1. 8851.
    -1
    başın sağolsun bahattin abi rezerv aldım bi ara 150 .sayfadan devam etcem
    ···
  2. 8852.
    0
    başın sağ olsun sas
    ···
  3. 8853.
    0
    ayran
    ···
  4. 8854.
    0
    başın sağolsun hurgeneralim
    ···
  5. 8855.
    0
    gomtanım gomtanım gelince bu binlerin kötü amaçlı kullanamayacağı fotolar behliyorus!
    ···
  6. 8856.
    0
    hold your position
    fire in the hole
    go go go
    head shoot
    monster kill
    ···
  7. 8857.
    +13 -2
    geldim beyler. anca gelebildim amk. üst baş değiştirip bir şeyler atıştıyorum ve hemen geliyorum gençler.
    ···
  8. 8858.
    -1
    tamam komutan
    ···
  9. 8859.
    0
    mısırı patlattım seni bekliyorum panpa
    ···
  10. 8860.
    -1
    bekliyorum panpa
    ···
  11. 8861.
    -1
    yarım saat oldu gibişte kaldı heralde
    ···
  12. 8862.
    -1
    reserved
    ···
  13. 8863.
    -1
    risörvıd
    ···
  14. 8864.
    +2 -1
    hadi panpa cipsimi kolamı ve boncuklu tabancamı aldım beklemedeyim
    ···
  15. 8865.
    +12 -1
    başlıyorum beyler.
    ···
  16. 8866.
    -1
    uzun yaz reis uzun
    ···
  17. 8867.
    +35 -1
    komutanlarımız karşımızda ki tepelere operasyon yapma kararı almıştı beyler, gerekli çalışmaları haritalar üzerinde yapmış ve o zamanlar vardı şimdi var mı bilmiyorum biz onluk kordinat derdik, bu şu demek, 10 metre 10 metre aralıklarla topçu havan veyahut tankçılara kordinat verirdik, bunlarda o noktaları bombalarlardı, eğirdirde bunun eğitimini almıştık ama kullanmak hiç kısmet olmadı, genelde muhakkak bir üstümüz olduğu için onlar kullandılar.

    operasyon yapacağımız esnada, aşırı derecede bir yağmur söz konusu olduğu için, yerlerini tespit edeceğiz ve 10 luk kordinat ile topçu ateşine tutacaktık bulundukları bölgeyi,

    özellikle biz hakim tepede olacaklarını bekliyorduk, zaten hakim tepede yakalanırsanız, topçu desteği veya helikopter desteği almadan hareket etmeniz imkansızdır.

    yağmur yağması, etrafın çamur deryası olması, komutanlarımızı bu plana göre hareket etmeye itmişti belli ki,

    yapılan operasyon planı üstlere bildirildi ve kabul edildi,

    aslında ilk başta yağmur yağmadığı bir akşamda intikal edip bölgeye gidecektik, ama durmadan yağan yağmur bunu yapmamızı engelledi,

    hem komutanımızın da dediği gibi, bizim bu yağmurda gelmemizi beklemeyeceklerdi, o yüzden ne kadar gözetleme yapsalarda üzerlerinde ister istemez bir rehavet olacaktı,

    bu da bize bir şans doğuracaktı, 10 luk kordinatları verebilecek kadar yaklaşabilirsek, geri kalan işi topçu yapacaktı, biz sadece topçu işini görene kadar onları o bölgede tutacaktık..

    yağmura göre hazırlığımızı yaptık, normalde üs bölgesinde bulunan sınır timlerinden de asker gelecekti ama yüzbaşı bunu engelleyince operasyona sadece komandolar katılmak zorunda kaldı ve tabii ki komandonun vazgeçilmez ekürisi, köy korucuları.

    4 tim ve yaklaşık 20 25 arası korucu, sayımız 100 kişiyi biraz geçiyordu anlıyacağınız,

    intikale çıkmamıza saatler kala, ertelendi, nedeni ise, savaş yüzbaşının bu operasyona bizzat komuta etmek istemesi ve operasyona bizzat katılmak istemesiydi.

    bu bize çok moral verdi beyler.

    komutanların bu tip atılgan ve istekli davranışları askeri pozitif anlamda etkiler beyler. komutanınızı bu kadar istekli gördüğünüz zaman sizde istekli olursunuz ister istemez.

    askersiniz neticesinde, gün sayan asker, komutanınızın gözlerinin içine bakarsınız dağda, kötü birşeyler hissettiğinizde komutanınızı incelersiniz,

    onun yüz ifadesi ruh hali rahatsa sizde rahatlarsınız, gerginse tedirginse sıçarsınız.

