/i/Tespit

  1. 1.
    +22 -2
    http://www.haberler.com/l...me-atladi-8053986-haberi/
    Edit:Eğitim sistemi derken sadece okuldan kastetmedim.
    2. Edit: Verdiğim cevaplar sahibi kısmında gözükmediği için bir entry altında topladım. Gelen soruları/sorunları cevaplıyorum. Her 5 cevabı biraraya getiriyorum.
    Bugün bir 9. sınıf öğrencisi takdiri 2 puanla kaçırdığı için camdan atlayarak genç yaşta hayatına son verdi.

    Zeka seviyesinin okuldaki başarıyla ölçüldüğü bir ülke Türkiye bugün.
    Kimbilir bu çocuk nasıl büyütüldü?
    Bu noktaya biz nasıl geldik? Ne olduda bunlar yaşanıyor?
    Kabul etmeliyiz ki bunların yaşanmasına neden olanlar bizleriz.
    Hiçbirimiz şuana kadar Başkomutan/Başöğretmen M. Kemal Atatürk'ün düşüncelerini okumadık inkilaplarını yerine getirmedik.
    Bu çocuğun ölümünde hepimizin bir payı var.
    O çalış dedi biz çalışmadık o pes etmeyin gelecek sizin elinizde dedi ama biz denemedik dahi.
    Bir amaç uğruna yaşamamızı istedi bu ülkeyi geliştirmemizi istedi bilime eğitime önem verdi.
    Yapmamız gereken her şeyi yazdı fakat biz yazdıklarını dahi okumadık.
    Çalışmadık, çabalamadık yaptığımız tek şey yatmak oldu değerli zamanımızı bilgisayar karşısında geçirmek oldu.
    Düşünebildiğimiz tek şey bir karıdan öteye gitmedi.
    Bu ülke o öldüğünde öldü.
    Öldükten sonra kimse onun yolundan gitmedi hayatını okumadı külden nasıl ülke yapılır bu ülke nasıl geliştirilir bu ülkenin ihtiyacı nedir diye hiçkimse sormadı.
    Hiç kimse çalışmadı çabalamadı okumadı.
    Okullara saçma sapan dersler konuldu.
    Bir bireye 17 senede ingilizce öğretilemedi.
    Gelecek için neler yapmamız gerektiği öğretilmedi.
    Hayatımızın 17 senesi boş geçirdik.
    Hiç sormadık bu ülkeyi ben düzeltebilir miyim?
    En azından düzeltemeyecek dahi olsam da gelişmesi içine neler yapabilirim?
    ÇOCUĞUMU nasıl yetiştirmeliyim?
    Yaptığımız tek şey saçma sapan bir insana bağlanıp ne kadar güzel demek oldu.
    Mankenlere bakıp Ulan Allah neler yaratıyo be demek oldu
    Biz bunu yaptık...
    Belkide sözlüğün şuan liselilerle dolu olması bir şeye yarayacak.
    Sevgili liseliler
    Hiçbirzaman kendinizi kısıtlamayın ben bunu yapabiliyorumm çok zor ya demeyin çalışın çabalayın.
    Bu ülkenin gelişmesine yardımcı olun.
    Unutmayın kafelerde takılmanız yada ülkü ocağı gibi yerlere gitmeniz size, en önemlisi de bu millete bir şeyler kazandırmayacak bizim yaptığımızı yapmayın çalışın iyi yerlere gidin yabancıların yüzünü kızartın.
    Bir yerde giyiminizle paranızla değil bilginizle zekanızla öne çıkın.
    Kızları bırakın zaten bir şeye yaradıkları yok.
    Zamanınızı iyi değerlendirin bu hayattaki en değerli şey zamandır.
    ilerde pişman olmayın.
    ···
  1. 2.
    +3
    taktiri değil 1. dönem 48 ortalamayla kalmasından dolayı intihar etmiştir babasından ailesinden korkmuştur onların okulda okuyan bi liseli anlattı facede vallaha kesin bilgidir. benimki. haberler yalan amk
    ···
    1. 1.
      +3
      Ortalamasının 48 olması intihar etmesine neden olacak bir neden değil. Yada takdir alıp almaması.
      ···
    2. 2.
      +2
      haklısın aile baskısı naparsın.
      ···
    3. 3.
      0
      Kardeşim konu yanlışbilgi ddeğil sonucu nolursa olsun çocuğun bak çocuk diyorum okul yyüzünden intihar etmesi ne kadar normal durum konu bu
      ···
    4. diğerleri 1
  2. 3.
    0
    Aslında eğitim sisteminden değil aile baskisindan ailenin yetiştirme seklinden kaynaklanan olay asıl sorun ailede ama durum bu diye eğitim sistemi iyi diye bi şey yok sistem berbat sen milli eğitim Bakanlığına eğitimle okulla öğretmenlikle alakası olmayan kişileri koyarsan olacağı da berbat bi sistemdir zaten
    ···
    1. 1.
      0
      Kardeşim eğitim yalnızca okulda olmuyor bir nesil kişiliğini ailesinden ve çevresindeki insanlardan alıyor. Eğitim denilince aklında illa okul olmasın. Aldığımız ilk eğitim ailemizden başlıyor onların öğrettiği bir küfür yada bir iltifat bizim geleceğimizi şekillendiriyor.
      ···
    2. 2.
      0
      O doğru tabi panpa asıl kişilik eğitimi zaten aailede başlar ama eeğitim sistemi deyince benim kafa direk oraya gitti kusura bakma
      ···
  3. 4.
    0
    Çok doğru tespit panpa şuku
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Helal etmene gerek yok kul hakkı yemeyi severim

