/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +15
    Hava iyice aydınlanmıştı ama korkudan bozduğum namazı kılmaya cesaret edememiştim. Evin içini o şekilde isli bırakıp anneme uydurduğum yalan ortaya çıkmasın diye 6-7 çuval odun doldurup kamyonet tutup eve getirdim. Eve gelirken de geceden bulduğum tüm kağıtları alıp gelmiştim.
    Annem davranışlarımdan bir hal olduğunu anlamış olsa da yaşadığım olaylar bana hayal görmüşüm gibi geldiği için korkmasınlar diye anlatmaya çekinmiş, yorgunluk bahanesi ile konuyu geçiştirmiştim.
    O gün de bitmişti ve herkes uyumaya çekilmişti. Ben ise başımı yastığa koymak bir tarafa dursun, yerimde duramıyor, içimdeki sıkıntı yüzünden elime ayağıma hakim olamıyordum. Evdeki odalarımızın kapıları beyaz ahşap eski tip kapıydı. Her kapının da üzerinde buzlu cam vardı. içerden dışarıyı göstermiyor olsa da yanan ışık görülebiliyordu. Kalkıp banyodaki koyu renkli havlulardan birini kapının üzerine atıp arkadan kilitledim. Karanlıkta durmaktan korkuyordum ve ışık yakma ihtiyacı hissediyordum. Saat ilerleyip herkesin uyuduğundan emin olduktan sonra köyden getirdiğim her şeyi ışığın altında incelemeye başladım.
    Bütün ölüm ilanlarını tek tek okuduğumda bazı isimlerin sürekli aynı şekilde tekrar ettiğini fark ettim. Ölen kişi için bir süre sonra tekrar ilan verilmiş gibiydi. Belki isimler ve akrabalıklar benzer olabilirdi ama ilanların sonlarında sanki şifrelenmiş gibi yazılar olduğunu anladım.
    ilanın başında şu köyden bu oğullarından diye başladığı için adı geçen köye gidip gerçekten böyle birinin var olup vefat edip etmediğini öğrenmem gerekiyordu. Zarfların içindeki paraları da toplayıp, yokluktan gidip köydeki evin ve durduğumuz evin faturalarını ödedim. Artan kısmı ile de çalıştığım marketten eve alışveriş yaptım.
    Aradan birkaç gün geçtikten sonra izin günümde liseden hocamın yanına gittim. Evde bulduğum şekilli ve Arapça yazıları gösterdim. Hocamda benim gibi okuduğu şeylerden bir anlam çıkaramamış olsa da korktuğu gözlerinden belliydi. Sen git sana vereceğim adresteki hocaya selamlarımı ilet sana yardımcı olacaktır diyerek beni gönderdi. Anlattıklarımdan pişman olmuştum. Hocam da olsa ona güvensem de böyle bir konuyu gidip hemen kendisine anlatmam doğru değildi.
    ···
    1. 1.
      +5 -2
      Hocanın tarif ettiği adamı da bulup sabaha kadar cinlerle cima ettik
      ···
   tümünü göster