    o yüzden subay ve astsubaylara (buna asteğmen eğitimlerinide katabiliriz) komando eğitimi verilirken bu kendini kontrol edebilme eğitimine çok önem verilir, ani bir çatışmada sakin kalabilme durumu.

    o yüzden eğirdirde zırt pırt pusuya düşürürlerdi bizi, o yüzden 12 saat aralıksız tepelere tırmandıktan sonra yatağınıza ulaştığınızda, kafanızdan tüm o yorgunluğu tam atacakken ve daha yatağınıza yatalı 15 dakika bile olmamışken, koğuşa bir komutanın girip;

    kalk kalk kalk kalk kalk kalk kalk kalk kalk 20 dakika içerisinde tam techizat iştima alanında operasyona çıkıyoruz kalk lan kalk,

    gibi olaylarla karşılaşırdınız sürekli.

    yani 15 dakika sonra ne olacağı tam bir meçhuldü sizin için, ne olacağını asla kestiremezdiniz, 15 dakika önce sıcak yatağınızda yatarken 15 dakika sonra yüzünüz gözünüz kamufulajlı elinizde gecenin soğuğundan daha soğuk bir silah, üstünüzde dağdan daha yeşil bir panço, sırtınızda her adımda daha da ağırlaşan bir çanta ile kendinizi dağa tırmanırken bulabilirdiniz,

    tam bir meçhul alemiden takılırdık anlıyacağınız.

    http://www.youtube.com/watch?v=wfTDE-wes0U
    Tümünü Göster
    ···
  18. 8868.
    +34 -1
    o yağmurda beyler, o zifiri karanlıkta, şırnak merkezden, bir btr içinde, arkasında bi kamyon komando ve bir zırhlı araçla geldi yüzbaşı, gecemize ışık gibi doğdu.

    o anda anlıyorsunuz beyler, neden komando diğerlerinden ayrı oralarda. neden bu terörist muallaklerin bu kadar garezi var komandolara.

    o muallakler bile o hava şartlarında burunlarını bile kıpırdatamazken, komandolar pusuya mayına bakmazsızın çıkıp bestlere gelmeleri, insana öyle bir gaz veriyorki anlatamam,

    2 saatte o yarı toprak yarı asfalt yoldan çıkıp gelmişlerdi,

    tepede gelen o çocukları gördük ya, ne saatlerdir yağmur altında beklememiz koydu bize ne de saatlerdir beklemenin verdiği sinir kaldı zihnimizde.

    bizim için gelmişlerdi beyler. herşeyi göze alarak bize yardım etmek için çıkıp gelmişlerdi. herşeyi göze alarak.

    o bölgede konvoy yapmak adamı ne kadar gerer size anlatamam.

    15 20 araçlık konvoylarda gündüz ilerlerken bile o kadar gerilirsiniz ki, çünkü her an bir mayına denk gelme olasılığını düşünürsünüz.

    hele ki komuta kademesinde bulunan bir askerseniz,

    şimdi ki gibi değildi o zamanlar.

    şimdi daha kötü konvoyların durumu.

    şimdi pekekentler uzaktan kumandalı tuzak kurduğu için canı hangisini isterse o aracı seçip patlatıyor.

    o zaman öyle bir durum yok.

    mayını döşer hangi araca deng gelirse,

    o yüzden koca konvoyda 2 tane kumanda aracı bulunur. bu araçlarda komutanlar olur, bir araç konvoyun en önünde diğeri de en arkasında.

    sebebi,

    olurda en önde ki patlarsa komutan şehit olursa arkada ki komutan o askeri pusudan çıkartsın diye, aynı şey en önde ki komutan içinde geçerliydi,

    konvoylar adamı sinir eder beyler. ama ona rağmen o hava şartında o gecenin karanlığında sırf operasyonda bize destek vermek için bir avuç asker çıkıp gelmişlerdi.
    ···
  19. 8869.
    +1 -2
    road abi, ben askerliği bitireli 2 sene oluyor, aynen ben de 1 sene yaptım. halen rüyamda görüyorum. ve hep aynı rüya. bilmem senin zamanında varmıydı, eğer nöbetteki asker tatbikat gereği basılırsa "kasırga raporum var tatbikat tatbikat tatbikat!" diye anons geçerdi. ancak gerçek bir baskın olursa, yani düşman unsuru ile temasa geçecek olursa "kasırga raporum var gerçek gerçek gerçek!" derdi. gördüğüm kabusta hep bir askerim bana "komutanım kasırga raporum var gerçeeek!" diye çığlık atıyor telsizden. tek hatırladığım bu.

    sende de böyle şeyler oluyor mu? bu kabuslar ne zaman sona erer ?
    ···
  20. 8870.
    -1
    yaz pasam okuyorum
    ···