      Pampalar bunun asıl sorumlusu ailedir kendimden biliyorum ben 7. Sınıfa kadar hep sınıf birincisiydim en kötü notum 90 falandı ardından 7. Sııfta telefon alındı sınıfta 2. Oldum 8. Sınıfa bittiğinde 3. Olmuştum şu an sağlık meslekte 112 acil okuyorum 3. Sınıftayım ve 9. Sınıfta belgesiz geçtim o yıl aşırı derecede pgibolojik baskı yaptılar 10. Sınıfa geldiğimde iki donem de teşekkür beledi aldım yine beğenmediler bu yılda kısmet olursa takdir alıyorum yani aile yüksek notlara alışmış oluyor düşük gelince de artık sinirleniyorlar mesela kardeşim 3. Sınıfta ve sınıf birincisi ama yazılılardan düşük alsa anında ceza alıyor

      Özet: SUÇLU AiLEDiR
      ···
    2. 2.
      0
      Helal ettim aile suclu tabiki kucucuk cocuk nerden bilecek dogruyu yanlisi
      ···
  4. 5.
    0
    Panpa güzel yazmışsın ama insanın bazen elinde değil çalışıp çabalamak. Sen senelerce emek verip çalışıyorsun ama hak etmeyen birisi torpil sayesinde senin olman gereken yere geliyor. Üniversitedeki hocaların vizyonsuzluğu, Aselsan da öldürülen mühendisler, ülkede değeri bilinmeyen dahilerin yurtdışına gitmek zorunda kalması gibi şeyler insanın çalışma şevkini kırıyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Bizde ki bir başka problem de bu kendimizi buna koşullandırmış durumdayız sürekli her olaya kötümser yaklaşıyoruz. Toplum algısı sürekli kötü yönde. Bahsettiğin öldürülen yada yurtdışında çalışanlar çok az bir azınlık milyonda 500 bin insanın arasından 1 tane çıkıyor. Halbuki onların fiziksel yapısında herhangi bir fark yok. Herkes çalışarak yüksek başarı elde edebilir bizdeyse adam akıllı çalışan sadece 1 kişi çıkıyor. Bunu değiştirmek için herkesin bir şeyler yapması gerek eğer herkes işini layıkıyla yaparsa öğrencisi dersine çalışır işçisi düzenli çalışır ise torpil yapan veya işini layıkıyla yerine getiremeyen insanlar yok olmaya mahkumdur.
      Ne yazık ki bu algıyı tek bir kişi değiştiremez.
      Devletin başında olanlar ülkeyi yöneten kişiler başarılı iş adamları buna hiç önem vermiyor. Önem vermemelerinin nedeniyse kendilerinin bir şeyler başardığını düşünmesi. Bir başarı elde ettiklerinde kendilerinin yıllar önce neler yaşadıklarını unutuyorlar. Topluma değer vermiyorlar.
      Her ne kadar hoşgörülü yardımsever etrafındaki insanlara değer veren bir toplum imajımız olsa da öyle değil. Herkes kendisini kurtarma derdinde. Bir işyerinde patron olduğunu düşün işçilerinin herhangi bir hatasını kabul eder misin yoksa yerine milyonlarca insan arasından birisini mi alırsın?
      Edit: imla.
      ···
  5. 6.
    0
    Okumadım ama doğru bir noktaya değinmişsin panpa
    ···
  6. 7.
    +1
    panpa nedeni taktir teşekkür veya okul eğitim sistemi değil neden aile baskısı ve beklentiler...
    kim istemez oğlunun mühendis ve ya bir doktor olmasını?
    ···
    1. 1.
      0
