1. 226.
    +2
    sen hep maddede kalmışsın. 10 lirada 800 lirada. yarım şişe suda, tam şişe suda... sanki sana yardım edecek bir el bütün hayatını anlamlandırırmış, o el seni allah'a inandırırmış gibi.
    dünya taktan, o kadar taktan ki... dünyaları versen sevdiğine, bir gün seni sevmiyorum deyiveriyor... küçük bir dünyalık için.
    derdi dünya olanın, işte böyle dünya kadar derdi olur.
    bu dünya taktan, çünkü allah insana özgür irade vermiş... o özgür iradesiyle paylaşmayıp saklayan, üretmeyip çalan, gasp eden, sevmeyip sevilmeyen insanlar olduğu için.
    bu dünya taktan çünkü allah demiş ki seçim sizin... ve seçim, küçüklüğündeki yarım şişe suyu özlediğini fakat üniversitede dandik bir notun 50 liraya satıldığına şahit olunca, kendini hiç yokken sevip yaratana arkasını dönebilenlere kalmış. bu üç kuruşluk şeyler için herşeyin satıldığı, ben ben ben diyen insanların, dünyanın her yerinde bebekler öldürülüyorken kendi derdinden başkasını umursamayanların taktan dünyada sevecek ne var ki ? şu an birisi seni seviyorsa, allah yarattığı için seviyor. halbuki allah seni, sen yokken sevdi ve yarattı. fakat allah'ı bilmek, allah'ı tanımakla olur. bu dünyadan geçmeden, kol kanat kırılmadan, kendinin uzaydan gelip geçen bir göz kırpış olduğunun farkına varmadan... ne gerçekten sever, ne sevilir, ne de herhangi bir gerçeğin değerini bilebilirsin.

    özet : bu dünyada kolay elde edilen hiçbirşey değerli degildir. dün 'ben dünyanın sahibiyim' diyenler, bugün toprak altında yatıyor. o yüzden sevgiyi, kardesliği ve mutlulugu, dünyalıklarla, esya ile kıyaslayanın, degerini dünya malıyla tespit etmeye çalışanın, tıpkı dünya gibi bütün herşeyi sahte ve geçicidir. gözü kördür, kulagı sagır... öyle ki bütün gerçekler ona hem yakın, hem uzaktır.
    ···
   tümünü göster