoluk yapamayacağına göre. ihtiyaç neyse asker ona göre adam gönderiyor yav takılmayın siz o kütük olaylarına.

    ama şu var yani. babası veya abisi doğuda askerlik yapmış çocuk gitmiyor. hele şehit varsa ailesinde 1.dereceden akraba gitmiyor.

    fakat ailede kimse yoksa, ona göre doğuya çıkma şansın yüksebilir. fakat dediğim gibi acemiliği ne olarak yaptığın önemlidir,

    eğirdire, foçaya, kırkağaca, kayseriye falan düştüyse acemiliğin sıçtın,

    usta birlik yüksek ihtimal doğu,

    boluya düşersen usta bilrik sevinme gene sıçtın bolu çünkü genelde doğuya kayar,

    trabzondan bile kaydırma birlikler gelirdi, yani bir anda samsunda askerlik yapıcam diye sevinirken, birliğinin şırnakta olduğu habeirni alırsın.

    her ihtimali düşünmekte fayda var=)
    ···
  17. 9067.
    0
    reserved
    ···
  18. 9068.
    0
    reservet çetin
    ···
  19. 9069.
    0
    reis bu savaş yüzbaşıya ne oldu şimdi haber alabiliyor musun, şu anda albay falan mı oldu?
    ···
  20. 9070.
    0
    rezerve
    ···