      Ben istemiyorum çocuğumun doktor olmasını mühendis olmasını. Ne istiyorsa onu yapsın yeter ki bir hedefi bir amacı olsun. Hayatını bir şeyler uğurunda çalışarak geçirsin. Yapmak istediği işin aranan ismi olsun. isterse çöpcü olsun isterse boyacı yeter ki işini layıkıyla yapsın. işinin en iyisi olsun çalışsın çabalasın.
      Yapabildiği, sevdiği işi yapabilmesi benim için yeterli.
      ···
  7. 8.
    0
    Yanıtlardan yazdıklarımı aramak istemeyenler için hepsini toplayarak bierer entry haline getireceğim. Soruları/sorunları yazmadım içerikten tahmin edilebilir. Gerek duyulursa souları/sorunları yazarım.
    1-Ortalamasının 48 olması intihar etmesine neden olacak bir neden değil. Yada takdir alıp almaması.
    2-Kardeşim eğitim yalnızca okulda olmuyor bir nesil kişiliğini ailesinden ve çevresindeki insanlardan alıyor. Eğitim denilince aklında illa okul olmasın. Aldığımız ilk eğitim ailemizden başlıyor onların öğrettiği bir küfür yada bir iltifat bizim geleceğimizi şekillendiriyor.
    3-Bizde ki bir başka problem de bu kendimizi buna koşullandırmış durumdayız sürekli her olaya kötümser yaklaşıyoruz. Toplum algısı sürekli kötü yönde. Bahsettiğin öldürülen yada yurtdışında çalışanlar çok az bir azınlık milyonda 500 bin insanın arasından 1 tane çıkıyor. Halbuki onların fiziksel yapısında herhangi bir fark yok. Herkes çalışarak yüksek başarı elde edebilir bizdeyse adam akıllı çalışan sadece 1 kişi çıkıyor. Bunu değiştirmek için herkesin bir şeyler yapması gerek eğer herkes işini layıkıyla yaparsa öğrencisi dersine çalışır işçisi düzenli çalışır ise torpil yapan veya işini layıkıyla yerine getiremeyen insanlar yok olmaya mahkumdur.
    Ne yazık ki bu algıyı tek bir kişi değiştiremez.
    Devletin başında olanlar ülkeyi yöneten kişiler başarılı iş adamları buna hiç önem vermiyor. Önem vermemelerinin nedeniyse kendilerinin bir şeyler başardığını düşünmesi. Bir başarı elde ettiklerinde kendilerinin yıllar önce neler yaşadıklarını unutuyorlar. Topluma değer vermiyorlar.
    Her ne kadar hoşgörülü yardımsever etrafındaki insanlara değer veren bir toplum imajımız olsa da öyle değil. Herkes kendisini kurtarma derdinde. Bir işyerinde patron olduğunu düşün işçilerinin herhangi bir hatasını kabul eder misin yoksa yerine milyonlarca insan arasından birisini mi alırsın?

    4-Ben istemiyorum çocuğumun doktor olmasını mühendis olmasını. Ne istiyorsa onu yapsın yeter ki bir hedefi bir amacı olsun. Hayatını bir şeyler uğurunda çalışarak geçirsin. Yapmak istediği işin aranan ismi olsun. isterse çöpcü olsun isterse boyacı yeter ki işini layıkıyla yapsın. işinin en iyisi olsun çalışsın çabalasın.
    Yapabildiği, sevdiği işi yapabilmesi benim için yeterli.
    5-Sorun ailesin de veya çocukta veya öğretmenlerinde vs... Peki sen neden çalışmıyorsun? Daha iyi yerlere gelebilecekken topluma yarar sağlayabilecek bir birey olabilecekken neden çalışmıyorsun?
    Tümünü Göster
    ···